Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: UŠi, s čim se jih znebit 11.8.2010 16:22:43
|
|
|
|
hmm...
|
Mogoče ti pride kaj prav iz te teme.
|
|
RE: UŠi, s čim se jih znebit 11.8.2010 16:43:55
|
|
|
|
NEA_TEJA
|
Kr pripravi se na mesec dni da jih bote vse odstranili sploh gnide mi smo imeli neki šampon pa sprej pa ni blo nič učinka doklier jih nisem vse pobrala iz glave kar pa je dolgotrajno .Joj me že srbi glava no pa srečno.
|
|
|
|
RE: UŠi, s čim se jih znebit 11.8.2010 17:04:33
|
|
|
|
Colt
|
Hm...ene par deset let nazaj ko sem bil jaz še froc, so mati uporabljali eno zeleno in eno modro škatlico. In pol je blo treba met cca pol ure tisto kemijo na glavi. Včasih se mi zdi da je tut mal pronicalo v možgane...
|
|
RE: UŠi, s čim se jih znebit 11.8.2010 20:43:05
|
|
|
|
muco
|
IZVIRNO SPOROČILO: Colt Hm...ene par deset let nazaj ko sem bil jaz še froc, so mati uporabljali eno zeleno in eno modro škatlico. In pol je blo treba met cca pol ure tisto kemijo na glavi. Včasih se mi zdi da je tut mal pronicalo v možgane... ne zgovarjaj se zdaj na šampon !!!
|
|
|
|
RE: UŠi, s čim se jih znebit 11.8.2010 22:12:47
|
|
|
|
skuštrana
|
Gnide moraš kar ročno odstarnit. To najbolj zaleže. Pa električni glavnik si nabavite, to je res super stvar.
|
|
RE: UŠi, s čim se jih znebit 11.8.2010 22:22:43
|
|
|
|
mišk
|
A ve bi otroke res postrigle, če bi dobil uši?! Ma jst ni šans... Vem da, ko jih bodo prinesle od kod, bodo hudičeve muke, da jih bomo iz naših lasatih buč odstranli, ampak vseeno. Drugač pa je ravno danes vzgojiteljica rekla, da so opazli pri eni punčki uši in da naj bomo malo pozorni. Zaenkrat nisem nič opazla, itak pa zdej do konca tedna ne gre v vrtec. A lak res pomaga preventivno ali ne? Drugač pa imam jst že par mesec doma dva Parasidose spreja in dva Nix šampona, ker so ble enkrat na počitnicah pri bratrancu, ki je imel uši, pa sem jih takoj, ko sem zvedla šla kupit, a ni blo pol nič. Upam, da bodo še dolgo ostali zapakirani!
|
|
|
|
RE: UŠi, s čim se jih znebit 11.8.2010 22:27:28
|
|
|
|
*Pija
|
Se spomnim, ko sem jih jaz imela smo uporabljali nek šampon, ko je bil uš narisana. Kot pravi kolt bila je zelena škatlica. Ampak ni pomagalo. Edina rešitev so bile škarje in razredčilo. Peklo je ko hudič ampak uši ni bilo. Gnide pa samo česat česat čim bolj pogosto. Kolegica je pa za ta malo uporabil nek šampon v belo roza tubici. Na reklamah je tudi in zaven dobiš še taki fajn gosti glavnik in gredo gnide super ven.
|
|
|
|
RE: UŠi, s čim se jih znebit 11.8.2010 23:30:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Se spomnim, ko sem jih jaz imela smo uporabljali nek šampon, ko je bil uš narisana. Kot pravi kolt bila je zelena škatlica. Ampak ni pomagalo. Se spomnim . Mislim, da sem jih imela samo enkrat. Našpricane s Pipsom. Globinsko in za večno.
|
|
|
|
RE: UŠi, s čim se jih znebit 12.8.2010 11:27:26
|
|
|
|
Anuška79
|
Striženje - Pri sinu v šoli so uši letos imeli kar nekajkrat. Ob vsakem obvestilu sem mu glavo temeljito pregledala in ga lepo postrigla. Na kratke (res kratke lase - postrižene z mašinco na par mm) se uš nima kam prilepit. Uši tako nismo dobili nikoli. Morda je komu to drastičen ukrep, ampak jaz gledam tako - če bi mu pustla daljše lase, je verjetnost, da bi jih v 1.r. dobil zelo velika, prinesel bi jih domov dveletni sestrici z dolgimi laski (nje seveda ne bom šla strič na par mm) in potem bi bil joj - še za čopka narest se je včasih težko počesat, kaj šele za obiranje uši. Kaj bo, ko jih bodo nekega dne imeli v hčerini skupini oz. razredu, še ne vem. Kako drastično striženje odpade, nekateri so punčkam čez laske zavezali rutke, pa pravijo, da na lase posprejane z lakom tudi ne gredo... se bom že česa domislila, ko pridemo do tja.
|
|
|
|
RE: UŠi, s čim se jih znebit 12.8.2010 13:14:30
|
|
|
|
Lunca1
|
Ko smo bile majhne nam je mami uši spravila proč z enim šamponom, gnide pa z oljem. Zvečer nam je glavo namazala z navadnim sončničnim oljem, prekrila s plenico in pustila čez noč.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?