Kimmi -> Nujno - pomoč (13.8.2010 15:00:43)
|
Lepo bi prosila za pomoč - Zaposlena sem bila do aprila 2009 nato 3 mesece na zavodu (dobivala nadomestilo), in potem sem bila eno leto na porodniški. Dobivala sem polno porodniško (no ja nekaj malega manj zaradi zavoda).... Junija mi je porodniška potekla, prijavila sem se na zavod (nadomestilo mi ne pripada več), in dobivam DSP. Sedaj sem ponovno noseča. Rok imam aprila. Kaj sploh lahko pričakujem za porodniško?Tistih 190€? Od očeta delodajalec mi je danes ponudil še eno možnost - da me zaposli do porodniške, ampak uradno ne bi delala pri njemu, in bi mi on plačo nakazal - jaz pa bi mu jo vrnila, prav tako bi bil moj strošek pokriti vse ostale prispevke. sedaj me pa zanima, če se zaposlim pri njemu in grem v bolniško (glede na rizičnost prve nosečnosti to tudi pričakujem), kdo po 1 mesecu plačuje prispevke? Delodajalec ali zzzs? Ker če gre za pokriti prispevke za en mesec, to ne bil tak problem, do konca nosečnosti, sem pa potem itak na istem ali pa če ne bi nič dobivala oz. na slabšem... Ne vem se sploh ne spoznam na te zadeve, na csd-ju mi pa danes ni znala prav nič povedati...
|
|
|
|