3x mami
|
jutro! moj je odpeljal malcke v vrtec, tako da imam svojih 5min interneta. prevec klepetate, ne dohajam. na porodniski je super. imas vec dela kot prej (jaz v glavnem pospravljanje, ciscenje in podobne zadevscine), ampak je lepse, ko ti ni treba se vozit in razmisljat o sluzbi vceraj zvecer me je zvilo in sem celo noc obiskovala wc. ne vem, upam, da je hrana in da danes mine. vreme je kar mrzlo, se mi zdi - zlo hitro se je ohladilo, pa mokro... csd. no, vceraj je bil moj prvi dan porodniske. in da vas potolazim, odlocbo sem dobila v soboto eh, dopusti in to. vazno, da je prislo. za porodnisko in za paket. nakazujejo pa po moje tam okoli 8. v mesecu, ce se ne motim. otrok podnevi. odvisno, kaksno opremo imas na voljo. vazno je, da je na cimbolj ravni povrsini. prve mesece se itak ne miga in ne obraca. lahko je na tleh na penah (ce ni mrzlo), na kavcu na kaki brisaci, na mizi na brisaci, na lezalniku - ce se cisto poleze do ravnega, ce imate viska posteljico in zibelko pa tam noter v dnevni sobi. nekje pac mora bit, sam fajn je,da je v vasi blizini, da ga lahko vidite in on vas. pa se kaj naredite po stanovanju (tudi kuhate, konc koncev). v prvo je bilo stanovanje cisto majceno, pa je bil mali v kuhinji na mizi - na brisaci, ko sem jaz kuhala, drugace pa v zibelki al pa na najini postelji. v drugo sem imela dve posteljici, pa je ena bila za nocno spanje v spalnici, druga pa za po dnevi v dnevni sobi (tudi da je vecji ni kaj 'pohodil', ko je sel mimo... filisa, bodi pogumna in stoj ob strani ocetu, kolikor lahko. tudi ce ne bo uspel spoznati vnukinjo, ga verjetno veseli, da prihaja novo zivljenje... (jaz sem svojega nonota zgubila mesec pred rojstvom...) tako, sibam. danes imam v planu pregledat vse dolge hlace otrok - sta cez poletje kar zrasla, tako da gre marsikaj v odpis.
|