|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010-2. del
24.8.2010 21:30:16   
ne_ja

IZVIRNO SPOROČILO: Smrketa13

Dejte mi še neki povedat, sicer je mal zatišja tuki, pa upam, da se bo vseeno katera najdla. Zdej smo tri dni jedl korenjček in tri dni bučko za uvajanje. Dons smo bli pa pri P pa mi je sestra rekla, da nej dam že kr riž med zelenjavo in meska, ter da nej že kombiniram recimo krompir in cvetačo. Mi pa še vse zelenjave sploh sprobali nismo, a ste ve šle tut tolk hitr..
Patonažna pride 9.9. mi je pa po tel tut rekla, da nej dam že žitarce tut une k vsebujejo gluten. Vsak mi drugač reče čist sem že zmedena user posted image user posted image user posted image Pa sestra mi rekla, da nej mu dajem kr čez cel dan po mal, patonažna pa da nej mu damo za zajtrk .

Jaz na tvojem mestu bi...probaj. Tudi me smo vsak dan novo zelenjavo sprobale, tudi polento že, samo ni bila najbolj navdušena nad njomogoče zato, ker je bila res nagravžna oz. brez okusa, ker je bila kuhana v vodi, moram z mlekom probati.user posted image zdaj bom tudi jaz probala riž. Gluten naj bi pa pred 7. mesec poizkusel, mah...delaj po občutku. Jaz ji dam tudi že skorjo kruha v roke in bolj navdušena ni nad ničemer, čeprav ji kao naj ne bi dala.

Komaj čakam, da gremo na morjeeeee.....letos še nismo bili in čutim pomankanjeuser posted image

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 101
24.8.2010 22:09:50   
Smrketa13
Še neki... a majo vaši malčki zdele v tej vročini kakšne vročinske izpuščajčke po koži. Najin jih dobi (zgleda tko, k da bi ga kopriva spekla) pa jih čez 10 min ni več

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu ne_ja)
Neposredna povezava do sporočila: 102
25.8.2010 8:43:38   
Tinca Malinca

Dejte mi še neki povedat, sicer je mal zatišja tuki, pa upam, da se bo vseeno katera najdla. Zdej smo tri dni jedl korenjček in tri dni bučko za uvajanje. Dons smo bli pa pri P pa mi je sestra rekla, da nej dam že kr riž med zelenjavo in meska, ter da nej že kombiniram recimo krompir in cvetačo. Mi pa še vse zelenjave sploh sprobali nismo, a ste ve šle tut tolk hitr..
Patonažna pride 9.9. mi je pa po tel tut rekla, da nej dam že žitarce tut une k vsebujejo gluten. Vsak mi drugač reče čist sem že zmedena user posted image user posted image user posted image Pa sestra mi rekla, da nej mu dajem kr čez cel dan po mal, patonažna pa da nej mu damo za zajtrk .

Jaz sem kar hitro začela kombinirat; začeli smo seveda s korenčkom in krompirjem (vsak ločeno), potem pa kar zmešat. Zdaj večinoma novo zelenjavo vmešam v kombinacijo korenčka in krompirja.
Res še nismo stari 6 mesecev, ampak niti mesa niti glutena še nisem dala. Bom začela s tem verjetno ta vikend - po tem, ko damo kri in vodo.

Na listku, ki ga je meni dala patronažna piše:
- od žitaric riž in polento do 6m,
- med 6. in 7. mesecem pšenico, oves, rž, ječmen, proso (glutenska živila) - čeprav proso nima glutena, ampak whatever,
- ob koncu 7. meseca rumenjak, meso (zajec, puran, teletina, govedina, konjsko meso),
- po 9. mesecu polnomastne mlečne izdelke.

OK, to piše - v praksi pa vidiš, da punce delajo čisto drugače. Jaz ne bom tako zelo sledila temu listu, ampak bolj upoštevala jedilnike naših februark na FB user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 103
25.8.2010 8:45:27   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: ne_ja

Jaz ji dam tudi že skorjo kruha v roke in bolj navdušena ni nad ničemer, čeprav ji kao naj ne bi dala.

