prdenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


masinka -> prdenje (25.7.2005 8:46:19)

Imam 4.5 mesečnega sina, ki ima velike težave s kakanjem.Običajno se podela po 4-5 dneh in se pred tem veliko muči in napenja. Zadnje čase opažam, da tudi zelo slabo spi, podnevi in ponoči, prav zaradi prdenja. To naredi tako na glas kot en odrasli ter se zaradi tega zbuja. Prav smili se mi. Kako bi mu lahko pomagala oz. kako bi odpravila to nevšečnost ? Še vedno se polno dojiva, normalno pridobiva na teži ter po dojenju podre kupček. Kaj mi svetujete ?




Naja31 -> prdenje (25.7.2005 9:01:38)

Saj ce je polno dojen, ni nic narobe ce kaka tudi po 1x na teden. Samo ce se mali tok matra, potem res ni fajn. Moj tudi redko kaka. Zdaj je zacel na 2, 3 dni, prej je pa na 5, ampak se ni nikoli tako matral, da bi zaradi tega trpel. Sem brala na RR, da pomaga full sladka kamilica, da ga pozene. Poskusi to.
Jaz sem sprasevala sestro nase pediatrinje in je rekla, da to zato ker sem jaz zaprta! Brez veze, kot da mi je kaj pomagala s tem odgovorom.

N.




ninci -> prdenje (25.7.2005 9:01:57)

mi damo našega v kaki pozo.
tako da se jaz uležem ali pa napol sedim pa pokrčim kolena in ga dam sedet v tak pokrčen položaj zraven pa ga malo masiram po straneh trebuščka. včasih je pomagalo tudi dojenje samo.
lahko pa ga primeš tudi tako da on gleda naprej primeš pa pod kolenčki in stisneš proti trebuščku.

RAZNI ČAJI PROTI KRČEM SO NAM LE ŠKODILI KER ŠE BOLJ NAPENJAJO KAKAL ZARADI NJIH NI NIČ BOLJŠE!.

upam da vam bo šlo:)

sicer pa... pri nas je zdaj malo boljše:) star je 7 m.

lp
nina




piščanc -> prdenje (25.7.2005 9:17:04)

nam je pomagalo: kuminov sirup (ponavadi na dudi, ampak ga ne mara več), plantex čaj (ko ga je res napenjalo), jabolčni sok (če ni kakal en dan, po parih žličkah je bila potica). v glavnem v tem zaporedju sem mu dajala, če se en dan ni pokakal, pa čeprav je bil dojen.
lahko pa tudi ti ješ hrano, ki mehča blato, kakšna dva dni (izogibaj se korenju, rižu...)




Stran: [1]