Pomoč v gospodinjstvu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

ančipomaranči -> Pomoč v gospodinjstvu (10.8.2010 11:21:06)

Vprašanje za tiste ki imate gospodinjsko pomočnico: kolikokrat na teden pride, koliko časa, kaj vam naredi.... a potem same nič ne delate v gospodinjstvu? A ste takrat doma ko ona čisti? A vas kaj moti da nekdo brska po vašem stanovanju, a nimate občutka da kdo vdira v vašo zasebnost?
Hvala za odgovore. Tudi sama občasno razmišljam o pomočnici, ampak vedno mam tisti slab občutek, da nekdo pospravlja in gleda tvoje nepospravljeno stanovanje...

ona -> RE: Pomoč v gospodinjstvu (10.8.2010 12:36:32)

jaz sem imela pred leti eno,ki je hodila 1 x na teden po 4 ure,ker sem imela majhno dojenčico,pa še en kup drugih stvari zraven:)
Glej,če misliš,da jo rabiš,si jo omisli,samo moraš si pa izbit iz glave občutek,da nekdo brska in gleda po tvoji zaebnosti.na začetku je res malo čuden občutek in moraš res dobit osebo,da ji lahk0o vse zaupaš,ker,če ne boš zmeraj v strahu,da kje brska[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Jaz sem ponavadi šla stran,ko je ona delala,ali na dvorišče ali v trgovino in vedno ko je odšla sem pregledala,če je vse ok in hvalabogu sem imela žensko,ki je bila ful uredu in poštena.
Sem jo pa odslovila enkrat lansko leto,ker je hčerka že tako velika,da lahko jaz spucam,ker imam čas[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Če razmišljaš v tej smeri in te je strah,najbolje,da eno provaš in boš potem videla lai ti paše tak način ali ne.
Jaz sem takrat bila zelo zadovljna,predvsem,ker sme imela več časa za otroka in družino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Dashenka -> RE: Pomoč v gospodinjstvu (10.8.2010 16:44:36)

IZVIRNO SPOROČILO: ančipomaranči

Vprašanje za tiste ki imate gospodinjsko pomočnico: kolikokrat na teden pride, koliko časa, kaj vam naredi.... a potem same nič ne delate v gospodinjstvu? A ste takrat doma ko ona čisti? A vas kaj moti da nekdo brska po vašem stanovanju, a nimate občutka da kdo vdira v vašo zasebnost?
Hvala za odgovore. Tudi sama občasno razmišljam o pomočnici, ampak vedno mam tisti slab občutek, da nekdo pospravlja in gleda tvoje nepospravljeno stanovanje...

1x tedensko, 4 ure, pride zjutraj, počisti v času, ko smo v službah.
Zlika, posesa, pobriše prah, pospravi, pomije kopalnico in WC, včasih še kakšno presenečenje (npr. pospravljen kak kuhinjski predal) Ko pridem domov me čaka čisto in pospravljeno stanovanje.
"Generalke", torej okna, podboji, vsebina omar, premazi parketa itd. pa ločeno (po potrebi)
Slabega feelinga glede "vdora v zasebnost" nisem imela nikoli.

Torej, likam, sesam, brišem prah nikoli.
Seveda pa vzdržujemo čisto in pospravljeno bivalno okolje.[sm=smiley1.gif]

Anja25 -> RE: Pomoč v gospodinjstvu (10.8.2010 19:47:44)

Koliko pa to stane, če ni skrivnost?

Dashenka -> RE: Pomoč v gospodinjstvu (10.8.2010 21:36:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Anja25

Koliko pa to stane, če ni skrivnost?

Zakaj bi bila skrivnost.
Cene so precej odvisne od lokacije. V LJ so seveda med najvišjimi.
Se pa gibajo okoli 10 EUR/h. Pod 7 ni realno, nad 13 bi pa rekla, da težko dobijo stranke.

Arwenko -> RE: Pomoč v gospodinjstvu (10.8.2010 22:36:47)

Pride 1x tedensko, 4 ure, to stane 20 eur, torej 5 na uro, če porabi manj kot 4 ure tudi vrne razliko.

Glede principa pa tako, prvih 2x smo bili doma, da smo videli kako in kaj, pa da je tudi ona še lahko kaj vprašala, potem pa načeloma ne, je sama. če je slučajno kdo doma, bolniška ali dopust ali da mož dela popoldne, ji pa gremo čim bolj s poti, se pravi se zadržujemo tam, kjer ona ni v tistem trenutku.

Stran: [1]