Potrdilo o zdravju otroka (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

romy27 -> Potrdilo o zdravju otroka (12.8.2010 10:48:05)

pozdravljene,

danes me je pediatrinja prav presenetila, ko mi je rekla, da mi ne more za otroka izdati potrdila o zdravju otroka za vpis v vrtec. najprej moramo narediti test za gliste pri otroku, nato ponoven pregled in na osnovi tega bo izdala potrdilo.

kaj se je v zadnjem casu kaj spremenilo, saj do sedaj ni bilo problema takoj dobit to potrdilo?

hvala

country -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 10:56:01)

Res? Jaz sem ga dobila včeraj brez vprašanja in še mala sploh ni bila zraven. Dobro zrihtajte.

pomar*ANČA* -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 11:12:47)

mislim da je to odvisno od zdravnika. jaz sem brez problema pridobila potrdilo, gala nisem niti s sabo imela, od prijateljice sinek ki gre v isti vrtec kot gal ampak ima v drugem kraju zdravnika je pa moral dati kri in vodo....

posh -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 11:13:55)

Jaz sem ga tudi dobila (celo) brez pregleda otroka. P je vprašala če je otrok zdrav in to je to.

blemma -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 12:29:39)

Mi smo v torej dali kri in vodo in na podlagi teh izvidov sem dobila potrdilo, blato sem šele včeraj nesla v laboratorij in če bo kaj narobe, me bojo poklical.
Jaz mislim, da je pravilno, da se otroka temeljito (laboratorijsko) pregleda, da je zdrav, preden gre med večje število otrok.

Najaa -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 13:11:43)

Meni se tudi zdi prav, da otroku vsaj kri in vodo pogledajo. Čeprav moji nobena P tega ni naredila pred vstopom v vrtec. Po potrdilo sem šla sama, brez njiju.

uškinamama -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 13:29:52)

IZVIRNO SPOROČILO: country

Res? Jaz sem ga dobila včeraj brez vprašanja in še mala sploh ni bila zraven. Dobro zrihtajte.

Identično, le da sem potrebovla potrdilo za malega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

pelin -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 13:36:46)

Povsod kjer sem delala, so pediatri izdali potrdilo na podlago  osebnega pregleda in vsi starši so morali oddati tudi otrokovo blato, ki je moralo biti negativno...Tudi pri mojih dveh smo pred vstopom v vrtec to morali dati skozi...sori, ampak meni se to tudi zdi prav...Pa to niso neke nove zadeve, to naj bi tako potekalo že kar precej let...

liliana -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 13:51:05)

Verjetno pa, če je otrok bil pred kratkim na sistematskem pregledu ali kakem drugem pregledu.....kjer so mu vse pregledali......čez mesec dni pred vstopom v vrtec pediater ne bo ponavljal pregleda......in napiše samo potrdilo.....

mamamajča -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 16:12:21)

Moj je mel gliste, pa nam je dal vseeno potrdilo za vrtec. Še čudno me je gledal, ko sem rekla, da včasih taki pač v vrtec niso smeli, češ, da gliste niso nič kaj takega...
Bo verjetno res odvisno od samega zdravnika.

ledenaa -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 16:45:23)

Zdaj pa povej,da boš dala otroka z glistami v skupino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mamamajča -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 17:05:37)

to je blo dve leti nazaj....
ne, nisem ga dala, ker sem bla takrat še doma, in vem, da včasih to ni blo dovoljeno.
Pa sma ostala doma, dokler je mel še zdravilo.

Ampak marsikatera mamica ga pa da, če ima dovoljenje pediatra[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

pikapikica83 -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 20:56:34)

Se bom oglasila in povedala, da sem že videla, da so starši otroka pripeljali v vrtec z glistami in ga je vzgojiteljica morala sprejeti, ker so imeli zdravniško potrdilo, da lahko obiskuje vrtec. Toliko o tem!!!!

Anonimen -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 21:02:37)

Zanimivo ... tudi jaz sem P samo poklicala in naslednji dan na okencu kartoteke dvignila potrdilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

liliana -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 22:26:32)

Pri nas tudi ne preglejujejo proti glistam......ko je imela hčerka pred dobrim mesecem sistematski pregled, ji vzorca blata namreč niso vzeli.....v krvi in urinu pa se gliste verjetno ne vidijo...in ker v vrtec gre 1.9. mi je pediatrinja rekla, da naj takrat samo pridem po potrdilo, da nje ne bo pregledovala več.....

Tak da gliste vsepovsod ne gledajo......verjetno ni obvezno predpisano in vzamejo nekateri pediatri pač tudi vzorec blata in ga analizirajo, nekateri pa ne.....

liliana -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (12.8.2010 22:28:53)

IZVIRNO SPOROČILO: pikapikica83

Se bom oglasila in povedala, da sem že videla, da so starši otroka pripeljali v vrtec z glistami in ga je vzgojiteljica morala sprejeti, ker so imeli zdravniško potrdilo, da lahko obiskuje vrtec. Toliko o tem!!!!

Saj glist verjetno nima večno.....in vrtec lahko obiskuje takrat, ko glist nima več še vedno.....

Od sodelavca hčerka je dobila gliste, ko je bila že dve leti v vrtcu....pa je niso vrgli iz vrtca zaradi tega......tisti čas, ko je imela gliste, pač ni šla v vrtec....

romy27 -> RE: POTRDILO O ZDRAVJU OTROKA (13.8.2010 13:41:34)

hvala vsem za ozkusnje :)

zakljucim lahko, da se od pediatra do pediatra spreminjajo reci, smesno kajne?!kje je pa enotni zakon, ki predpisuje kaj in kako?!!!!!

Stran: [1]