anju
|
streptokok luna_25b in 2ursae ja je fajn da veš da ga imaš. verjetnost prenosa je majhna, večja je pri nedonošenčkih. posledice so lahko katastrofalne. se zgodi malokrat, ampak če se... zaradi tega malokrat ta test (še) ni vključen med redne teste. ampak meni se zdi da se je tu zelo pametno preventivno obnašat. jaz tudi prvič za to sploh nisem vedela, oz. sem slučajno slišala v MŠ (ena drugorodka je vprašala po ceni, drugače G ne bi omenil) a nisem dala zares pozornosti na to. tule je ena žalostna: IZVIRNO SPOROČILO: valen Drage moje, bom kar kopirala iz foruma, da ne bom še enkrat pisala teh mučnih vsrtic... Vam pa samo povem, da dejte se testirat za streptokok, ker jaz se nisem, bris na začetku nosečnosti je bil neuporaben in potem mi tega gin. ni več ponovila, saj smo mislili da itak je to tko redko... Če bi le vedela.. bi zavrtela čas nazaj... Najprej vam želim, da bi imele zdrave . Ja, predvsem zdravja. Z bolečino v srcu vam sporočam, da se z našo Valentino poslavljava s tega foruma, pa čeprav sem se oglasila samo za kratek čas. Naša mala sovica (ja, tako sem jo klicala srečnih 11 dni) se je okužila najverjetneje med porodmom s streptokokom agalacie (nisem vedela, da imam), ki se je pokazal šele čez 11 dni. Posledično je dobila meningitis, nato možgansko kap in poškodbo dobre polovoce možgančkov. Stanje je resno. Vseskozi sva upala, da se bo izvlekla a žal sedaj ni več upanja. Če si kaj z mojim drgaim želiva, je to, da gre mirno, brezbolečinsko med angelčke. Enega angelčka imam že gor. Takega vegetiranja ji ne privoščiva. Ji ne privoščiva niti zavoda, ker ko naju ne bo več... Ah... Srce se mi trga... Sedaj jo greva ponovno obiskat ampak je hudo gledat kako je vsa v cevkah. Pa oprostite, če sem delček svoje žalosti zlila na ta forum. IZVIRNO SPOROČILO: BRinME streptokok b - včeraj naj bi mi G vzela bris, ko pa sem omenila, da grem rodit v Postojno, je pa rekla, da mi ga ne bo jemala, ker tega tam ne zahtevajo... Pa sem jo pol vprašala, da kaj pa če sem pozitivna, pa je rekla, da naj se ne obremenjujem s tem, da bojo to že v Postojni sami rešili... Meni nič jasno? meni tudi ne! prvič se ne spomnim nobenega hitrga testa v Postojni, razen če nič ne povejo. zdaj sem svojemu G rekla da se želim testirat in mi je vzel bris, pa ve da grem rodit v Postojno. potemtakem bi mi rekel isto kot tebi tvoja G
|