blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Mi nimamo tuš kabine - ima jo pa soseda in je ne čisti z drugim kot s kisom, pa je zelo zadovoljna - ona je tudi tista, ki me je navdušila za čiščenje s kisom. Drugače pa imamo mi nenormalno trdo vodo in kjub temu ob čiščenju s kisom 1x tedensko nimam vodnega kamna na ploščicah - ok - v 1 tednu se seveda spet nabere, ampak ga takoj spraviš dol, BREZ drgnjenja. Uporabljam pa 9% alkoholni kis. Nekako ne verjamem, da bi po kisu bilo lisasto - zakaj tako menim, ker je kis super za čistiti šipe, in ker ima tašča take zaj*bane ploščice, da jih lahko brišeš kot zmešan pa so vedno lisaste, RAZEN, če jih daš v vodo, s katero brišeš - uganite kaj - KIS seveda. V tem primeru se lepo svetijo in niso nič lisaste. Pa kis sploh ni masten, ampak topi maščobo. Blaža - če se profesionalno ukvarjaš s čiščenjem, verjetno poznaš vse sorte čistil - ampak si kdaj dejansko probala čistiti s kisom? Jaz sem se posmehovala (ali morda bolje rečeno čudila) tistim, ki dandanes, ko je na voljo toliko raznoraznih čistil, čistijo s kisom, dokler nisem dejansko probala, kako to zgleda in ugotovila, da sem bila "budala" jaz. Seveda sem. In še mnogo bio čistili, ki so tudi vsebovala alkohol in kis. itak je pa kis kislina neke vrste in ravno ta kislina razžira umazanijo, če se lahko tako izrazim. In pa še okolja ne onesnažujemo. Vseeno pa ne učinkuje ravno tako dobro kot nekatera ostala čistila. Ker tudi vc, če ga en cajt ne boš spucala, in se na dnu nabere tisto grdo rjavo,... z kisom ne moreš kaj dosti pomagat. Jaz ne pravim, da kis ne čisti, se veda čisti, le bolj dosleden moraš bit pri čiščenju, da se pol res vzdržuje in lepo naprej z kisom čisti. jaz z kisom vedno čistim hladilnik