kopanje v javnih bazenih (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

jaša2 -> kopanje v javnih bazenih (16.8.2010 23:17:10)

punce, zanima me, a se (ali ste se) v nosečnosti - predvsem v zadnjem mesecu kopate v javnih bazenih? zaradi morebitnih okušb oz.glivic itd.? 

tintin -> RE: kopanje v javnih bazenih (17.8.2010 7:01:11)

v zadnjem mesecu ni priporočljivo zaradi odteka vode, ki ga morebiti v bazenu ne bi opazila...jaz sem sicer plavala parkrat tedensko do 36t.

flik -> RE: kopanje v javnih bazenih (17.8.2010 7:27:13)

Živjo,

jaz se niti v prvi niti sedaj v drugi nosečnosti v bazenih s sladko vodo nisem kopala. Raje v morju, to je pa to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

lp

Anonimen -> RE: kopanje v javnih bazenih (17.8.2010 9:25:24)

V bazenih ne boš staknila glivic.

isobel -> RE: kopanje v javnih bazenih (17.8.2010 21:36:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

V bazenih ne boš staknila glivic.

Jaz jih vedno staknem.

Anonimen -> RE: kopanje v javnih bazenih (17.8.2010 21:40:18)

mslm, da na pojem okužbe gledate preozko. V savnah in drugih javnih kopališčih je vsa mirujoča voda ustrezno dezinficirana oziroma klorirana, v taki vodi pa se ne morejo dalj časa zadrževati, še manj razmnoževati patogene bakterije in preživeti pomembni virusi. Z glivami in najrazličnejšimi neškodljivimi bakterijami pa smo pokriti in naseljeni vsi po vrsti. Ne boste verjeli vendar ima ženska v lastnem črevesju na milijarde potencialno nevarnih bakterij stalno na zalogi, pa se ji nič ne zgodi in te občasno lahko preidejo tudi na presredek in seveda tudi v nožnico in se prav tako nič ne zgodi. V vodi, v kateri se utegnete namakati v savni ali kopališču se te bakterije sicer izlužijo tudi v vodo vendar se za nekaj stotisoč milijardo krat razredčijo in tudi preživijo izredno kratek čas. Tudi z glivami se v savnah in kopališčih redko okužimo temveč bolj verjetno zgolj lastnim glivam omogočimo "razrast", ko se te dovlj namnožijo pa seveda povzročijo tudi težave.

tinkamarinka -> RE: kopanje v javnih bazenih (18.8.2010 10:45:36)

.

tinkamarinka -> RE: kopanje v javnih bazenih (18.8.2010 10:49:57)

Tudi z glivami se v savnah in kopališčih redko okužimo temveč bolj verjetno zgolj lastnim glivam omogočimo "razrast", ko se te dovlj namnožijo pa seveda povzročijo tudi težave.

Ravno to pa v večini primerov omogoči močno klorirana voda, ki poruši naravno ravnovesje na sluznici. In zato ima marsikatera ženska po kopanju v bazenih probleme z glivicami.

isobel -> RE: kopanje v javnih bazenih (19.8.2010 13:15:35)

Po mojem mnenju tukaj niti ni tako pomembno, kaj je vzrok okužbe z glivicami, temveč bolj to, da je pri nekaterih ženskah kopanje v bazenu sprožitelj teh težav.

Stran: [1]