vloga vrtec - kam? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

PC Baby -> vloga vrtec - kam? (14.8.2010 19:32:21)

Evo, spet mi kr neki! Vlogo za znižano plačilo vrtca smo oddali že sredi junija. Takrat smo v vrtcu vprašali kateri je "pristojni občinski organ" da bi vedli točno na koga na MOLu vlogo naslovit pa so nam rekli, da lahko komot kar njim (v vrtcu) oddamo. In to smo naredili. Ker pa do zdaj še nismo dobili odločbe sem malo spraševala znanke, ki imajo v istem vrtcu otroke in so mi rekle, da je treba absolutno poslat na občino in ne oddat v vrtec. Sranje.

Tako, da jutri (ZADNJI DAN!!!) šibamo na dežurno pošto. Zato bi vas prosila za informacijo kateri je ta pristojni organ na MOLu? A je to Oddelek za predšolsko vzgojo ali kaj?

gajči -> RE: vloga vrtec - kam? (14.8.2010 20:29:01)

Jaz mislim, da ti ni treba nikamor hiteti. Če si oddala v vrtec je to popolnoma ok.
Tudi jaz sem oddala v vrtec.

Spark -> RE: vloga vrtec - kam? (14.8.2010 20:48:04)

Dajte mi povedat, a to vlogo za znižanje plačila vrtca oddamo sedaj vsi, ali samo tisti, ki začnejo v vrtec hodit 01.09..
Prijatelj me je ustrašil da so spremembe in da moramo oddati do jutri vsi.

benika -> RE: vloga vrtec - kam? (14.8.2010 20:49:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Dajte mi povedat, a to vlogo za znižanje plačila vrtca oddamo sedaj vsi, ali samo tisti, ki začnejo v vrtec hodit 01.09..
Prijatelj me je ustrašil da so spremembe in da moramo oddati do jutri vsi.

Samo tisti, ki jo oddajajo prvič. Vsi jo pa potem oddajamo do konca novembra.

lenca1 -> RE: vloga vrtec - kam? (14.8.2010 20:57:22)

Vlogo smo tudi mi oddali v vrtcu (vpisani v MOL). Vrtec nam je izdal potrdilo, s katerim bi v primeru kakšnih težav lahko dokazovala, da smo vlogo npr. oddali pravočasno (tako, da ni nujno da vlogo pošlješ na MOL).

Sedaj oddajajo vloge samo starši katerih otroci so prvič vpisani v vrtec (s 01.09.) ostali do 15.11.2010 za naslednje leto (saj mislim, da je tako-naš vrtec starše vsako leto opomni z obvestilom, da je potrebno do 15.11. odddati vlogo za znižanje plačila vrtca, tako da če bi bila kakšna sprememba glede tega, bi vrtci sigurno na to prej opozorili).

Spark -> RE: vloga vrtec - kam? (14.8.2010 20:57:35)

Aha, pol je za nas vse isto kot je bilo. Hvala.

Anonimen -> RE: vloga vrtec - kam? (14.8.2010 21:40:07)

Starši, ki imajo stalno prebivališče v MOL, oddajo vloge za znižano plačilo v vrtec, kamor so vpisali otroka. Starši, ki so izven MOL pa oddajo vloge na svoji občini.

Vlogo pa se odda 14 dni pred vstopom v vrtec.
V mesecu novembru pa boste ponovno oddali vlogo za znižano plačilo vrtca za naslednje leto (2011).

Naj me katera popravi, če sem kaj narobe napisala.

manna -> RE: vloga vrtec - kam? (15.8.2010 11:50:45)

Lahko samo vprašam - a katera ve, kakšen je pa kaj kriterij za dobit znižano plačilo vrtca? Je kakšna omejitev kot pri otroškem dodatku, da višina rednega dohodka na družinskega člana ne sme presegati povprečne plače... ?

benika -> RE: vloga vrtec - kam? (15.8.2010 11:55:15)

Znižano plačilo vrtca dobi vsak, če le oddaš vlogo. Potem pa je od samih dohodkov odvisno v kateri razred padeš.

petea -> RE: vloga vrtec - kam? (15.8.2010 12:14:35)

Znižano plačilo vrtca pade približno v enake razrede kot otroški dodatek.

Največ pa starši v vsakem primeru plačajo največ 80 % ekonomske cene.

Če imaš več otrok v vrtcu, moraš obvezno dati vlogo, ker drugače moraš za ostale otroke plačati, če pa daš vlogo, ti pa za 2. in nadaljnje otroke plača vrtec država, ti pa za 1. otroka plačaš en razred manj, kot bi drugače.

petea -> RE: vloga vrtec - kam? (15.8.2010 12:17:03)

Vloge za znižano plačilo pa lahko oddate do 16. 8., ker je to 15 dni pred 1. 9.

čipka -> RE: vloga vrtec - kam? (16.8.2010 17:54:32)

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Vloge za znižano plačilo pa lahko oddate do 16. 8., ker je to 15 dni pred 1. 9.

Tako je. Danes sem oddala in je rekla računovodja, da sem zadnji čas, ker ob 2h - DANES že pošljejo naprej za tiste, ki vpisujejo otroka v vrtec prvič.

Stran: [1]