Jaz ji tako za grizljat dam kar celo jabolko v roko (ga ne more pogoltnit), kos korenčka ali pa riževe oblate (tiste, ki so brez soli in glutena). Ona bi kar ves dan tole grickala in lizala user posted image .

(odgovor članu ne_ja)
Neposredna povezava do sporočila: 104
25.8.2010 9:15:45   
Tinca Malinca
Ljubljančanke! Kaj potem, bomo hodile na plavanje z dojenčki ... ali na kakšno telovadbo?
Lepo bi bilo, če bi se malo organizirale user posted image ... večinoma se stvari začnejo oktobra, septembra se je pa treba prijavit.
Ste za akcijo? Zofy, ti si, a ne user posted image .

Jaz razmišljam, da bi bila mogoče kakšna telovadba pri Andreji Semolič mogoče bolj efektivna tudi zame, kot pa plavanje...

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 105
25.8.2010 10:35:53   
Zofy
Joj, je pa res hudo zatišje tu goruser posted image .
Tinca Malinca, jaz sem še vedno za plavanje. Ziher gremo, ker sem bila tudi z Julijo in moram pol tudi z Matejem it, da ne bom delala razlikuser posted image . PA Matej tako uživa v vodi  v tem Fredovem obroču, da bi bil greh ga ne vpisat na plavanje. Na neko telovadbo pa ne vem če bom hodila. Mogoče v Šiški, ker imam zelo blizu neko varianto.
Drugače pa je naš Matej začel včeraj kobacatuser posted image user posted image .

Smrketa
- jaz imam tazadnjo zloženko glede uvajanja GH (od maja 2010) in piše:
- žitrice brez glutena: med 4-6m
-gluten: po 6m in obvezno  pred 7m, ker je lažje prepoznati, če ima otrok celiakijo.
-zelenjava in meso: med 4-6m. Torej se začne z mesom že takoj. Jaz sem po 6m.
- mlečni izdelki: po 8m. Jaz razmišljam, da bi s skuto začela čez slab mesec, ko bo 7m in pol.
- ribe: po novem po 6m. Pred enim letom pa je še veljalo po 1 letu. Je pa treba počakat z morskimi sadeži do 1 leta
Pa patronažna je rekla, da prva 3 lete NE gob.

Toliko na hitro...

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

Neposredna povezava do sporočila: 106
25.8.2010 10:36:53   
Zofy
Kruh - jaz dam škorjico, samo jo hitro odtrže in pol moram iz ust jemat tele velike kose, da se ne zaduši. Sem mu v Muellerju kupila neke bio pirine piškote, ki so brez cukra, brez kvasa ipd. in zgledajo kot debeli in kratki gresini. Se lepo topijo in so super.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 107
25.8.2010 10:53:18   
Lenč.i
Pri nas smo tudi kar hitro po prvih dveh tednih uvajanja zelenjave začeli z mešanjem zelenjave in mesa. Sicer pa tako kot so že pred mano napisale, kar veselo mešajte zelenjavo, če je preveš neokusno, pa malo masla ali olivnega olja dodajte, ali pa svojega mleka.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 108
25.8.2010 10:53:59   
dskubin
Dskubin - kam pa greste?

Na mraz   - Lancaster, Anglija.

Ja, počasi se aklimatiziramo na tole podnebje, v ponedeljek smo šli od doma nagci, v torek zjutraj smo prišli na 11 stopinj. Brrrr. No, čez dan je prijetnih 18, v kolikor ne piha, ker pa večinoma piha, teh 18 niti ni tolk prijetno Danetu sem mogla oblečt pod dolgo majčko še dolg body, ker je imel drugače ledene rokice. Ajooj, današnja napoved kaže, da danes ne bo čez 15, najboljš da grem bunde nabavljat

hrana - jaz delam malenkost po svoje, te smernice so se od mojega taprvega, ki še nima 5 let že ene 3x krepko spremenile. Pri uvajanju je veliko odvisno tudi od otroka, pri enemu lahko uvajaš skor vsak dan kako novo stvar (sadje, zelenjavo), pri nekaterih se bomo cel mesec matrale za kako žličko. Meni se ne zdi smiselno, da če otrok rad je, da mu ponudiš samo 3 žličke, pol pa ne daš več, če pa ne mara, pa mu ne bi cel teden korenja v usta rinla, ampak bi gotovo poskusila s čim drugim.

