Tinca Malinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Smrketa13 Dejte mi še neki povedat, sicer je mal zatišja tuki, pa upam, da se bo vseeno katera najdla. Zdej smo tri dni jedl korenjček in tri dni bučko za uvajanje. Dons smo bli pa pri P pa mi je sestra rekla, da nej dam že kr riž med zelenjavo in meska, ter da nej že kombiniram recimo krompir in cvetačo. Mi pa še vse zelenjave sploh sprobali nismo, a ste ve šle tut tolk hitr.. Patonažna pride 9.9. mi je pa po tel tut rekla, da nej dam že žitarce tut une k vsebujejo gluten. Vsak mi drugač reče čist sem že zmedena Pa sestra mi rekla, da nej mu dajem kr čez cel dan po mal, patonažna pa da nej mu damo za zajtrk . Jaz sem kar hitro začela kombinirat; začeli smo seveda s korenčkom in krompirjem (vsak ločeno), potem pa kar zmešat. Zdaj večinoma novo zelenjavo vmešam v kombinacijo korenčka in krompirja. Res še nismo stari 6 mesecev, ampak niti mesa niti glutena še nisem dala. Bom začela s tem verjetno ta vikend - po tem, ko damo kri in vodo. Na listku, ki ga je meni dala patronažna piše: - od žitaric riž in polento do 6m, - med 6. in 7. mesecem pšenico, oves, rž, ječmen, proso (glutenska živila) - čeprav proso nima glutena, ampak whatever, - ob koncu 7. meseca rumenjak, meso (zajec, puran, teletina, govedina, konjsko meso), - po 9. mesecu polnomastne mlečne izdelke. OK, to piše - v praksi pa vidiš, da punce delajo čisto drugače. Jaz ne bom tako zelo sledila temu listu, ampak bolj upoštevala jedilnike naših februark na FB .
|