Petscho -> RE: noži (25.3.2011 13:23:34)
|
Obstaja velika razlika med keramičnimi noži, v trdoti, v čistoči materiala, v možnosti bruženja. Sam bi vsekakor predlagal Kyocera keramične nože, ki so narejeni skoraj iz 100% cirkonija, tisti iz supermarketov pa baje le kakih 60%. Imam dva Kyocerina keramična noža, ki sta mi tudi večkrat že padla po tleh, na tleh pa imam ploščice. Vse kar se je do sedaj zgodilo je, da se je enemu odlomila konica, ki pa so mi ga pri brušenju lepo obdelali in je sedaj kot nov. Pri normalni uporabi in hranjenju noža v stojalu dve leti nimaš kaj brusit. Jih je pa sedaj možno nabrusit tudi v Sloveniji (baje mora biti specialni diamantni brusilni trak). Večinoma uporabljam keramične, še posebej za sadje in zelenjavo zaradi oksidacije, za trše zadeve pa uporabljam kovinskega - KAI. http://www.xenon-forte.si/vec-o/nozih-kai.aspx
|
|
|
|