|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 11:15:28   
caroline1
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

kar se tiče pomivalca in zlaganja posode ven in noter, ga pa kar ponucam...tega ne morem delat, ker mi nabije kislino za zjokat in k sreči to z veseljem dela!


jaz sem zdajle v banji prala keramične teglce ... in me ful žge v želodcu. Ja, ta kislina je hudič - menda to pomeni, da bo otroček imel laske user posted image . Pri ta drugem mojem je to celo držalo, se je rodil s ful čupo user posted image .




če so laski posledica kisline, potem bo naša mala še namesto nohtov imela čupo!!! user posted image  so pa to tudi meni že rekli ja, da takrat laski rastejo!!! user posted image  mene ni nikoli prej pekla kislina, zdaj pa rupurute kar zobam...k sreči še pomagajo!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 11:20:19   
sasadejan
user posted image  A se vašim zakladkom tudi tok kolca zadnje čase. Našemu se po cele dneve kolca. Revček.


Mene tudi vsak dan tok zgaga peče, da zgleda, da bo imel moj user posted image  tudi ogromno laskov user posted image

< Sporočilo je popravil sasadejan -- 21.9.2010 11:21:12 >

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 11:23:03   
Alica84
IZVIRNO SPOROČILO: tybysy

Do kdaj pa ima čas za obrat z glavico navzdoluser posted image G mi je rekel, da če ima dovolj prostora, ni problema - ima še 4 tedne čas, da se obrne. Bo pa zdaj vsakič preveril lego. Mah, sem se kar zasekirala, kaj če ne bo prav obrnjena in bo zato težji porod ali pa me čaka celo CR... user posted image O tem do sedaj sploh nisem študirala.



Moj mali tud čiča in mi je gin. rekla, da če se do naslednjega tedna ne obrne (36.teden), da mi bo dala napotnico za obrat. A tebi niso te možnosti nič omenili?

user posted image Kakšen pa je trenutno trend glede rojevanja z ritko naprej? A se za to odločajo?
Ali je katera že rodila tako, oz. ali je bila katera že kdaj na obratu?

user posted image Pa še nekaj: glede na to da po porodu lahko mleko šprica iz dojk tudi ponoči: a to pomeni, da je treba spat v modrčku in blazinicah? Kako dolgo pa?

hvala za informacije!

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 11:27:58   
born*to*be*wild
mamamajča za kik sicer ne vem če imajo platno, ker nisem še nikoli videla...ga majo pa v leclercu, to pa ziher, sem enkrat moji mami kupovala, ko jo je zagrabila ustvarjalna žilca user posted image majo pa več različnih dimenzij, tko da kar ti srce poželi. je pa platno na okvirju in maš tudi tiste ki so že pobarvani z belo podlago, da ne vpijajo barve (nekaj takega mi je moja mami razlagala), ne vem pa več kako se strokovno rečeuser posted image

midva z user posted image sva pa včeraj zvečer user posted image , danes zjutraj pa opazim na hlačkah tak nežno rozast, skoraj bolj oranžen madež-izcedek user posted image se kateri sanja kaj bi lahko bilo? malo me skrbi, ampak ne vem če bi šla paniko zganjat pa kazat se v P, ker do sedaj ni bilo več nič...mala je pa tudi aktivna, tako da menda ni nič narobeuser posted image

ceste pri nas so spet prevozne, no do grosuplja je en obvoz, upam da se ne bom zgubila user posted image letim danes k frizerju (me je dragi nagnal, da moram it da bom lepa mami, ker trenutno mam ene 5 prelivajočih-beri zbledenih od morja in sonca+narastek, odtenkov na glavi-sva dobila od paketa denaruser posted image -ostalo pa itak na stran za tamalo)pa avto na tehničnega pa v trgovino (smo skoraj vse zaloge pojedli te dni) pa v knjižnico cdje vrnit da ne bo zamudnine...

