|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ostati zaradi otroka?
13.8.2010 17:49:15   
Hanuši
Priznam nisem brala komentarjev a luba duša, kot bi opisovala moj prvi zakon. Sicer še vedno kemija, a kaj, ko sem ga včasih videla vsak tretji dan. Da se razumemo, smo živeli skupaj, a bil je slikar in je popoldan in ponoči risal, podnevi pa spal. Opravila, ki naj bi bila "moška" sem opravljala sama, za večje stvari je prišel moj oči. Res pa, da sem na koncu za vsak drek klicala obrtnike in jih napotila z računom v njegov atelje.

Ko je bila hčerka stara 3 leta mi je prekipelo in sem mu spokala kufre. Se mi zdi, da najboljše kar sem storila zase in za hčerko. Ker po ločitvi očeta skoraj da vidi več, kot ga je pa prej.

Dala sem si možnost, da sem spoznala partnerja, ki me spoštuje je pozoren do mene, moje hčerke in naše povečane družinice. Skratka, sedaj šele uživam v družinskem življenju.

Ne morem ti svetovat, da naredi isto. A definitivno ne vztrajaj v zakonu zaradi otroka. Moja filozofija je, da je otroku bolje pri dveh ločenih in srečnih starših, kot pri dveh poročenih, ki tudi, če se ne prepirata vpričo otroka, on to čuti.

Tudi meni jih je veliko reklo, da naj mu dam še eno šanso, že zaradi otroka. Pa sem vsakemu lepo povedala, da se ločujem tudi zaradi otroka.

Upam, da ti uspe rešit trenutno situacijo.

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 51
13.8.2010 19:14:03   
zvezdica_1
ne vem, kaj naj rečem. po eni strani te razumem. sprememba službe, manj sta skupaj. ampak pomisli, kaki časi so, in najti nove službe, ki bi mu omogočala biti doma več časa, ni lahko najti. nekateri so ločeni po več mesecev, in tudi, ko partner pride domov, dela po 12 ur dnevno, pa tudi vozijo se po uro ali več v službo v eno smer. pa spanje, in ugotoviš, da si skupaj mogoče 3 ure na dan, od tega še greš v trgovino in skuhaš... včasih ne ostane časa niti za kavo...

mogoče imaš prav, lahko, da si (pre)občutljiva ali pa se ne moreš sprijazniti in navaditi na spremembe, ki jih je prinesla nova služba.

PS: če pa je doma in nič ne pomaga, pa se tudi ti usedi... ko 3 dni skupaj ne bo kosila in ne bo opranih cunj, bo že napredek... če pa ga ne bo, pol pa res ne vidim druge, ali da greš, ali pa se s takim delomrznežem za hišna opravila enostavno sprijazniš

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 52
13.8.2010 19:20:22   
Anonimen
da hočem več in da zaslužim več...pa je drugače cca dan ali dva in ups spet po starem...in še tista dva dni imam občutek da sem to izsilila s temko sem mu vse povedala...
..kaj pravi on??...nič...dobesedno...pove da me ima rad, da ima rad sina...in da ne naredi to zanalašč...da tako ups pač se zgodi...

Vzemi si več, vzemi tisto, kar ti pripada in ne čakaj doma.

Družina je v življenju pomembna, ni pa edino, kar te osrečuje. Vsak zdrav odrasel človek ima še nekaj stvari, ki so mu v veselje. Počni to, kar ti paše. Ne čakaj na moža, da te bo osrečil, ker te ne bo. Ta zgoda je passe, pogovori so passe, ker ni v njih več strasti in ljubezni, samo še navada je in klišejske besede, da te ima rad. Brez energije, brez pravega pomena, brez čustev, tako pozitivnih kot negativnih. V tej zgodbi ni več isker, samo še navade so.

Mož je poskrbel zase - našel je novo službo. Očitno mu je v redu, da je raje tam kot doma? Edina možnost je, da ima tam velike probleme in da se na ta način zapira. Ampak po moje je ta možnost majhna.

Naveličal se te je in zdaj vzdržuje status quo, ker mu tako paše. Brez kakšnih posebnih pretresov, samo da gre po rutini naprej. Verjetno tudi njemu manjka nekaj intime, ampak očitno ne toliko kot tebi. In očitno ga ti z nekimi pogovori in pričakovanji ne privlačiš več. Ne da te ne mara, ampak dosadna si mu.

Zaživi spet user posted image , ker si to očitno pozabila. Premakni se za dve prestavi, potem boš pa videla - mogoče se bodo iskre spet kresale, mogoče pa je res čas, da greš po drugi poti.

