zakaj mi jajca... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


*miska.mcc* -> zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:27:09)

...pocijo? (lupino mislim) in pol vse tisto zleze ven....
ko jih dam kuhat za na trdo. ne vsa, ampak recimo 30-40%. od vedno.
a ktera ve, kako je treba jajca skuhat, da ostanejo cela?




Anonimen -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:28:23)

Miškaaaaa....z občutkom....in redno....da ti pride v kri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in pod prste.




*miska.mcc* -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:31:59)

mah.....resen odgovor rabim! sem bila danes delezna kritik!




Anonimen -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:33:19)

Premakni se na gospodinjske nasvete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Ej, pojma nimam. Mi bolj pašejo (z)mešana...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




skuštrana -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:36:37)

Najprej jih moraš vzet iz hladilnika, pa jih segret na sobno temperaturo. Tudi vodo v kateri jih kuhaš mora biti sobne temperature. Nato v to vodo ( s termometrom preveri če je sobne temperature) položi jajčka in prižgi štedilnik. Tako bodo jajčka skuhana , lupina pa cela.


Preveč komplicirano? Jah, pol bojo pa pokala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ledenaa -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:38:01)

miska žal si slaba kuharica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Skuštrana zdaj pa reci,da ti to delaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

miska koliko časa jih kuhaš?




skuštrana -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:40:34)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

miska žal si slaba kuharica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Skuštrana zdaj pa reci,da ti to delaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

miska koliko časa jih kuhaš?



Seveda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Sedaj pa resno - naj jih ne bi dajal kuhat direkt iz hladilika ker zaradi temp šoka lupina poči. Jaz jih dam, ampak jih dam v ledeno mrzlo vodo, potem pa plin na manj da se jajčka privadijo in ne počijo...




*miska.mcc* -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:40:50)

ledena, od oka. od mlacne vode, pa do takrat ko jih vzamem ven potece 12-15 minut. pa pocasi lepo vrejo.
rumenjak je ravno prav kuhan. tak lep, zivo rumen in ne že zelen. res pa jih ne grejem prej na sobno temperaturo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
direkt iz hladilnika v mlacno vodo.

je tu moj kix?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




*miska.mcc* -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:42:22)

da se jajčka privadijo


aaaaa, hvala!!!! bom probala! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




skuštrana -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:42:31)

direkt iz hladilnika v mlacno vodo.


tole je narobe. v mrzlo jih daj.




špelin@ -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:43:07)

Jaz dam v vodo za kuhanje jajc žlico kisa (navadnega alkoholnega - ne vinskega, jabolčnega ali za vlaganje, ker od teh smrdi cela kuhinja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ) in lupine nikoli ne popokajo. Vzamem pa jajca direkt iz hladilnika.




ledenaa -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:45:47)

Jaz jih tudi dajem v mrzlo vodo. Ampak jih ne kuham tako dolgo .Okrog 8 min




Sreča in ljubezen -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:49:07)

Jaz jih tudi dam v mrzlo vodo, direkt z hladilnika.

Jajca, mrzla voda, in sol. In kuham 7-10min.




*miska.mcc* -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 22:53:35)

Jajca, mrzla voda, in sol. In kuham 7-10min.


in plin na ful?
kaj se ne morajo jajca na trdo kuhat 7-9 minut v vreli vodi?




Sreča in ljubezen -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 23:00:45)

Plin na manj, počasi..

Za kuhanje je odvisno, jaz kuham 7-10min..in mi nikoli ne pokajo.

Če daš v vrelo vodo pa jih lahko kuhaš 7-9min.

Ampak sol obvezno. Imela boš najboljša trdo kuhana jajca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




skuštrana -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 23:08:13)

in plin na ful?


Ne na full, malo pa magari potem pojačaš.

Sicer pa samo zate, sem malo poguglala in viola http://blog.ognjisce.si/mirjamj/2010/04/01/umetnost-kuhanja-jajc [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




*miska.mcc* -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 23:09:34)

umetnost-kuhanja-jajc



wauuuu!!!! tnx!
se vidmo jutri![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 23:14:26)

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

umetnost-kuhanja-jajc



wauuuu!!!! tnx!
se vidmo jutri![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]



Zanimive teorije, sploh prve tri.




*miska.mcc* -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 23:21:18)


tale pogori:

"Jajca damo zvečer iz hladilnika v posodo in pustimo na sobni temperaturi"

ker, ce bom jst mojim dedcem rekla, ko si zmislijo jajcka jest, da morjo pocakat do jutri da se jajcka navadijo.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


am res....cela umetnost iz kuhanja jac![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]





mateyka -> RE: zakaj mi jajca... (10.8.2010 23:34:48)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Jaz dam v vodo za kuhanje jajc žlico kisa (navadnega alkoholnega - ne vinskega, jabolčnega ali za vlaganje, ker od teh smrdi cela kuhinja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ) in lupine nikoli ne popokajo. Vzamem pa jajca direkt iz hladilnika.


jaz tud tko delam.




Mesečnica -> RE: zakaj mi jajca... (11.8.2010 7:02:05)

Jaz sem si pa kupila "jajcekuh" in od takrat naprej imam problem rešen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Jajca se skuhajo v sopari, lupina ostane lepo cela (razen če ni bilo jajce že prej počeno).




mala maja -> RE: zakaj mi jajca... (11.8.2010 7:09:30)


IZVIRNO SPOROČILO: Sreča in ljubezen

Jaz jih tudi dam v mrzlo vodo, direkt z hladilnika.

Jajca, mrzla voda, in sol. In kuham 7-10min.




jaz kuham enako. Pa plin na počasi ko zavrejeo. Lahko pa daš na dno posodice kakšno krpico, potlej pa sploh ne bodo počila.




maja1488 -> RE: zakaj mi jajca... (11.8.2010 8:32:46)

Baje se super skuhajo, če jih daš v vodo (normano, ne premrzlo) kuhaš tolko da zavrejo, potem pa pokriješ in pustiš stat 10 minut. Preverla nisem, je pa to recept profesionalne kuharice, tko da najbrž bo držalo.




zvezdan -> RE: zakaj mi jajca... (11.8.2010 8:55:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Sreča in ljubezen

Jaz jih tudi dam v mrzlo vodo, direkt z hladilnika.

Jajca, mrzla voda, in sol. In kuham 7-10min.



miš jaz sem tudi slišala da se da v vodo sol in meni res ne počijo. Tako da bo to držalo




Tanja55 -> RE: zakaj mi jajca... (11.8.2010 9:18:12)

Ja ja, sol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] nikol ne pocijo.






Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>