vozička jaz ne bom prala, sploh ne s kakim alkoholom po tkanini, da nebi bil potem lisast...v globoki košari imam itak ovčko pripravljeno (ki se baje sama čisti, je ni potrebno prat, razen če je pobruhana, baje tudi če je od urina se sama sčistiuser posted image ) pa tetra pleničko bom čez pogrnila, tako da user posted image ne bo imela stika s tkanino vozička. Za športni del pa...takrat bo itak že malo večja, pa odpornejša na razne bakterije...vozički in vse stvari za user posted image pa naj bi bili iz neškodljivih snovi...sicer pa ni dobro da je vse sterilno okrog user posted image , tudi ko se začnejo že plazit...sem brala eno zgodbo da je mama vsak dan razkuževala tla in je bil dojenček ves čas hudo bolan..potem ko so pa nehali razkuževat je blo pa OK.


_____________________________

Nobody is perfect...I´m nobody.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 11:29:26   
Alica84
IZVIRNO SPOROČILO: sasadejan

user posted image  A se vašim zakladkom tudi tok kolca zadnje čase. Našemu se po cele dneve kolca. Revček.



Ja mojmu se tud kar naprej kolca. Pa opazila sem, da ima včasih dihalne vaje: trebuh se mi minimalno premika, kot da bi hotel mali bolj na kratko dihat. To sva zadnjič z gin. tudi na UZ opazovali, pa mi je rekla da ma dihalni trening ;). Men je pa to ful simpatično!user posted image

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 11:34:49   
pixieM
Hej punce!

Jaz sem nazaj od G! Tako hitrega pregleda pa še ne! Sem prišla noter, mi sestra zmeri pritisk, vzame kri za hemoglobin (mi je malo padel na 128) in vzorec urina (negativen - hb). Potem mi že pravi, da naj kar stopm na tehtnico (sem se zredila za cel kg) in že lahko grem h G. Ok! Pridem not, mi zaviha hlače namaže trebuh, naredi UZ. Aha, ja možgani so ok, trebušček ok, poslušajma srček...mhm, super. No hvala se vidima na CTG user posted image . Jaz sem bila tako zmedena, da sem enostavno pozabila vprašat za izcedek, za težo otroka, itd. Mislim... Ah, bom pa že.
Jana84, toliko da ti javim prestavila mi je CTG na 23.9..
 
No, izvedela sem vsaj to, da je dete še vedno na glavi in je pravilno pripravljen... Šit! Mene pa je z vsakim dnem bolj strah. Ne vem, če se še katera mogoče tako počuti, ampak mene na momente prav grabi panika. Saj vem, da brezveze da kompliciram, ampak si ne morem pomagat. Vsak čas bo tu moje dete, jaz pa sploh ne vem kako bom znala z njim?! Da ne govorim o temu kako strah me je poroda!!! Pa sploh ne vem zakaj, ker itak ne vem kaj naj pričakujem.

user posted image  Kdaj naj bi prejele tisto obvestilo oz. odločbo od CSDja?! Jaz namreč jutri uradno začnem s porodniško in še ni bilo kakšnega papirja. Ne delodajalec, ne jaz še nisva prejela nič!

Alica84 - pri nas z ritko naprej ne rojevajo več. Naredijo kar CR. Kako pa je drugje po Sloveniji pa ne vem...

(odgovor članu Alica84)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 12:20:56   
Pokora
Kolcanje - moji se je tudi non stop kolcalo (že od kar sem dobila inekcijo za razvoj pljučk). Včeraj in danes pa nič. To je po mojem posledica tega da se je iz glave obrnila na ritko...

Alica jaz sem noseča 36t, pa je očitno še toliko prostora da se obrača. Upma da se obrne nazaj, zate pa tudi da se ti obrne na glavico!

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 12:31:01   
Roberta69
Mene pa zadnje čase mori ena nosečniška nadloga user posted image , in sicer ponoči, pa kdaj tudi čez dan, roke postanejo totalno mravljinčaste, prov zbudim se od "bolečine" in še nisem našla recepta, kako jih hitro spraviti v normalno stanje, da lahko zaspim nazaj - kak predlog? 