(odgovor članu luba duša)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
13.8.2010 19:33:20   
pelin
Kot sem jaz razumela, tu ni bistvo ta celodnevna služba, temveč njena zavest, občutek, ali pa žal realnost, da on nje enostavno ne pogreša toliko, kot ona njega. Ne pogreša skupnih kavic, kosil,kratkih telefonskih pogovorov... kratkih skupnih ukradenih trenutkov,  ki znajo tako zelo posladkati naš prezaposlen in prenatrpan vsak dan. Jaz te razumem, ker tudi meni to veliko pomeni...Razumsko vem, da vsakemu pripada malica, pavza, čas za kosilo...ki ga pač preživi tako kot sam hoče in more. Tudi tisti, ki pravite , da delate kot neumni  brez pavze, si lahko vzamete minutko zato, da se slišite s partnerjem, če to le hočete...pa če ne drugače, med tem, ko sedite na wc školki...Ker presneto boli, če si oseba, ki ti veliko pomeni še te drobne trenutke, ki bi si jih lahko , ne v zame zate. V sebi pa imaš občutek, da bi ti to zanj vedno storil...Jaz pravim, da če človek tega nima v sebi, mu ne moreš vsiliti...ne moreš ga prisiliti, da te pogreša, da si zaželi slišati tvoj glas po telefonu, ali s teboj posedeti ob kavi...Tudi, če mu to poveš in se drugi dan potrudi in pride na kavo, ni to to...To je ponavadi zato, ker želi mir pri hiši..žal..Ne pravijo zaman, da so velikokrat moški in ženske iz različnih svetov...ne morem reči, da te nima toliko rad , kot ti njega..mogoče mu le te zadevice, ki tebi toliko pomenijo, ne zgledajo tako pomembne in so verjetno zanj druge stvari pomembnejše...mogoče je njemu vse to, da vam materialno nič ne manjka življenjska prioriteta in se v bistvu čudi, kaj je s tabo narobe...mogoče...vprašaj ga...razloži mu svoje stiske, žalost, prizadetost....Jaz  za enkrat ne bi hodila stran...očitno ga imaš še zelo rada...če ne ga ne bi pogrešala, temveč bi bila vesela, da ga ni ob tebi...Le razmišljam...daj še ti...

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 54
13.8.2010 19:58:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Midva pa oba delava do pete popoldne (ok on sam še en mesc), pa nama nč časa ne zmanjkujeuser posted image

Ti si čudna user posted image , kar že itak veš user posted image . Normalen človek ima že po defaultu časa premalo.

Meni je pa to zgovarjanje, da so taki časi in da je časa premalo en totalen lari fari. Kdaj je bilo pa časa več? Za večino ljudi mislim? Ne verjamem, da so se ždaj v zgodovini ljudje toliko ukvarjali z družino, s posvečenim časom samo za otroke in za družinsko življenje.

Mogoče se s tem celo preveč ukvarjamo, namesto da bi uživali takrat, ko smo skupaj. Saj ni rečeno, da je več bolje. Včasih ja, včasih ne, ni pravila. Ljudje smo različni in imamo različne potrebe, fajn pa je, da se najdemo s takim, ki naše potrebe sprejema. Mene zaduši v treh dneh, če me nekdo na vratih čaka, da pridem ob minuti domov in potem osmisljujem njegovo življenje. Pač rabim prostor, da diham, in če mi tega pustijo, bom vsak dan tekla domov user posted image , ker mi je doma najbolj fajn. Pod prisilo - no go. In rabim prostor, da zabluzim..pač danes bom zaružila in pridem ko pridem...in ko pridem, sem spet za full časa fajn. In nekje, ko mi nihče ne meri, koliko sem z njim - sem enostavna rada z njim.

Koliko je to v času, ne vem, niti me ne zanima, mi je pa važno, da takrat ko sem, da sem zato, ker želim in ne ker moram. To mi je bolj bistevno, od tistega, kaj bi po nekih kao pravilih moralo biti in kaj je kao prav.

(odgovor članu water lily)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
13.8.2010 20:03:01   
pelin
Podpis

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
13.8.2010 20:21:34   
luba duša
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Kot sem jaz razumela, tu ni bistvo ta celodnevna služba, temveč njena zavest, občutek, ali pa žal realnost, da on nje enostavno ne pogreša toliko, kot ona njega. Ne pogreša skupnih kavic, kosil,kratkih telefonskih pogovorov... kratkih skupnih ukradenih trenutkov,  ki znajo tako zelo posladkati naš prezaposlen in prenatrpan vsak dan. Jaz te razumem, ker tudi meni to veliko pomeni...Razumsko vem, da vsakemu pripada malica, pavza, čas za kosilo...ki ga pač preživi tako kot sam hoče in more. Tudi tisti, ki pravite , da delate kot neumni  brez pavze, si lahko vzamete minutko zato, da se slišite s partnerjem, če to le hočete...pa če ne drugače, med tem, ko sedite na wc školki...Ker presneto boli, če si oseba, ki ti veliko pomeni še te drobne trenutke, ki bi si jih lahko , ne v zame zate. V sebi pa imaš občutek, da bi ti to zanj vedno storil...Jaz pravim, da če človek tega nima v sebi, mu ne moreš vsiliti...ne moreš ga prisiliti, da te pogreša, da si zaželi slišati tvoj glas po telefonu, ali s teboj posedeti ob kavi...Tudi, če mu to poveš in se drugi dan potrudi in pride na kavo, ni to to...To je ponavadi zato, ker želi mir pri hiši..žal..Ne pravijo zaman, da so velikokrat moški in ženske iz različnih svetov...ne morem reči, da te nima toliko rad , kot ti njega..mogoče mu le te zadevice, ki tebi toliko pomenijo, ne zgledajo tako pomembne in so verjetno zanj druge stvari pomembnejše...mogoče je njemu vse to, da vam materialno nič ne manjka življenjska prioriteta in se v bistvu čudi, kaj je s tabo narobe...mogoče...vprašaj ga...razloži mu svoje stiske, žalost, prizadetost....Jaz  za enkrat ne bi hodila stran...očitno ga imaš še zelo rada...če ne ga ne bi pogrešala, temveč bi bila vesela, da ga ni ob tebi...Le razmišljam...daj še ti...

