Aniiita -> RE: Vzgojiteljica v vrtcu (9.8.2010 12:05:02)
|
tuli-panka- zelo se strinjam s tem, da je pomembno, da se starši in vzgojitelj razumejo, zato pa sem mnenja, da je potem bolje zamenjati sedaj, kot pa da se to potem vseskozi pozna..najbolj na otroku. Lahko mu prigovarjaš, da je v vrtcu lepo in naj rad hodi, vendar vsak, ki ima otroke ve, da še kako čutijo, kaj je za tistimi našimi besedami in so, brez pravih občutkov za njimi,besede total prazne. Otrok preživi z vzgojiteljico večino dneva, ali pa vsaj polovico. Na otroka ima tako zelo velik vzgojini vpliv in meni tudi ni vseeno, kakšna ta oseba bo oz. je. Da je po vrtcih veliko vzgojiteljic,ki za to vlogo niso najbolj primerne (dretje, manipuliranje, ustrahovanje, tepež..alkohol!!!) smo pa morda še najbolj krivi prav starši, ki se ne za svoje otroke ne zabunimo dovolj..Plačujemo prispevke za starševsko varsto...in še vrtec posebej in potem smo zadovoljni že samo, da dobimo mesto! Povpraševanje narekuje ponudbo, ni kaj.. In pa kriv je po mojem mnenju tudi sistem, ki tem vzgojiteljicam ne nudi nobenih pravih supervizij..seveda so samo ljudje, to je razumljivo, zato bi bilo potrebno z njimi delati, saj razumem,da te v toliko letih tako delo psihično precej izčrpa..ker pa se ne, to še ne pomeni,da morajo kasirati otroci! Skratka, meni tudi ne bi bilo vseeno, kdo ima mojega otroka.
|
|
|
|