ronja
|
Hehe, jaz sem se tudi navadila, da perem1 rundo v sredo ponoči - tisto barvo, ki jo pač ma za na basket, hehe. Tako cote ne visijo tam in "se spomni" - beri: ga spomnim, da sprazni boršo, hehe. Meni se zdi gospodinjska pomočnica super ideja, samo trenutno pač še ni izvedljiva (če moram zbirat med polovičnim delovnikom in gospodinjsko pomočnico, ipak zberem prvo, saj ne pucam 4 ure na dan, tako da sem še vedno v plusu ). RMRM, enim se nam ne da ogromno časa porabit za pucanje, ker zelo radi počnemo kaj drugega, veliko drugega. Tako da jaz čisto štekam vse, ki imajo gp in bi jo z veseljem mela tudi sama. Je pa tudi res, da je met približno spucano in v nulo spucano zelo različno kar se tiče časa, porabljenega za pucanje. In ker imamo meje zelo različno postavljene in ker imamo zelo različne življenjske stile, je to za met "normalno spucano" treba zalo različno dosti časa. Zdaj smo bili recimo na morju in smo imeli "približno spucano" oz. normalno hišo, predno pa je prišla mami, smo morali seveda vse v nulo spucat, ker je to njena hiša in je prav, da ji lepo vrnemo. In sva oba delala ko konja 6 ur, da sva bila fertig! OBA! In to na polno! In to je bila ena majhna hiška "v normalnem stanju", po samo enem mesecu bivanja v njej! Zakaj? Zato, ker ves čas nekaj počnemo, prčkamo, povsod je nekaj, ker se rada igrava z otroki, ker imava oba veliko hobijev, ker rada dava lepo iz rok,... Svakinja, svak in njuna fanta imajo recimo ogromno stanovanje, veliko za nekaj naših, pa je neprimerno lepše pospravljeno in precej bolj čisto! Svaka čast, resno! Ona vsak dan sesa, mi 1x na teden (pa še psa smo včasih imeli). Ona ves čas glanca kopalnico, mi jo sem pa tja obrišemo. Oni nimajo ničesar po tleh in samo ene knjižne police na steni, kjer je prostora za vse knjige in zaboje, kjer je prostora za vse igrače. Vsaka stvar ima svoje mesto, kamor tudi gre, takoj, ko se jo neha uporabljat. Ko igrače ne rabijo več, jo nesejo k staršem (njenim ali svojim). Maladva imata 10x več igrač, pa vendar je vse veliiiiko bolj pospravljeno kot pri nas. Pri nas je stvari ogromno, prostora pa malo. Zato si stvari prostor delijo in kadar ni v uporabi ena, je na prostoru, druga pa v uporabi, potem se pa zamenjata z drugo (recimo knjige). Na tleh je pri nas polno vsega: zaboji za igračke, mizica in stolčki za malidve, moje gajbice z blagom, lubijevi ruzaki in borše, seveda vsi koši za smeti, pa še kup drugih malenkosti, ki jih enostavno ni kam drugam za dat... In če hočeva midva ornk posesat, je treba vse to odmaknit. Razlika je v tem, da onadva nimata hobijev in ne delata drugih stvari doma: igrata se z otroki in gospodinjita (no, pa ona je še doma, ker imajo tam 2 leti porodniške, to verjetno tudi malo pomaga, pa tastarejši je v vrtcu, pa oba otroka precej več spita kot našidve, par ur na dan več - ampak vseeno - jaz tudi med porodniško nisem imela dosti bolj čisto, če sploh kaj ). Fora je v tem, da ona ves čas čisti in pospravlja, jaz pa ne. Ona je pridna, jaz pa ne, skratka . Tako se vsaj meni zdi. Hecno je, da ona pa pravi obratno, ker vidi pa tisto, kar jaz naredim, pa ona ne - in se sprašuje, kje najdem čas zato... Pa ji pravim, da jaz pa pucanje zanemarjam, pa ji še kar ni jasno (ok, pa tudi bolj malo spim, tu tudi par ur na dan dobim). Zelo veliko je odvisno od življenjskega stila (kot vedno pravi Gina): če se ti z otroki spraviš filcat, imaš potem celo sobo za pomit, če jo hočeš vrnit v "približno normalno stanje", če pa greš z otroki ven na igrala ali sestavljaš lego kocke, potem pa tega seveda ni - pospravite kocke, kar traja 5-10 minut, če otroci lepo sodelujejo in poljubno dolgo, če se upirajo , ampak to je to. Pri raznih "nenavadnih aktivnostih" - recimo filcanje (vse polito, povsod dlakice volne, pobrisat po tleh, po mizi, preoblečt komplet oba otroka in sebe, pospravit gobice, tekoče milo in bat volne,...), predenje volne (posesat dlake, ki letijo okoli, zvit ogromni bat volne, pospravit klešče, žagico, lepilo, izolir trak in še kaj, kar si rabil, da si naredil vreteno za prest, itd itd...), delanje domačih milnih mehurčkov z raznimi iz žice zvitimi zadevicami, ipd... pa pomeni, da imaš vsaj pol ure pospravljanja (vse polito po tleh - moraš pomit, pospravit moraš žico, klešče za cvikat in za zvijat žico, vrnit pomivalni prašek na svoje mesto, pospravit posodo, kjer si kuhala sladkorni sirup ali glicerin nazaj na nedostopno mesto,...), če so otroci zelo pridni tačas (kar sploh ni nujno, da so ). Če imaš eno sobo prazno in not dva bicikla, ti ni treba ne vem kaj, da jo pospraviš in tudi posesaš jo hitro, ker se nima od česa nasmetit, saj tam nihče nič ne dela. če pa doma šivaš, imaš polno nit povsod, vsaj če imaš male otroke, ki imajo seveda največje veselje brskat po odrezkih blaga in nitk, ki se naberejo... In jim pustiš veselje, ker tako zelo uživajo in potem je spet raztur . Potem se spraviš z malimi modelirat s slanim testom in je testo na obleki, na mizi, na klopci, na tleh in ga še čez 14 dni kje najdeš ... Če tvoj dragi doma razpenja žuželke, se vsake toliko stresejo izredno tanke bucike in če imaš dva mala otroka, jih iščeta ko budali, da se ne bi katera napičila nanje. če radi berete, navadno ne boste brali vsi 1 knjige, ampak so kupi knjig povsod. Če narediš pecivo, imaš umazano posodo,... itd. itd. Od enih makaronov s smetano pa res ni ne vem kaj nastlano. Ampak to bi na bilo dolgčas - smo pač različni. Če si kuća-posao, posao-kuća, potem res ne naserješ bogvekaj, če pa vmes počneš kaj doma, je pa hitro štala - ti lahko pridem pokazat v tvoje normalno stanje, kako hitro se ga da razturit - precej več časa boš porabila, da ga vrneš v tisto stanje pred obiskom .
|