liliana -> RE: Dopust na otrokov prvi šolski dan?? (10.8.2010 11:00:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nadaklemen Pozdravljene, zanima me ali imate za svojega otroka na prvi šolski dan dopust ali imate prost dan ,ki nekaterim pripada na ta dogodek. Ali veste komu pripada ta prost dan, javnim uslužbencem ali od firme ali ustanove posamezno. Kar poznam mamic,mi ene govorijo da jim pripada prost dan,tako da se jim ne odbije od dopusta, eni pa o tem nič ne vejo. Kako je pa pri vas?' Ali obstaja kakšen zakon o tem ?? Dodaten prost dan ti ne pripada.....mislim, da je ene dve leti nazaj že minister za javno upravo dal odgovor na to, da v javni upravi zakonsko ne pripada dodaten dopust za prvi šolski dan.....niti ni to nujni in neodložljiv opravek, ker se ga lahko vnaprej načrtuje....torej lahko za prvi šolski dan po zakonski podlagi koristimo le svoj reden dopust..... V privatnem sektorju pa je tako......tam ti delodajalec v končni fazi lahko da vsak teden en plačan prost dan, če želi.......in če ima posamezno podjetje v svojih aktih sprejeto, da materi ali očetu prvošolčka pripada dodaten prost dan, pač pripada......ena podjetja torej imajo to sprejeto, ena nimajo, ena dajo kar tako, da se nič ne beleži, večina pa sploh to ne omogoča....... Zakonske podlage, da bi starši prvošolčka morali dobiti dodaten prost dan 1. septembra oz. ko se pač začne šola pa zaenkrat še ni......
|
|
|
|