water lily -> RE: Kredit za stanovanje - kje najeti? (20.8.2010 19:51:52)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda pikica, waterlily inkaj ve predlagate, kako si naj človek uredi stanovanjski problem kakor da vzame stanovanjski kredit, pa četudi za 30 let? No, jst pa vidim ene, ki so se lepo ugnezdili pri starših, imajo na 3 leta nov avto, hodijo in potujejo vsepovsod, potem pa na hudičevo jamrajo, kako se jim tastari in razne tašče vmešavajo v življenje, vzgojo itd in jim na koncu še očitajo, da napol zastonj živijo pri hnjih, pa čeprav so si naredili prizidek ali dvignili mansardo. Jaz osebno raje sem na svojem, pa čeprav nimam takega razkošja kot ga imajo tisti, ki se zabubijo doma. Pa jaz nisem proti kreditom. Tud midva ga mava. Sam tacga da si ga lahko prvoščva, da še kej ostane. Ne pa da maš za sprot za stiskat, pa mogoč našparaš za dopust. Kaj pa ostalo? Avti? Zdravstvo (ne vem kje vi živite ampk jst morm skor vse plačat). Aparati? (v 30ih letih lahko računaš da jih boš 3x najmanj menjala, ne delajo več strojev za 30 let. Vse večji stroški za otroke ko pridejo v puberteto. Penzija? Zavarovanja? Letni stroški (registracije, servisi, gume, oblačila, čevlji.....)? Kaj če eden izgubi službo? Ogromno stroškov je. Običajno rastejo z otroc. In glih za glih se zapufat je bedarija. Za hišo. Kaj je narobe s stanovanjem? Midva si tud želiva hiško. Sam realnost je pa taka da sva v stanovanju. Sem izbrala življenje pa stanovanje, napram vrtiček pa preračunavanje iz meseca v mesec. Mogoče pa kdaj kasneje, če bo kaj boljša situacija....nikol ne veš. Ne mormo met vse kar si želimo in to takoj ko si zamislimo. Je pa res da smo ljudje različno narejeni. Kar se pa tiče avtorice.....če sta vlagala v neko stanovanje lahko ta vlaganja iztožita. Sploh če imata kredit za to. Al mislita kar pustit vse tam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|