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 12:32:49   
kpmk
pixieM - kliči na CSD !!!! men so kao založli nekam vlogo!!
caroline1 - imaš ZS
celjanke - a jutri ob 10 velja v Sparu?? V Rustiki???
pranje vozeka - jst sem samo prevleke oprala v stroju
mamamajča - pikepoke user posted image user posted image
pucanje - joj jst mam tud tako morijo okol tega, ker mora biti kao vse ok, ker vem da moja2 ne bosta nič mogla (upam, da bosta vsaj malo igrače pospravla user posted image ) drgač pa mi nimamo sterilno (beri imamo user posted image  )

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 12:33:10   
Katalenca
Born to be wild
meni je rekla gin, da je pouser posted image možen rahel izcedek. Se kakšna žilica pretrga, sluznica v času nosečnosti je namreč malo bolj občutljiva.
Tko da nč bat. Razen seveda če bi bilo tega več oz da bi krvavela...

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 2835
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 12:33:36   
kpmk
Roberta69 - meni tudi roke drevenijo, že nekja časa, če pa sedim na tleh pa tudi noge

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2836
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 12:52:58   
caroline1
born*to*be*wild- tudi jaz ne zagovarjam sterilnega okolja za otročka...se mi zdi, da s tem tako kot praviš še poslabšaš stvari! Se mi pa pri novih stvareh zdi dezinfekcija skoraj potrebna...glede na to, da nekatere od teh stvari prepotujejo pol sveta in da grejo skozi 100 in več umazanih rok, preden pridejo do nas, da so na drugih koncih sveta živali, ki so strupene...ne vem, pač tako razmišljam...zavedati se je treba, da predvsem tekstilni izdelki so iz dežel ala Pakistan, Turčija, Kitajska...in, da tam ne poznajo čistoče v smislu našega sveta!

izcedek obarvanuser posted image  čep??? priprava na porod user posted image  panika ni potrebna po mojem, je pa lahko znak, da se je začelo!

kpmk- pošljem user posted image  jutri se pa vidimo!

Voziček- končno sem ga naročila in ga dobimo v treh dneh!!! Like it!

kolcanje- tudi pri nas pogosto in dolgotrajno! verjetno res bolj pogosto odkar je na bučko postavljena...

glavična vstava- lahko tudi v zadnjem trenutku naredi obrat, sploh če ima dovolj prostora! po večini se pa obrnejo od 32 do 36 tedna...ko sem bila v P so eno že pripravili na CR in ko je šla še na UZ so ugotovili, da je otrok pravilno obrnjen in da ni potrebe! Se pravi je šlo za vprašanje nekaj urc!

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 13:26:25   
anju
born*to*be*wild tvoj izcedek je tudi mene spomnil na čep. moj je bil ravno tak svetlo rozast mogoče rumenkast, nekih rdečih nitk kot pravijo da so lahko vmes se ne spomnim. alo hitro h frizerjuuser posted image

pixieM pokliči jih. vzamejo si čas do konca meseca kao. sej delodajalci to zastopijo, čeprav teoretično te lahko pokliče delat.
pa pomiri se, sej nas je tud strah, ampak zaupaj si da imaš materinstvo v sebi. da je otrok zadovoljen in mirenje pogoj mirna mama. narava dela svoje;)

Pokora kdaj pa imaš pregled?

Alica84 radi delajo kar CR, če je medenična vstava. js zdaj ko nisem (vseeno tok-tok!) v taki situaciji razmišljam da bi vs eeno poskusla naravno rodit. čeprav je neki najbolj smotanga da se dolgo matraš na koncu pa CR.

IZVIRNO SPOROČILO: Alica84

Pa še nekaj: glede na to da po porodu lahko mleko šprica iz dojk tudi ponoči: a to pomeni, da je treba spat v modrčku in blazinicah? Kako dolgo pa?

ja spat v modrčku z blazinicami. jaz sem kakih 7m.

mojmu se pa kolca veliko manj kot prvemu. sem slišala naj bi bli dobri sesalčki tisti, ki veliko kolcajo. prvi je bil cca 3 letauser posted image


(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 13:27:52   
tinaaleks
pokora-če se kaj dogaja? NIč. Zdaj me 2 dni zelo boli sramna kost, samo to je pa to.... Kakor ga gledam, ga bom nosila kar čez rok. Ne vem, če bo luna kaj vpilvala nanj.user posted image
Mi je pa G že na prvem pregledu prestavil PDP iz 6.10 na 30.9. Mogoče bi moral pa pustiti na miru...user posted image

kolcanje- mojmu se tudi zadnje čase precej kolca, je videt da je moški in veliko pijeuser posted image

zdaj sem na grobo pospravila in to bo dovolj za danes.user posted image  (beri posesala in zložila iz/v stroj).