sem o tem razmišljala...veliko in se strinjam...njemu ne pomenijo toliko kot meni...in potem gre moje razmišljanje naprej....če sprejmem to, da njemu ne pomeni to toliko kot meni, bi se lahko srečala na sredini....on da meni nekaj in jaz njemu več miru...to bi bil kompromis a ne? Kje piše in kdo pravi, da se moram samo jaz prilagodit in sprejet, da njemu to toliko ne pomeni in živeti brez tega? (samo razmišljam na glas) in če iz njegove strani tega ni......potem...
Naj še enkrat povdarim, ne sedim doma in mu ne diham za ovratnik...in se strinjam s teboj Milijonarka...(po prisilo je brez veze)..vendar da sem pa vedno na zadnjem mestu....to pa tud "no go"...
je zakon kompromis ali furate/mo samosvoj life style naprej?

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 57
13.8.2010 20:23:17   
blaža
ma si mu povedala vse to? si se pogovorila z njim? si povedala, da bi se rada ločla, ker tako ne moreš živet?

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

Neposredna povezava do sporočila: 58
13.8.2010 20:25:10   
Anonimen
Naj še enkrat povdarim, ne sedim doma in mu ne diham za ovratnik...

je zakon kompromis ali furate/mo samosvoj life style naprej?

Verjetno pa on čuti, da ga doma "čakaš" in da čakaš na njegovo pozornost - ki pa njemu ne pomeni toliko kot tebi.

Zakon? Je kompromis in je samosvoje življenje. Eno je povezano z drugim in na dolgi rok se porazdeli pol pol.

Ne zmoreš kompromisov, če ne znaš biti sam svoj.
In ne moreš biti sam svoj, če ne poznaš kompromisa - človek, ki živi sam od sebe, se sčasoma posuši.

Neposredna povezava do sporočila: 59
13.8.2010 20:36:55   
luba duša
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

ma si mu povedala vse to? si se pogovorila z njim? si povedala, da bi se rada ločla, ker tako ne moreš živet?

sem ja...nekajkrat....pa je nekaj časa potem drugače inkmalu spet po starem....tako kot so nekatere rekle...ne  morem ga prisiliti...če mu to ne pomeni veliko hitro pozabi...
Milijonarka...verjamem da čuti to, a verjamem da čuti tudi kako je lahko drugače ko mi da tisto nekaj pozornosti....

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 60
13.8.2010 20:45:29   
pelin
Ja saj to je to...preden vržeš puško v koruzo, se dobro prepričaj če on sploh ve kako vse to tebe grize, mori, tlači dol...Razloži mu, povej mu kar ti leži na duši  in tudi ti njega poslušaj...ko boš sigurna, da on ve kaj si ti želiš in da si se pripravljena prilagajat, ga upoštevat in mu jit naproti, do neke meje...počakaj.Včasih vsak od nas mogoče rabi le kakšno brco v ta zadnjo, da se malo zavedamo svojih napak, pomanjklivosti..., situacije. Sama mislim, da je temelj partnerskega odnosa obojestransko prilagajanje...iz ljubezni, spoštovanja... do partnerja, marsikaj spregledamo, se marsičemu odpovemu, se veliko stvari navadimo, ... Vse to se ti nekako ne zdi težko, ker s srečo partnerja, raste tudi tvoja sreča..Seveda do neke meje.  Če je to prilagajanje in iskanje kompromisov le na eni strani, je tako verjetno tudi z ljubeznijo, spoštovanjem...Na  eni strani je takrat človek, ki je vedno manjši, vedno manjše so njegove želje, potrebe, samopodoba...Na drugi strani pa človek raste v vsem svojem egoizmu in na vseh področjih, samo na ljubezenskem ne....Sicer pa saj veš kaj pravijo...ljubezen je čustvo, s pomočjo katerega skupaj s partnerjem rastemo in ne dušimo drug drugega...

Hja...Pelin...večni romantikuser posted image ..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
13.8.2010 20:48:06   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: luba duša

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

sem ja...nekajkrat....pa je nekaj časa potem drugače inkmalu spet po starem....tako kot so nekatere rekle...ne  morem ga prisiliti...če mu to ne pomeni veliko hitro pozabi...
Milijonarka...verjamem da čuti to, a verjamem da čuti tudi kako je lahko drugače ko mi da tisto nekaj pozornosti....

Spakiraj kufre, pa počakaj, da pride domov. Povej mu, da maš tega dovolj, da je le kak dan ok, pol pa vse po starem. Očitno je njemu res ok tako, ker če ne bi s teboj iskal kakšno rešitev.

Če mu to ne da mislit, pol pa res ne vidim druge, kot, da mu lepo poveš, da boš šla oz, da želiš ločitev.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

Neposredna povezava do sporočila: 62
13.8.2010 20:52:26   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Mene zaduši v treh dneh, če me nekdo na vratih čaka, da pridem ob minuti domov in potem osmisljujem njegovo življenje. Pač rabim prostor, da diham, in če mi tega pustijo, bom vsak dan tekla domov user posted image , ker mi je doma najbolj fajn. Pod prisilo - no go. In rabim prostor, da zabluzim..pač danes bom zaružila in pridem ko pridem...in ko pridem, sem spet za full časa fajn. In nekje, ko mi nihče ne meri, koliko sem z njim - sem enostavna rada z njim.

