Legalizacija - postopek (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Ekaz -> Legalizacija - postopek (17.8.2010 10:55:08)

Imamo vikend, ki je zgrajen brez papirjev. Sedaj sem dobila dokumente, da je na parceli možno graditi. Torej, zadevo je treba legalizirati. Pojma nimam, kako ta postopek poteka. Imate kakšne izkušnje? Zanimajo me tudi stroški!




mala maja -> RE: Legalizacija - postopek (17.8.2010 11:00:47)

prvo se obrni na geometra, ker ti mora narediti posnetek obstoječega stanja. Potlej pa se obrni na arhitekturni biro pa bodo oni poštimali vse [sm=smiley36.gif]Pa samo upaj, da je objekt grajen skladno s lokacijskimi zahtevami. Ker če ni legalizacija en bo šla skozi.




Ekaz -> RE: Legalizacija - postopek (17.8.2010 11:22:21)

Kdo pa mi bo povedal, če je grajen skladno z lokacijskimi zahtevami? Da ne bom že nekaj denarja vložila, potem pa sploh ne bom mogla zadeve speljati - legalizirati?




mala maja -> RE: Legalizacija - postopek (17.8.2010 12:10:42)

piše ti v lokacijski informaciji (ki jih baje ni več, ampak edino tam izveš)

Tam maš napisano kolikšna mora biti kvadratura, odmiki od sosednjih parcel(če niso pravi boš rabila soglasja sosedov), kakšna mora biti streha, koliko nadstropij ima lahko hiša..... vse in še kaj[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] In če odstopaš mora bit načrt pač narejen tko da se odstope zamiži[sm=smiley1.gif], če se jih da.

Ampak en sekiraj se ker baje da sploh ni tako težko legalizirati objekt in gre lažje kot pa od začetka. Seveda boš morala plačati prav tako gradbeno dovoljenje in komunalni prispevek. Načrti pa so čisto drugačni.

mene isto čaka, pa kar odlašam. pa še sram me je ker sem iz foha, pa bi lahko malo rit vzdignila[sm=smiley13.gif][sm=hudicek1.gif]




Stran: [1]