pomoč pri pogodbi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

TDTP -> pomoč pri pogodbi (13.8.2010 19:51:27)

Imam eno prošnjo, in sicer: če kdo pozna kakšen link za primer kupo prodajne pogodbe za zemljišče. Namreč, ko sem se pozanimala koliko bi mi vzel nepremičninski posrednik (250 evrčkov), me je kar stisnilo! ker že komaj dinarčke za parcelo skupaj naberemo, pol se mi pa zdi škoda takšnih nepotrebnih stroškov, če si lahko sam pomagaš!Hvala!

Dashenka -> RE: pomoč pri pogodbi (13.8.2010 20:42:52)

IZVIRNO SPOROČILO: TDTP

Imam eno prošnjo, in sicer: če kdo pozna kakšen link za primer kupo prodajne pogodbe za zemljišče. Namreč, ko sem se pozanimala koliko bi mi vzel nepremičninski posrednik (250 evrčkov), me je kar stisnilo! ker že komaj dinarčke za parcelo skupaj naberemo, pol se mi pa zdi škoda takšnih nepotrebnih stroškov, če si lahko sam pomagaš!Hvala!

Jaz pa ti odsvetujem, da se v posel z nepremičnino lotiš brez ustrezne pravne pomoči.
Tako za samo pogodbo, kot tudi za vse kar sodi zraven (preverjanje ali je nepremičnina bremen prosta, itd.), najemi odvetnika, ali pa naj vam pogodbo sestavi notar.

Če boš "motovilila po svoje" lahko ostaneš brez vseh dinarčkov, kot tudi parcele.

250 EUR je malenkost v primerjavi s tem, da lahko izgubiš vse.

zvezdica_1 -> RE: pomoč pri pogodbi (14.8.2010 0:54:37)

glej, kupo prodajno pogodbo najdeš v vzrocih aktualnih pogodb. gre za neko zbirko pogodb, ki so jo napisali pravniki...
samo gre za klasično kupoprodajno pogodbo, pogodba o prodaji nepremičnine pa ima posebne značilnosti-pazi, da bo v njej pravilno opredeljena parcelna ševilka, da v zemljiški knjigi ne bo kake plombe za zaznambo vrstnega reda, kakih sporov glede drugih pravic-tudi služnosti znajo biti precej zoprne, pa ne pozabiti na morebitne hipoteke.
pogodi mora biti priloženo zemljiškoknjižno dovolilo....

ehh, malo morje je teh zadev... ampak mislim, da sama pogodba, če bi ti jo sestavil odvetnik, 250€ ne pride. pri notarju pazi, on lahko samo notarski zapisnik naredi, ta pa je kar drag.

poleg tega boš kljub pogodbi potrebovala še predlog vpisa v zemljiško knjigo kot lastnik nepremičnine(ki jo sedaj kupuješ) to pri notarjih stane okoli 120€....

dosti je strani, ki se s tem ukvarjajo-ena je bila pravo za telebane, pa informiran.si, pa pri kaki poravnavi, odškodnini in podobnih podjetjih bi to znali napraviti ceneje kot pa odvetniki in notarji...

samo eno opozorilo: napraskali ste nekaj 10.000€, sedaj pa hočeš privarčevati nekaj 100€?

ker zlorabe se delajo ravno v tem delu, sploh če je prodajalec premeten, in ugotovi, da boste vse delali sami.... da ne bo nepremičnine zjutraj prodal A, vam pa zvečer... ker če bo A pred vami vložil zahtevek za vpis lastninske pravice, boste lahko samo še prodajalca tožili na vračilo kupnine... in verjetnost, da bo še dosegljiv, je verjetno bolj mala....

vverjemi, dosti je takih zgodb, in večinoma se vse začnejo na enak način kot tvoja-nismo imeli za odvetnika... ampak na koncu večinoma vsi pridejo in naberejo €

zvezdica_1 -> RE: pomoč pri pogodbi (14.8.2010 0:55:56)

dashenka

ali je nepremičnina prosta bremen, lahko ugotovi sama-rabi samo številko vložjka in podvložka, pod katerim je nepremičnina v zemljiško knjigo vpisana. gre na sodišče, kjer se Zk vodi, za izpis plača koli 10€, pa vidi. samo vprašanje, če se bo znašla sama v tistih papirjih...

Dashenka -> RE: pomoč pri pogodbi (14.8.2010 8:01:32)

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1

dashenka

ali je nepremičnina prosta bremen, lahko ugotovi sama-rabi samo številko vložjka in podvložka, pod katerim je nepremičnina v zemljiško knjigo vpisana. gre na sodišče, kjer se Zk vodi, za izpis plača koli 10€, pa vidi. samo vprašanje, če se bo znašla sama v tistih papirjih...

Ni nujno, ker žal ZK še vedno ni 100% ažurna.
Pa še en kup drugih potencialnih drugih pasti je.

Drugače pa upam, da ti je zvezdica navedla dovolj argumentov, da se v to ne boste spustili sami.

TDTP -> RE: pomoč pri pogodbi (14.8.2010 8:24:03)

Situacija je takšna, da že imam nekoga, ki se spozna na te zadeve, sam jaz bi rada naprej malo pripravila pogodbo, da jo ona še pregleda! Noro se mi zdi devat še teh 250 evrov, ko že tak druge ****rije tako veliko stanejo! Brez zamere, če sem malce nefgativno naostrena! Kupila bova pa majhen konček zemlje, za teraso obstoječega objekta, ampak ker lastnik ve da to potrebujeva, nama je dal ceno sedem krat višjo od običajne, pa si ne morema nič pomagat, če bova kaj mjavkala nama bo ceno še dvignal! saj rabita, kajne? pravi, bosta že plačala! Ima jo pa gospod, ki ima že tolk dnarja, da se ven ne vidi! Tako da parcela ziher nima nobene hipoteke, tudi prodal je ne bo ker nobeden nebi dal zanjo toliko kot midva, tako da dvomim, da bi kaj nagajal! Zato bi pa rabila eno podobno pogodbo, ceno imam, parcelno številko tudi, kvadraturo tudi, dala bi jo preverit in če bi lahko prišparala teh 250 evrov, zakaj pa ne, rajš dam otroku na račun, kot pa za eno pogodbo! Hvala za pomoč in se opravičujem, če sem koga razkurila, ampak saj veste vsak evro pride prav, vsaj v teh časih!

zvezdica_1 -> RE: pomoč pri pogodbi (16.8.2010 10:14:21)

jaz te razumem, da hočeš privarčevat, ampak kaj vem.. ok, si polnoletna in veš, kaj delaš, posledice pa boš tudi ti nosila, ne mi.

samo vem, kako je, ker potem hodijo ljudje k odvetniku in rečejo, za tak mali košček zemlje, pa toliko že ima, da mi bi to lahko podaril, ne pa tak svinjsko prodal,....

no, pazi samo pri zemljiškoknjižnem dovolilu... ker dosti sodišč zahtevkov ne porpavi samo, ampak zavrne vpis.

Klemy82 -> RE: pomoč pri pogodbi (16.8.2010 10:19:10)

samo za informacijo http://www.ibn.si/articles/detail/5784 .

Stran: [1]