Koliko je to v času, ne vem, niti me ne zanima, mi je pa važno, da takrat ko sem, da sem zato, ker želim in ne ker moram. To mi je bolj bistevno, od tistega, kaj bi po nekih kao pravilih moralo biti in kaj je kao prav.

user posted image  Za zjokat lepo napisano.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
13.8.2010 21:21:33   
Anonimen
...verjamem da čuti to, a verjamem da čuti tudi kako je lahko drugače ko mi da tisto nekaj pozornosti....

In zakaj misliš da mu to ni zadosten motiv?

Neposredna povezava do sporočila: 64
13.8.2010 23:21:08   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Jaz pravim, da če človek tega nima v sebi, mu ne moreš vsiliti...ne moreš ga prisiliti, da te pogreša, da si zaželi slišati tvoj glas po telefonu, ali s teboj posedeti ob kavi...Tudi, če mu to poveš in se drugi dan potrudi in pride na kavo, ni to to...To je

presneto res..user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 65
15.8.2010 17:15:06   
mala zirafa
Ima mogoče drugo?Jaz bi začela sumit.Morda se motim.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 66
17.8.2010 22:05:37   
jana banana
Jst bi si vzela dopust, glede da on nima časa, bi šla sama s sinom na predvidenih 7 dni. Po 7 dneh bi ga obvestila, da podaljšujem še za 4, ker se imam lepo in bi čakala na odziv. Če ga ne bi bilo, bi po teh 4 dneh podaljšala še za 7 in ga ponovno obvestila o nameri. Če se ne bi iskre kresale in ne bi prišel za mano po treh tednih v skrbeh kaj ali kdo to mene osrečuje, bi verjetno spakirala in šla.

na dopustu ga ne bi klicala po tel, ampak bi le odgovarjala na nj klice, hkrati bi pa res poskušala uživat max.

kar se pa službe tiče, je pa tko da delamo da živimo in ne živimo zato da delamo. 

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 67
18.8.2010 9:30:34   
Teni_
IZVIRNO SPOROČILO: njamka

Jaz mojega ne opravičujem s tem, da so drugi časi. Sam dej pomisli mal no. Kje so službe od 6-2.???  Obstajajo poklici, kjer je delovni čas od 9-ih naprej. Nekateri se tud 1 ure še vozijo na šiht.

Na srečo še. Moj jo ima. Ampak pri nas sem jaz tista, ki sem večino časa odsotna. Fraj sem samo v nedeljo. Ja, počasi se mi kisa. Ker sem totalno nesrečna, ko vem, da so vsi doma, jaz pa v službi in da bosta mali2 spali, ko pridem domov. Ko je šola in delam popoldam me vidita samo zjutraj, ko ju odpeljem, mož pa me vidi zv ečer par minut, dokler ga ne zmanjka. Kure so njegove najboljše prijateljice (hodi spat ob taki uri) user posted image .

Drugače pa ja, težko je, ker nimaš nič od življenja, vsaj jaz imam tak občutek, ampak delam na tem, da bi dobila službo drugje, ker se mi zdi, da čas beži mimo mene in nimam niti časa živeti. Otroci bodo enkrat zrastli in kaj so imeli v tem času od mene. Nič, tisto eno bogo nedeljo, pa je lahko še kako kvalitetno izkoriščena. Ampak boli v dno duše, ko se otrok joče, da te pogreša. Hja, če bi bila možnost se tega ne bi šla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
18.8.2010 12:37:39   
ronja
Se strinjam z water lily in tudi kalbom. Tudi pri nas bi v principu lahko dostikrat delali od 6 do 14, vendar nas večina ne dela takega urnika. Res je, da so dostikrat kaka predavanja, sestanki, izobraževanja... kasneje in tako ne moreš vedno ob 14h domov. Vendar se da to skrčit na minimum, kar sem recimo naredila, odkar delam polovični delavnik in moram ob 14: 30 pobrat punci, ker sta pač navajeni, da ju po spanju vzamem iz vrtca (dela sicer dlje, bi ju v principu lahko not pustila - samo ju ne, ker mi je to pač trenutno prioriteta).

arwenko, mičkeno drugače je, če imaš otroka. Ti se nimaš kaj sama sebi smilit, da moraš sama zase skrbet (kot si rekla: da je vse na tebi - ja, samo on če je v vojski ti tudi nič ne naserje, pucaš in kuhaš samo sama zase, to ni glih ne vem kako delo - zakaj bi zato bila boga?).

Precej drugače je tudi, če otrok nič ne vidi očeta, da ga dostikrat ne vidi po cel dan. To ni fajn. Sem imela takega očeta, ki je bil sicer super oče, samo ga ni bilo veliko doma. In sem ga pogrešala. In tega nočem svojim otrokom, zato sem izbrala drugačnega očeta zanje (lubi je imel mamo, ki jo je dostikrat zvečer čakal, pa velikokrat zaspal, predno je prišla in si tudi tega ne želi za svoje otroke, tak da tu sva istih misliuser posted image ).