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 109
25.8.2010 11:50:45   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

Dskubin - kam pa greste?

Na mraz   - Lancaster, Anglija.

Ja, počasi se aklimatiziramo na tole podnebje, v ponedeljek smo šli od doma nagci, v torek zjutraj smo prišli na 11 stopinj. Brrrr. No, čez dan je prijetnih 18, v kolikor ne piha, ker pa večinoma piha, teh 18 niti ni tolk prijetno Danetu sem mogla oblečt pod dolgo majčko še dolg body, ker je imel drugače ledene rokice. Ajooj, današnja napoved kaže, da danes ne bo čez 15, najboljš da grem bunde nabavljat

hrana - jaz delam malenkost po svoje, te smernice so se od mojega taprvega, ki še nima 5 let že ene 3x krepko spremenile. Pri uvajanju je veliko odvisno tudi od otroka, pri enemu lahko uvajaš skor vsak dan kako novo stvar (sadje, zelenjavo), pri nekaterih se bomo cel mesec matrale za kako žličko. Meni se ne zdi smiselno, da če otrok rad je, da mu ponudiš samo 3 žličke, pol pa ne daš več, če pa ne mara, pa mu ne bi cel teden korenja v usta rinla, ampak bi gotovo poskusila s čim drugim.

Ajoj, kakšen mraz! Najboljš res kar bunde nabavit user posted image user posted image user posted image . No, saj tudi v Sloveniji temperature danes niso kaj višje od 20.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 110
25.8.2010 13:19:27   
Zofy
v Izoli je 30user posted image . Mi že malo preseda ta vročina. Sej danes se vračamo v Lj, da se malo ohladimouser posted image
V soboto pa gremo v Kr.Goro in se bojim, da bi zelo mrzlo, pa za Mateja sploh še nimam zimskih cunjicuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 111
25.8.2010 14:48:21   
Smrketa13
Dons smo bli pri P in ga spet ni cepil, ker mende tiste pikce niso od vročine ampak od alergije. pa sem mu rekla, da sem mu do sedaj dala samo korenjček in bučko, pa je reku da verjetno ni od tega. No zdej smo dobil Fenistil kapljice, čez en teden mamo pa cepljenje.

Dons sem mu dala riž in cvetačo, pa je pojedu sam 2 žličke user posted image

Eno vprašanje za vse, ki nimate sterilizatorja. Do sedaj nisem veliko uporabljala cucljev in sem takrat jih pač kuhala, zdej  pa, ko je dobil prvi zobek sem pa kupla tisto ščetko k jo daš na prst in jo je treba pred vsako uporabo sterilizirat. A ve vsakič kuhate te zadeve?

< Sporočilo je popravil Smrketa13 -- 25.8.2010 14:53:12 >

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 112
25.8.2010 19:42:55   
dskubin

Eno vprašanje za vse, ki nimate sterilizatorja. Do sedaj nisem veliko uporabljala cucljev in sem takrat jih pač kuhala, zdej  pa, ko je dobil prvi zobek sem pa kupla tisto ščetko k jo daš na prst in jo je treba pred vsako uporabo sterilizirat. A ve vsakič kuhate te zadeve?

Jaz sploh nisem vedela, da je treba sterilizirat, sej naših zobnih ščetk tudi ne user posted image . No, jaz pri taprvih dveh nisem, sem samo z vročo vodo oprala zdej pa še ne rabimo user posted image .

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

Neposredna povezava do sporočila: 113
25.8.2010 21:19:10   
bili83
Eno vprašanje za vse, ki nimate sterilizatorja. Do sedaj nisem veliko uporabljala cucljev in sem takrat jih pač kuhala, zdej pa, ko je dobil prvi zobek sem pa kupla tisto ščetko k jo daš na prst in jo je treba pred vsako uporabo sterilizirat. A ve vsakič kuhate te zadeve?

tudi jaz uporabljam tako ščetko. jaz sem jo prvič prekuhala, zdaj pa jo po vsaki uporabi umijem pod vročo vodo in prekuham samo 1x na teden. se mi zdi čisto dovolj.

