kalbo -> RE: Slivova marmelada (22.9.2010 13:18:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 hIZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Kaj je narobe z indukcijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] instant je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] al neki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] kakorkoli, je katera delala marmelado v pečici? in če ja, kak preizkušen recept pa na kaj je treba pazit? Sam pazi pečica mora bit na drva, brez pirolize[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa da še mal resnega vprašam. A je delala katera marelično? Moja mami naredi najboljšo slivovo marmelado kar sem jih kjer koli poskusila, še mož se strinja s tem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Danes pa sem odprla njeno marelično, ki pa nima okusa po marelicah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Mogoče so bile krive ne preveč zrele marelice, sam so padale na tla, ap jih je blo treba ponucat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] . Kake so kaj vaše marelične domače, brez raznih dodatkov (samo marelice in sladkor)? Aja, pa mami ima doma šporhet na drva, torej kuhano na drvih iz bio šume[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Moja marelična še diši po marelicah. Je pa res, da jo kuham z želinom, oziroma tudi s tisto podobno stvarjo od dr etkerja 1:1, pa seveda na biodrva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Torej, na kilo marelic gre ena tista vrečka in približno750g cukra. Marelice zmiksam, jim dodam želin in malo sladkorja, stvar ob mešanju segrevam do vretja, potem pa počasi stresem not cuker, kuham še tri minute, pridno pobiram dol pene in potem direkt še vrelo v kozarce. Vsak kozarec zaprem in ka za približno 15 minut obrnem na glavo. Se lepo vakum nardi, ko ga obrneš nazaj. Fora je, da ohrani ves okus sadja, ker ne rabiš čmarit par ur, pa cukra gre manj. To pa plačaš z želinom, ki vsebuje konzervans. Marmelada je huda, če preneseš dejstvo, da ma v sebi malo konzervansa.
|
|
|
|