Tudi on kdaj dela dolgo, ker je pač narava delat taka (dobesedno narava, heheuser posted image ), da kadar so na terenu pač delajo dostikrat do noči. J* ga, če ima to delo rad in je tu srečen, sem za in mi ni težko takrat bit sama z malimi. Ampak ni to vsak dan, kot je rekel kalbo. In tiste ure potem drugič pokoristi. Recimo danes, ko ga res rabim, da nimam sama malih, ker me rana boli ko hudič, ju je on odpeljal v vrtec in bo prišel takoj, ko odbije ura, do katere mora bit v službi (to imava oba določeno, tu nimava kaj).

Ko je bila hčerka stara 3 leta mi je prekipelo in sem mu spokala kufre. Se mi zdi, da najboljše kar sem storila zase in za hčerko. Ker po ločitvi očeta skoraj da vidi več, kot ga je pa prej.

Hanuši, takih zgodb pa jaz kar nekaj poznam. Ni mi jasno (poznam v gl. žensko stran, zato je gotovo pristranskost, ampak je vseeno čudno): očetje, ki prej nikakor niso imeli časa za družino, ki si niso niti pod razno organizirat enega prostega dneva za skupno kosilo, ki prej niso znali nikoli sami popazit otroka, da bi lahko šla mamica kam... ti očetje so po ločitvi želeli recimo skupno skrbništvo in sedaj imajo otroka polovico časa, so z otroci, si naštimajo delavnik tako, da so dneve, ko imajo oni otroka, fraj popoldne, lahko vzamejo bolniško, ki je prej niso mogli, komot imajo zdaj sami vse svoje otroka na grbi, prej pa to nikakor ni bilo mogoče... Prav nenavadno, res! Očitno nekatere ločitev strezni, je tako drastičen korak, da ga pač ne moreš spregledat...

Sicer sem optimist in ker se imata rada, je gotovo še šansa, vendar mu mora naredit klik v glavi, da je tebi res tako hudo. Kako do tega klika, ne vem, razen s pogovorom, mogoče kako družinsko terapijo ali pa z ultimatom - da mu rečeš, da je to zadnja šansa, potem pa greš. Šansa gotovo je, ampak ne na tak način, da se zmenita, je 2 dni drugače, potem pa vse spet ups-isto. Verjamem, da vaju ima res rad, vendar mi ne gre iz glave tvoj stavek, da veš, da bi ti bilo lepše, če bi bila sama z otrokom. Ko to veš, je res že kar hudo... In si predstavljam, da mora bit pasje, če ne ve, kdaj lahko računaš nanj.

nekateri so ločeni po več mesecev, in tudi, ko partner pride domov, dela po 12 ur dnevno, pa tudi vozijo se po uro ali več v službo v eno smer.

Ma, ja, ponekod v afriki je večina žensk srečnih že, če jih dedec ne pretepa, pa tudi če vse same naredijo. Ampak to ne pomeni, da bom zdaj jaz srečna tako! Vsak si postavi svoje zahteve in ne zdi se mi narobe, da ima luba duša svoje malo višje postavljene... jaz jih imam tudi...

Konkretni nasveti:
- pogovor: povej mu, kako zelo hudo ti je, brez olepševanja in povej, da se ne misliš v nedogled trudit, ker tako nisi srečna
- g-talk: če dela dečko z računalnikom in nima časa za telefonske klice oz. pred strankami ne more ravno tebi izlivat čustev po telefonu (kar razumem), potem si omslita kako to spletno povezavo: ne vzame praktično nič časa, ker lahko natipkaš tisti stavek ali dva v času, ko čakaš, da se ti nekaj naloži, da ti računalnik nekaj drugega naredi (pač ene stvari včasih rabijo pol minute ali celo več),... lahko pa zelo polepša dan. In ko si v dvomih, ko ga rabiš,... lahko vedno napišeš, kaj te muči - na hitro in on ti odgovori - ko ima čas. NI mu treba dvignit telefona, ne zmotiš ga - pogleda, ko lahko. Če pač nima časa, pač ne. Meni se to zdi super, tudi najinim službam se to splača, ker si lahko tudi strokovno pomagava, ker sva istega poklica.
- pokaži mu, kako je, če te ni: nekak v smislu: "How can I miss you if you won't go away?" (ena country pesemuser posted image ). Torej, pojdita sama z malim na izlete, mejta se fajn, organiziraj si en teden, kot da njega ni. Potem bo videl, da je hiša lahko tudi prazna. da ni nikogar, ki bi ga čakal... In potem ga vprašaj, če mu je to ok, če mu paše svoboda oz. če te ima rad, bo verjetno sam zajamral, kaj je zdaj to, da vaju nič ne vidi... In mu razloži, da se tako ti počutiš. On tega ne ve, ker še ni izkusil. Ne me narobe razumet: ne predlagam, da bi to bil zdaj stil življenja in vračanje milo za drago! Samo da mu za en kratek čas pokažeš, da nista vidva samoumevna in da lahko ugotovi, da vaju v bistvu pogreša.

Meni je pa to zgovarjanje, da so taki časi in da je časa premalo en totalen lari fari. Kdaj je bilo pa časa več? Za večino ljudi mislim? Ne verjamem, da so se ždaj v zgodovini ljudje toliko ukvarjali z družino, s posvečenim časom samo za otroke in za družinsko življenje.