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 13:35:51   
nika1
ah kako dobro sonček vpliva name, danes se prav fajn počutim, zdele eno kavico spijem na terasi, kosilo se kuha, pop.pa grem s tamalo v Arboretum, kjer se dobim še s prijateljico in njenimi otroci....
Naše detece je pridno , lepo brca, izgleda , da mu je čisto fajn v bušiju...

PIXIEM- kar pogumno, nič panike, verjami, da je res veliko v glavi, v psihi, glej na vse skupaj pozitivno, detece mora priti ven, če te bo pa strah, če boš panična bo pa vse samo še težje,  jaz sem bila v prvo ful samozavestna, porod sem sprejela samo kot še tisto piko na i, da končno spoznam svojega otročička in itak boš najboljša MAMI na svetu svojemu sončku, tako kot smo vse a ne ? user posted image
in res verjami vse neprijetnosti, bolečino, ki jo morebiti prinese porod se nekako pozabi...pozabi se s tem ko imaš ob sebi svojo
malo štručko, ki te tako brezpogojno ljubi....     

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 13:44:48   
2ursae
ok, imam eno prošnjo, pa prosim, ne se zgražat nad mojo ažurnostjo:
ju3 grem v lekarno po robo za dojenčka. Kaj češ, imam še "only 35 days to go". Zdej pa moje priznanje: ker grem v isto pustolovščino že tretjič, sem bila zihr, da bom vkorakala v lekarno in na pamet zdrdrala kaj vse rabim. Iz izkušenj, pač. Ampak - bolj ko mozgam, bolj vidim, da bom znala kaj pozabit. Če ima katera na kompu sestavljen seznam (ki ga je zihr na našem forumu že vsaj trikrat objavila, jaz sem pa to vehamentno preskočila user posted image ), lepo, lepo prosim, če ga še enkrat tukile prilima user posted image . Pa seznam vsebine torbe za porodnišnico mi tud ne bi škodil user posted image . Matr, zardevam user posted image


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 13:50:13   
anju
2ursae user posted image  user posted image preveč bi se mogla potrudit da bi ti pomagala user posted image js bom sproti, ma res, sem že preveč sita svoje pozabljivosti. oz. druge bom poslala, če bo kaj manjkalo.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 13:55:38   
filisa
Danes pa imam že kar nekaj km za sabo... Zjutraj sem bila na CTG-ju: vse mirno in nič ne kaže, da bo hitro kaj drugače... Nato so mi v bolnici naredili še UZ in je vse ok - res, da je trebušček za kak dober teden manjši, vse ostalo pa je ok, tako da ni panike. Ne bo pa najina user posted image  tako ogromna, kot je kazalo (nimam nič proti user posted image ). Na PDP bi naj imela okoli 3300 g +-300g, kar je za user posted image  čisto ok.
Nato sem še med drugim bila tudi na akupunkturi, kjer mi je sestrična tud rekla, da najverjetneje pred rokom ne bom rodila, kaj več kot teden po roku pa tud ne bo notr user posted image .


Celjanke - kako ste se dogovorile za jutri? Nekaj sem prebrala da v Sparu ali Rustiki.. Kje pa je to user posted image . V Celju znam prit do Planeta Tuš in še nekaj teh večjih nakupovalnih centrov, tu se pa tud konča...

(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 13:57:00   
Roberta69
2ursae, anju, a vesta, da tut jaz, če bi se hotla spomnit iz glave, nimam pojma, kaj sploh rabim user posted image ... če pa dobro pomislim, se mi zdi, da razen plenic (doma imamo prevelike) prov nič user posted image . Ma, v prvo sem tok študirala, zdaj sem pa prov prijetno v izi, ker vem, da bo vse čist super zalaufalo user posted image .  