Nace- 1.2.2010
rojstvo: 4020 g, 54 cm
2.3.2010: 5200 g, 58 cm
1.4.2010: 6160 g, 63 cm
4.5.2010: 7150 g, 67 cm
8.6.2010: 8150 g, 70 cm
6.7.2010: 8810 g, 73 cm
2.11.2010: 10700 g, 80 cm

Neposredna povezava do sporočila: 114
25.8.2010 22:19:09   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: bili83

Eno vprašanje za vse, ki nimate sterilizatorja. Do sedaj nisem veliko uporabljala cucljev in sem takrat jih pač kuhala, zdej pa, ko je dobil prvi zobek sem pa kupla tisto ščetko k jo daš na prst in jo je treba pred vsako uporabo sterilizirat. A ve vsakič kuhate te zadeve?

tudi jaz uporabljam tako ščetko. jaz sem jo prvič prekuhala, zdaj pa jo po vsaki uporabi umijem pod vročo vodo in prekuham samo 1x na teden. se mi zdi čisto dovolj.

jaz ščetke sicer še ne uporabljam, delam pa isto z dudami. Pač jih pod vročo vodo operem. Pri 1. otroku sem jih še 1x na teden prekuhavala, sedaj pa se mi ne da večuser posted image

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 115
26.8.2010 17:09:33   
niwci

Enako. Vsako toliko jo vržem v sterelizator, drugači pa jo umijem samo pod vodo.

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 116
26.8.2010 19:38:07   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: niwci

Enako. Vsako toliko jo vržem v sterelizator, drugači pa jo umijem samo pod vodo.

Mi ščetke še ne rabimo user posted image user posted image user posted image . Verjetno jo bom pa samo pod vodo prala, ko jo bomo. user posted image

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 117
26.8.2010 21:45:49   
Smrketa13
Dons je bil pa user posted image prvič pri frizerju. 2x sem ga jaz strigla jaz, zdej ga pa mora že profesionalc, ker jest nimam dost veščin in zgleda ves zastrižen user posted image user posted image user posted image

Spet smo jedl cvetačo pa spet ni blo nič. Kdaj ste vi začele dajati kruh. Men je dons ena kolegica rekla, da ji da glih tolk eno žemljo, da mal grize. 
A ve, ko ste uvajale ste dajale samo en obrok na dan al več.

Sorry k sem tolk firbčna, ampak patonažna pride šele 9.9. pa nimam koga vprašat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 118
27.8.2010 9:13:34   
Zofy
kruh ko je že uveden gluten. Jaz dam tudi kakšno škorjico, žemljico ali kaj podobnega, da se zamoti.
2. obrok pa naj bi načeloma bil, ko je en obrok že popolnoma uveden, t.j. ko ne rabi po obroku še mleka. Sem pa jaz najprej ene 3 tedne tu pa tam uvajala, niti ne vsak dan, ker sem zgodaj začela, pol pa sem kar uvedla kosilo in rižolino za večerjo, ker se mi je ful začel zbujat. Je pa res, da je bil pravi jedec in je takoj zmazal cel krožnik kosila in prav tako večerje.

Neposredna povezava do sporočila: 119
27.8.2010 12:06:14   
vaney
Skoz berem, pol mi pa zmanjka časa ali pa volje za pisat...bom bolj pridna.

Dolgčas nam res ni, pobirali smo krompir pri nas in pri tašči, šli (no, šla sem sama z otrokoma) na 4 obiske k teti, stari mami in 2 kolegicam, vmes pa še kupili psička, tast pa kobilo...in zdaj imamo posla na kubikuser posted image Vmes sva z možem praznovala še 3. obletnico poroke, poklicala varuško in šla na večerjo in malo na lepše, zdaj pa greva veselo proti 4user posted image

Dolenjke in Belokranjke...če ima katera čas v torek dopoldan (med 9-11.30) se lahko dobimo kje v Nm (npr. na Loki). Jaz imam potem ortodonta, po njem se mi bo pa mudilo domov, ker bo mož popoldne delal,  Daša bo v varstvu, Anže pa v vrtcu in bom morala kar pohitet, da bom oba pobrala...zato imam čas samo dopoldne. Bom pa prišla sama, brez user posted image (kar seveda ne pomeni, da ve ne smete imet user posted image sabo, samo jaz je nimam kam dat, ker me čaka precej dolg pregled)