No, milijonarka, pa se spet lahko enkrat podpišem pod tebe! (tudi pod ostali del) Včasih so ljudje delali po 16 ur na dan! Kje je bila družina? Mož je delal, žena rojevala in skrbela za rojene otroke in gospodinjstvo in molila, da se mu ne bi kaj zgodilo in bi ostala sama s tropom otrok in brez službe, ki jih za ženske tako ni bilo (ali pa so bile mizerno plačane)... Danes imamo luksuz! Samo da pač slovenci jamramo.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 69
18.8.2010 19:27:12   
kekso
Pozdravljena,

sicer nisem brala drugih odgovorov, pa bom povedala svoje mnenje. Meni se zdi, da samo zaradi tega, če je mož v službi več kot je običajno, pa se res ni treba ločiti. Saj ljudje nikoli nismo zadovoljni. Če bi bil v službi samo 8 ur, in potem bi doma na sedežni ležal in gledal televizijo celo popoldne in ne bi niti opazil, da so mogoče doma otroci in žena pa tudi ne bi bilo prav.

Jaz imam moža, ki dela v službi na 3 smene (jaz samo zjutraj), poleg tega pa imamo kar veliko kmetijo na kateri je ogromno dela. Velikokrat se zgodi, da kadar ima zjutraj službo, celo popoldne dela s traktorjem in pride zvečer v hišo, ko je tema, se hitro najemo, umijemo in gremo spat, ker je drug dan zjutraj spet služba (vidimo se 1 uro). Kadar je popoldne v službi se ne vidimo cel teden ( v nedeljo si rečemo, da se vidimo v soboto), kadar ima ponoči, pa je tudi kriza. Tako nam ostanejo samo vikendi, pa še to če je lepo vreme je na kmetiji delo. Imam 2 otroka ( 7 let in 1 leto), pa se mi zdi, da zaradi tega, ker se malo vidimo res ne mislim ločiti. Kaj bi mi koristilo če bi skoz imela ob sebi partnerja, ki ne bi imel pojma o gospodinjstvu in otrokih, pa še tečnega po vrhu? Ali pa da bi službo končal ob 15.00 uri in celo popoldne popival s prijatelji (tudi takšne poznam)!.

Svetujem ti, da čas, ko ste skupaj čimbolje izkotistite, ko pa si sama pa pojdi h kakšni prijateljici, v trgovino, v naravo ... Moje mnenje je takšno, pa ti ga sploh ne vsiljujem, odločtev je pač tvoja. Samo ni rečeno, da če boš dobila drugega partnerja, ki bo manj časa v službi, da bo pa pri njem vse oh in sploh... mogoče na začetku.

Srečno ti želim!

Neposredna povezava do sporočila: 70
20.8.2010 23:04:06   
luba duša
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sicer sem optimist in ker se imata rada, je gotovo še šansa, vendar mu mora naredit klik v glavi, da je tebi res tako hudo. Kako do tega klika, ne vem, razen s pogovorom, mogoče kako družinsko terapijo ali pa z ultimatom - da mu rečeš, da je to zadnja šansa, potem pa greš. Šansa gotovo je, ampak ne na tak način, da se zmenita, je 2 dni drugače, potem pa vse spet ups-isto. Verjamem, da vaju ima res rad, vendar mi ne gre iz glave tvoj stavek, da veš, da bi ti bilo lepše, če bi bila sama z otrokom. Ko to veš, je res že kar hudo... In si predstavljam, da mora bit pasje, če ne ve, kdaj lahko računaš nanj.

kako vem....ker ko sem sama, se imava lušno z tamalim in ko po 4 dneh odsotnosti (tako je naneslo da sva šla z tamalim k babici, zaradi varstva) pridem domov in je SKORAJ VSE isto...samo s to razliko, da je v umivalniku umazana posoda; v kopalnici umazano perilo, kavč razmetan...in tega ne bi bilo, če bi bila sama...tako sem pa sama...a hkrati nisem....user posted image

Konkretni nasveti:
- pogovor: povej mu, kako zelo hudo ti je, brez olepševanja in povej, da se ne misliš v nedogled trudit, ker tako nisi srečna

sem mu že...

- g-talk: če dela dečko z računalnikom in nima časa za telefonske klice oz. pred strankami ne more ravno tebi izlivat čustev po telefonu (kar razumem), potem si omslita kako to spletno povezavo: ne vzame praktično nič časa, ker lahko natipkaš tisti stavek ali dva v času, ko čakaš, da se ti nekaj naloži, da ti računalnik nekaj drugega naredi (pač ene stvari včasih rabijo pol minute ali celo več),... lahko pa zelo polepša dan. In ko si v dvomih, ko ga rabiš,... lahko vedno napišeš, kaj te muči - na hitro in on ti odgovori - ko ima čas. NI mu treba dvignit telefona, ne zmotiš ga - pogleda, ko lahko. Če pač nima časa, pač ne. Meni se to zdi super, tudi najinim službam se to splača, ker si lahko tudi strokovno pomagava, ker sva istega poklica.

ne pride v poštev...

