Grascakinja -> težave z dojenjem (25.7.2005 12:15:33)
|
Ker LLLKarmen ni dosegljiva, bom kar vam malo potožila, če ima katera tako izkušnjo. Imam 3 tedne staro punčko, dojiva se od začetka na približno 2 uri in pol, vendar mi kot po naročilu zvečer zmanjka mleka - že od porodnišnice naprej. Trudim se, da bi jo dojila polno, vendar mi nikakor ne uspe, zvečer imam mlahave prsi, kljub temu jo pristavljam, kolikor lahko, ampak punčka vleče 5 minut, zaspi za 15 minut in spet grozovit jok. Po uro ali dve se trudim tako, potem pa ne zaspi več in samo še joka, moje prsi pa razbolene, da se jih niti dotakniti ne morem. Takrat pač sežem po Aptamilu, spije tudi do 60 ml, kljub prejšnjemu pristavljanju. Potem podreva kupček in zaspi, kot bi odrezal, za 5-6 ur. V tem času se mi tudi nabere dovolj mleka, da jo nato ponoči dojim. Ali delam kaj narobe? Pijem veliko, tudi čaj za dojenje, počivam, jem, tudi na sprehodu sva čez dan. Punčka se lepo redi, sicer se nismo še tehtali, vendar je napredek viden na bistveno bolj zalitem teleščku. Naj povem še to, da se mi mleko izven dojenja nič ne cedi (nisem še nikoli potrebovala blazinice za dojenje), tudi če ga poskušam iztisniti, nič ne "šprica", samo kapljice so. Ko slišim nekatere, kako jim izteka vsakič, ko otrok joka, sem jim kar nevoščljiva. Mi lahko kaj svetujete? Naj nadaljujem svoj boj s pristavljanjem in se obe matrava vsak večer ali ji naj raje enostavno dodam, ko vidim, da je treba? Kakše so vaše izkušnje?
|
|
|
|