MUNAN -> RE: Kdaj otroški sedež obrniti v smer vožnje? (17.8.2010 14:04:18)
|
Punce, hvala za vse odgovore! Tudi jaz si težko predstavljam enega tri ali štiriletnika na takem sedežu. Predvsem zaradi položaja nog. Ampak sem prebrala, da imajo otroci raje noge pokrčene, kot da jim bingljajo, tako kot je to pri "naših" sedežih. Kar predstavljajte si kako mora bit, če se eno uro pelješ in ti noge veselo bingljajo s sedeža. Na dolgih vožnjah tudi sama rada pokrčim noge in jih naslonim na sedež, namesto da bi jih imela na tleh. Kar zadeva pokrčenih nog in strahu, da bi se med trkom poškodovale, pa pravijo da ni zabeleženih poškodb nog zaradi trka. Pa tudi če bi otroku polomilo noge ali medenico, se mi zdi to bistveno manj huda poškodba kot poškodba hrbtenice. Tudi na posnetkih testov takih sedežev, ki sem jih našla na netu se to vidi. Nekaj mi pa nikakor ni jasno. Vse informacije, ki sem jih dobila kažejo na to da so ti sedeži, v katerih otrok sedi obrnjen v nasprotni smeri vožnje, bolj varni. Zakaj potem pri nas "ne obstajajo"? Ne omenijo jih v avtošoli, ne omenijo jih v šoli za starše, ni jih v trgovinah... kot da ne bi obstajali. Zakaj?
|
|
|
|