- pokaži mu, kako je, če te ni: nekak v smislu: "How can I miss you if you won't go away?" (ena country pesemuser posted image ). Torej, pojdita sama z malim na izlete, mejta se fajn, organiziraj si en teden, kot da njega ni. Potem bo videl, da je hiša lahko tudi prazna. da ni nikogar, ki bi ga čakal... In potem ga vprašaj, če mu je to ok, če mu paše svoboda oz. če te ima rad, bo verjetno sam zajamral, kaj je zdaj to, da vaju nič ne vidi... In mu razloži, da se tako ti počutiš. On tega ne ve, ker še ni izkusil. Ne me narobe razumet: ne predlagam, da bi to bil zdaj stil življenja in vračanje milo za drago! Samo da mu za en kratek čas pokažeš, da nista vidva samoumevna in da lahko ugotovi, da vaju v bistvu pogreša.

ne morem, ker če zjutraj greva, prideva zvečer pred njim domov...in sploh ne bi opazil da naju ni bilo...

Sej vem, zdej boste rekle, kaj sprašujem, če sem skoraj popolnoma odločena...pa nisem, hotela sem slišat mnenja, ker več glav več ve, ker pogled izven okvirjev lahko najdejo novo rešitve, ker niste obremenjene z mojim življenjem in bi pogled iz vašega življenja lahko pomagal, videt, nekaj kar sem v teh letih spregledala...

Naj povem, ne moti me njegova služba....moti in boli me njegova brezbrižnost..

A bojim se da res vem kaj bi rada....kaj si želim...a samo zaradi otroka cincam...

hvala za ideje, poglede, nasvete...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 71
20.8.2010 23:08:00   
luba duša
IZVIRNO SPOROČILO: kekso

Pozdravljena,

sicer nisem brala drugih odgovorov, pa bom povedala svoje mnenje. Meni se zdi, da samo zaradi tega, če je mož v službi več kot je običajno, pa se res ni treba ločiti. Saj ljudje nikoli nismo zadovoljni. Če bi bil v službi samo 8 ur, in potem bi doma na sedežni ležal in gledal televizijo celo popoldne in ne bi niti opazil, da so mogoče doma otroci in žena pa tudi ne bi bilo prav.

Jaz imam moža, ki dela v službi na 3 smene (jaz samo zjutraj), poleg tega pa imamo kar veliko kmetijo na kateri je ogromno dela. Velikokrat se zgodi, da kadar ima zjutraj službo, celo popoldne dela s traktorjem in pride zvečer v hišo, ko je tema, se hitro najemo, umijemo in gremo spat, ker je drug dan zjutraj spet služba (vidimo se 1 uro). Kadar je popoldne v službi se ne vidimo cel teden ( v nedeljo si rečemo, da se vidimo v soboto), kadar ima ponoči, pa je tudi kriza. Tako nam ostanejo samo vikendi, pa še to če je lepo vreme je na kmetiji delo. Imam 2 otroka ( 7 let in 1 leto), pa se mi zdi, da zaradi tega, ker se malo vidimo res ne mislim ločiti. Kaj bi mi koristilo če bi skoz imela ob sebi partnerja, ki ne bi imel pojma o gospodinjstvu in otrokih, pa še tečnega po vrhu? Ali pa da bi službo končal ob 15.00 uri in celo popoldne popival s prijatelji (tudi takšne poznam)!.

Svetujem ti, da čas, ko ste skupaj čimbolje izkotistite, ko pa si sama pa pojdi h kakšni prijateljici, v trgovino, v naravo ... Moje mnenje je takšno, pa ti ga sploh ne vsiljujem, odločtev je pač tvoja. Samo ni rečeno, da če boš dobila drugega partnerja, ki bo manj časa v službi, da bo pa pri njem vse oh in sploh... mogoče na začetku.

Srečno ti želim!

vseeno mislim, da ni vse samo črno ali belo...kavč ali celodnevno delo....non stop dela ali pa je v gostilni...mislim da še vedno obstajajo družine, ki skupaj živijo, uživajo, se pogrešajo, skrbijo drug za drugega, si stojijo ob strani...mislim in čutim da še obstaja srednja pot in mavrica v odnosu...

srečno

(odgovor članu kekso)
Neposredna povezava do sporočila: 72
20.8.2010 23:09:37   
luba duša

...verjamem da čuti to, a verjamem da čuti tudi kako je lahko drugače ko mi da tisto nekaj pozornosti....

pojma nimam, sam pa ne zna povedat...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
20.8.2010 23:14:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: luba duša

pojma nimam, sam pa ne zna povedat...user posted image

Hmmm.
Ne zna?

ALi noče? Ne želi? Oziroma želi ohraniti status quo?

Neposredna povezava do sporočila: 74
21.8.2010 10:20:47   
ronja
Če bi bil v službi samo 8 ur, in potem bi doma na sedežni ležal in gledal televizijo celo popoldne in ne bi niti opazil, da so mogoče doma otroci in žena pa tudi ne bi bilo prav.

kekso, saj nista samo ti dve možnosti, no! Ko da ne obstajajo očetje, ki so radi s svojo družino - tako: kvalitetno - da skup kaj počnejo - magari se skup valjajo po kavču... Ne vem, no, jaz jih pa veliko poznam... Ni tv edina druga opcija za delom in gostilno...
Lej, nič ni narobe, če vama z možem ustreza tak delavnik oz. sta ga pripravljena furat, zato pač da imata veliko kmetijo in to službo, ki jo ima. Mogoče tudi trenutno res nimata druge možnosti, mogoče je ne vidita, mogoče je nočeta videt, mogoče se je sploh ne trudita najt, ker po tvojih besedah, je obema tako čisto fajn. Si pač v ned. rečeta, da se vidita v soboto in noben ne dela drame iz tega.

