Pogodba - nedoločen čas (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

pikecpokec -> Pogodba - nedoločen čas (10.8.2010 8:44:06)

Nekaj me zanima. Imam pogodbo za določen čas, do konca leta. Zdaj so pa v firmi rekli da bi mi že zdaj dali kr za nedoločen čas. A je treba tisto staro pogodbo preklicati/razveljaviti/karkoli že, preden podpišemo novo? 

darja.mark -> RE: Pogodba - nedoločen čas (10.8.2010 8:45:26)

Sicer se ne spoznam na to kej dost, sam mogoče pa sam novo nardite in una pol avtomatsko ne velja več?

Nika v službi -> RE: Pogodba - nedoločen čas (10.8.2010 9:03:43)

Ja, nič se ne "preklicuje". Nova pogodba nadomesti staro oz. je logično nadaljevanje. Delodajalec mora sicer potem popravit še M1 obrazec (za ZZZS), ampak to se delavca niti ne tiče direktno.

Čestitke za nedoločen čas.

vesna_b -> RE: Pogodba - nedoločen čas (10.8.2010 9:04:30)

ker dve veljavni pogodbi naenkrat ne moreš imeti, je potrebno prejšno prekiniti.
napišete odpoved pogodbe z ponujeno novo pogodbo in ko podpišeš odpoved in potem novo pogodbo, ti velja samo ta

vesna_b -> RE: Pogodba - nedoločen čas (10.8.2010 9:06:18)

mora biti preklic prve pogodbe. uradno vsaj. neuradno pa lahk tud brez.

na zzzs-ju pa niti ni treba popravljat - obvelja prvotni M-1 obrazec, saj se začetek dela ne spremeni

pikecpokec -> RE: Pogodba - nedoločen čas (10.8.2010 9:13:07)

No, zanimalo me je v bistvu če pogodba za nedoločen čas avtomatsko nadomesti prejšnjo pogodbo. Da ne bi bilo potem kaj narobe. Verjetno je pa obrazec za ZZZS treba popravit ker na starem je še star datum zaključka pogodbe.

Nika v službi -> RE: Pogodba - nedoločen čas (10.8.2010 9:14:16)

IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b

mora biti preklic prve pogodbe. uradno vsaj. neuradno pa lahk tud brez.

na zzzs-ju pa niti ni treba popravljat - obvelja prvotni M-1 obrazec, saj se začetek dela ne spremeni

Začetek dela se ne spremeni, spremeni pa se šifra, mislim, da je za določen čas 02, za nedoločen pa 01. Nisem čisto prepričana, ker ne delam več tega, ampak vsekakor je potrebno obstoječi M1 obrazec dopolniti oz. spremeniti.

zvesta -> RE: Pogodba - nedoločen čas (10.8.2010 9:18:21)

v novo pogodbo se vnese člen, kje piše, da s podpisom te, prejšnja preneha veljati...

vesna_b -> RE: Pogodba - nedoločen čas (10.8.2010 9:22:24)

ja, jaz to delam, in smo dali odpoved in potem novo pogodbo, obrazca M1 pa ne popravljam, niti ga nikoli nisem. šifra je druga, to že, sam nekaj ne spremeni
datuma zaključka pogodbe pa itak ne napišeš prej gor, ampak pošlješ obrazec M1 nazaj na zzzs, ko delavec preneha delat in gaš gor zadnji datum.
drugače bi moral nekdo, ki delavcu npr podaljšuje pogodbo po 1 mesec, vsak mesec izpolnjevati nov obrazec...

Nika v službi -> RE: Pogodba - nedoločen čas (10.8.2010 12:53:56)

No, pri nas smo morali M1 popravljati in ga še zdaj (sem preverila pri vodji HR). Drži pa, da se ga vnaprej ne izpolni z datumom zaključka, ampak se to naredi šele po zaključka razmerja oz. vneseš datum prenehanja.

Kot pravi zvesta, pri nas je v vsaki pogodbi člen, ki opredeljuje, da ta (tekoča, torej) pogodba nadomešča vse predhodne.

pikecpokec -> RE: Pogodba - nedoločen čas (10.8.2010 13:56:41)

Mi izpolnemo kr tisti obrazec ki ga kupiš v papirnici - Pogodba o zaposlitvi. Tko da ne vem če tamkaj piše o predhodni pogodbi.

Stran: [1]