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 13:57:56   
caroline1
2ursae- jaz ti lahko pomagam v tej smeri, da ti povem kaj sem jaz kupila v lekarni:
-gazo 30kom(dobiš ceneje na netu)
-spitaderm (ali 70alkohol za popek)
-spodnje hlačke za 1x uporabo
-ribodermin (mazilo za razpokano kožo)
-bepanthen
-olje za telo- so mi priporočale mandljevo- ampak ga bom šla kupit ko bo dete

filisa- rustika je nasproti spara v city centru, ki je pa 150m naprej od planeta tuš! naslednja večja zadeva na isti strani ceste! user posted image

ja mi ki smo prvič verjetno malčk bolj kompliciramo, da česa ne pozabimo in da nam kdo ne očita neodgovornosti! sigurno je pa v drugo lažje! tudi mi bomo 1x dajale nasvete.

pokora- pri plači so zabrkljali in dobim razliko...še dobro, da sem tolk pametna, da znam računat!!! hihihihihi...denar je pač moja šibka točka in ne dovolim, da me kdo skuša pretentat! pa četudi gre samo za pomoto!  

< Sporočilo je popravil caroline1 -- 21.9.2010 14:03:25 >

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 14:03:25   
Roberta69
Fiziološka raztopina: to sem pa glih danes študirala... moj škrat ima malo zamašen nos, pihnit še ne zna konkretno, očistit mi ga pa tudi na noben način ne pusti (no, zjutraj sem ga kar na silo user posted image (o, kok tega ne maram) prijela in s pumpico povlekla ven, da je lahko vsaj malo normalno zadihal). Fiziološko sem jaz na začetku kupovala v enih srednje velikih flaškah, s kao neko kapalko (ki to ni bila), se pa spomnim, da so punce razlagale, kako fino one to v nos špricajo z nekim "nastavkom"... no, mene so v lekarni (sem imela pa glih tako srečo, da sem šla vedno v isto), bom kar povedala kateri, v hali A v BTC-ju (kjer so večinoma fuuul neprijazni!!!), čist čukasto gledali, češ, kaj bi rada user posted image , V glavnem, ker pa skoraj nikoli nismo bili niti malo prehlajeni, sem te "raziskave" user posted image opustila. Tiste tamale ampulice bi pa naš škrat vse popil user posted image .

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 14:16:23   
mamamajča
Rustika- to je tam, ko majo sladoled tudi? Sicer pa, iščem enih par trebušastih punc, pa bom že skapirala, če ste praveuser posted image
Ne znajdem se v Celju, sem bolj malo tam...


Roberta, tudi mene daje tako čudno v roka, ampak ne mravljinci. Bolj mam občutek, kot da je roka fejst težka in ne morem nič z njo. Tako nekako boleče...

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 14:22:00   
caroline1
Roberta69- jaz sem v kompletku za nego- termometer, škarjice,...dobila tudi tale nastavek za špricat! mogoče malo bolj na komot, ker se ga da fajn v roke prijet! drgač pa kakih prednosti ne vidim...jaz mislim, da je v vsakem primeru to težko, če otrok tega ne mara, pa je še tebi zraven hudo!

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 14:28:34   
filisa
Celjanke - Torej se jutri ob 10. dobimo v Rustiki v city centru?!

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
   RE: Oktobrke 2010 II
21.9.2010 14:32:51   
2ursae
Roberta, naša2 tud ne marata spiranja. Pa ok, 5letnik ga res več ne rabi, 3letniku bi pa koristilo. Jaz naredim FR, doziram pa z injekcijo. Pa se mali strašno upira user posted image . Ampak se psihično nekako pripravljam, da bi pranje noska postala dnevna rutina, ker se mu prehlad skoraj vedno prevesi v bronhiolitis. Vidim pa na forumu, da se za manjše št. obolenj nosna higiena zelo poudarja. Poleg gibanja na svežem zraku in vitaminov, seveda.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?