Ampak nismo vsi enaki: meni se recimo sfrčka, da se vidiva vsak dan šele zvečer! Kaj šele, da bi ga videla čez en teden in bi bilo to 1x na mesec. Pač nisem zato. Še predno sva mela otroke to ne bi šlo skoz. Zdaj pa niti pod razno! Hočem za svoje otroke očeta, od katerega imajo kaj - vsak dan. Pa tudi jaz ga želim/hočem/rabim - fajn mi je z njim, ne želim si bit toliko sama z otroki, dokler se imava fajn skupaj.

Saj ljudje nikoli nismo zadovoljni.

Se ne strinjam, jaz sem večino časa zelo zadovoljna. Pa ni, da ne bi imela nobenih problemov. Samo se mi večinoma ne zdijo tako hudi. Ne morem rečt, da sem nesrečna, sploh pa ne, da bi bila bolj srečna brez njega - kar je velika razlika!

vseeno mislim, da ni vse samo črno ali belo...kavč ali celodnevno delo....non stop dela ali pa je v gostilni...mislim da še vedno obstajajo družine, ki skupaj živijo, uživajo, se pogrešajo, skrbijo drug za drugega, si stojijo ob strani...mislim in čutim da še obstaja srednja pot in mavrica v odnosu...

Jaz ti to garantriram!

kako vem....ker ko sem sama, se imava lušno z tamalim in ko po 4 dneh odsotnosti (tako je naneslo da sva šla z tamalim k babici, zaradi varstva) pridem domov in je SKORAJ VSE isto...samo s to razliko, da je v umivalniku umazana posoda; v kopalnici umazano perilo, kavč razmetan...in tega ne bi bilo, če bi bila sama...tako sem pa sama...a hkrati nisem....

Če vama je lepše samima, da to veš, si očitno že večkrat preverila, imaš celo manj dela tako,... potem nima smisla, da se matraš še toliko časa, da se bosta s partnerjem začela res sovražit in bo imel otrok veliko večje probleme, ker se ne bosta več mogla lepo zmenit.

sem mu že...

Ja, včasih je treba velikokrat povedat, vsakič na drug način... Da potem enkrat naredi tisti klik. Samo težko je pa vedet, kaj je treba točno rečt, da mu bo naredilo klik. Dejanja pa navadno prisilijo človeka, da malo bolj razmisli in se kliki takrat hitreje dogajajo.

ne pride v poštev...

Če gtalk ne pride v poštev, pa mu napiši sms, kadar si na tleh ali ga rabiš ali karkoli pač - si želiš njegove pozornosti. Kak prijazen sms v zadnjem primeru. Če si na tleh pa iskren. Če na to ne reagira, potem je pa nekaj narobe med vama.

ne morem, ker če zjutraj greva, prideva zvečer pred njim domov...in sploh ne bi opazil da naju ni bilo...

POtem pa pojdita čez vikend. Takrat, ko je on doma, da vaju ni. Razumem, da če se vrne prepozno, nimaš kaj - ker otrok mora it spat nekje ob uri, sicer bo ves bogi. Ampak lahko ga pa spokaš par vikendov zapored nekam, pa da vaju nekaj časa sploh ne vidi, v bistvu. Če ga bo to kaj streznilo - zgubit nimaš kaj, lahko mu samo demonstriraš, da vaju lahko tudi ni in da bo lahko tako ves čas, če ne bosta nekaj spremenila.

A bojim se da res vem kaj bi rada....kaj si želim...a samo zaradi otroka cincam...

če ostajaš samo zaradi otroka, potem pa pojdi! Otrok ne bo nič preveč srečen, če bosta ostala zaradi njega skup - lahko si prebereš precej pričevanj raznih rrjevk, da bi rajši, da bi se starša prej ločila - ko sta se imela vsaj še malo rada. Pa tudi pri njih ni bilo nekega pretepanja ali zmerjanja - samo tisto ozračje, nesrečno... je čisto dovolj, da se otrok ne počuti dobro doma.
Poleg tega pa: ko bo imel otroka samo 1 ali 2 dni na teden + vsak 2. vikend, si bo verjetno takrat res vzel čas zanj in bosta nekaj skup počela - zdaj pa ga sicer vidi vsak dan, ampak tik predno gre spat za par minut in ko vstane za par minut, če prav razumem (ker mož sploh ne bi opazil, če vaju ne bi bilo čez dan) in kak vikend preživite skup... Razmisli, če ne bi bilo tudi otroku lepše, če bi bila ti srečna in bi se mu oče malo več posvečal tisti čas, ko bi ga pač imela skup. Ker poznam kar nekaj očetov, ki pred ločitvijo niso imeli nič časa za otroke, po ločitvi so pa naenkrat lahko vse zorganizriali, da tisti čas, ko imajo otroka, res porabijo zanj.

ne vem, škoda mi je, ker se čuti, da ga imaš še rada, ampak bit nesrečna zato, pa tudi nikamor ne pelje in če se njega ne da streznit, da tole res ni ok, pa da tile upsi nikamor ne peljejo... potem ti bo verjetno res boljše sami... (vsaj perila bo manj;) Vsekakor se včasih prehitro zadovoljimo z manj, ko bi se lahko imeli veliko lepše z malo več poguma.

< Sporočilo je popravil ronja -- 21.8.2010 10:21:01 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?