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 120
28.8.2010 7:28:47   
vaney
jutroooooooooooo...

vračam nas na prvo stranuser posted image

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 121
28.8.2010 9:40:56   
bili83
jutro.

a se še nismo premaknile iz 5. straniuser posted image

drage moje, če kera ne bo verjela temu, kar bom napisala (jaz ne bi verjela če ne bi vidla), imam vse dokumentirano in posneto...
no, naš mulc se je včeraj (5 dni pred 7. mesecem) SAM postavil na noge ob kavčuuser posted image user posted image user posted image  sem ga dala na tla, pa nekaj štrckam po računalniku in kar naenkrat čujem, kak nekaj "tolče" po kavču. se obrnem in ta mali stoji, z obema rokica tolče po kavču in se mi sladko smejiuser posted image user posted image  seveda sem ga potem takoj posnela pri naslednjih poskusih....

nič, uživajte kljub dežju, pa se beremo...

Nace- 1.2.2010
rojstvo: 4020 g, 54 cm
2.3.2010: 5200 g, 58 cm
1.4.2010: 6160 g, 63 cm
4.5.2010: 7150 g, 67 cm
8.6.2010: 8150 g, 70 cm
6.7.2010: 8810 g, 73 cm
2.11.2010: 10700 g, 80 cm

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 122
28.8.2010 10:26:30   
Tinca Malinca

jutro.

drage moje, če kera ne bo verjela temu, kar bom napisala (jaz ne bi verjela če ne bi vidla), imam vse dokumentirano in posneto...
no, naš mulc se je včeraj (5 dni pred 7. mesecem) SAM postavil na noge ob kavčuuser posted image user posted image user posted image  sem ga dala na tla, pa nekaj štrckam po računalniku in kar naenkrat čujem, kak nekaj "tolče" po kavču. se obrnem in ta mali stoji, z obema rokica tolče po kavču in se mi sladko smejiuser posted image user posted image  seveda sem ga potem takoj posnela pri naslednjih poskusih....

Uaaaaaaaaaaaaaaau! user posted image user posted image user posted image Pa kaj maš ti super sinčka user posted image user posted image user posted image . Jaz že z ušesi ploskam, če se naša uspe pririnit na sredo sobe po trebuhu, kjer so še vse štiri ali 2 nogi. Ajooooooooj, smo mi zadaj!

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 123
28.8.2010 10:27:54   
Tinca Malinca

Dons je bil pa user posted image prvič pri frizerju. 2x sem ga jaz strigla jaz, zdej ga pa mora že profesionalc, ker jest nimam dost veščin in zgleda ves zastrižen user posted image user posted image user posted image

A ti ga kar strižeš? Menda naj otročkov ne bi strigli do 1. leta starosti. Naša ima tudi že tako dolge laske, da kar v oči silijo, pa jaz kar čopka naredim user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 124
28.8.2010 13:41:46   
Zofy

jutro.

user posted image user posted image user posted image Zgleda, da sta najina dva enako napredna. Matej se je včeraj dvignil v postelji, tako da moram zdaj dno nižje nastavit, da ne bo ven cepnil. Danes pa stal ob predalu v dnevni sobi, v katerem imata z Julijo igrače. Uh, bo treba začet kar pazit, da se ne skotalijo kot kegli in z glavo kam butnejo. Pa včeraj sem ugotovila, da že komot sedi sam in sem prav vesela, ker se odpravljamo v Kr. Goro (odrinemo čez pol ure) in ga mislim nosit v nahrbtniku.

Nič punce, pridno čvekajte, da bo kaj za brat, ko se vrnem. Jaz bom 1 teden brez neta in upam, da bom zdržalauser posted image

Drugače pa menda na DIFu začnejo v pon. 6.9. pobirat prijave za plavanje. Tinca malinca, ti si rekla, dabi šla. A se kar preko ZS zmeniva ob kateri uri bi ti ustrezalo in kateri dan? Jaz bi hodila nekje ob 11h ali 12h.

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?