jecljanje triletnice (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

mebesa -> jecljanje triletnice (7.8.2010 20:48:17)

triletna hčerka zadnje dni kar pogosto jeclja, vsako začetno besedo (prvo črko) ponavlja in ji je kar nerodno ob tem, čeprav jo nič ne opozarjam ali kregam. z možem se samo spogledama, ker je kar opazno. ne vem, ali je to samo obdobje, da bi kak poseben stres doživela, ne vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. a ima katera tudi podobno doma, oz. je imela? saj bo minilo, mar ne? 

Anonimen -> RE: jecljanje triletnice (7.8.2010 21:02:11)

Verjetno bi želela hitro kaj povedati, a se zave, da še besedno ne zmore. Pri teh letih se mi jecljanje ne zdi kakšna huda govorna napaka. Vsaj meni ne.

Sama še zdaj včasih kaj zajecljam pa sem več kot tri leta stara.

kesi -> RE: jecljanje triletnice (7.8.2010 22:00:46)

Čisto normalna stvar, nč se sekirat. Prav je, da je ne popravljate. Pri tej starosti začne veliko otrok jecljat, imajo polno glavo misli in bi radi veliko stvari povedali naenkrat in hitro, potem se pa pojavi jecljanje. Delam v vrtcu in imamo veliko takih primerov. Traja nekaj časa, potem pa zgine.

ledenaa -> RE: jecljanje triletnice (8.8.2010 8:56:38)

Pri nas ni izginilo.Povej P in boste šli k logopedu

Taddy78 -> RE: jecljanje triletnice (9.8.2010 11:10:23)

Glede na to, da je naš začel zelo hitro govoriti, je jeclanje pri 3.letih bil zame res velik šok. Trajalo je ena 2 meseca in kot je prišlo, se je tudi nehalo.
Najprej sem bila jezna, potem pa me je ena mamica, opozorila, da ga moram vzpodbujat, saj je hotel vse na hitro povedat in vsak stavek začel z mama ali pa ej. Ampak ta "mama" in "ej"sta trajala tako dolgo, da je vmes že pozabil, kaj je hotel povedat. Potem sem mu nekajkrat mirno povedala, da naj stavek začne brez teh dveh besed in se je nehalo.

No pri 4.letih ga je potem začel sračkat z šumniki in mamica je naenkrat bila mamiča, v glavnem so se vsi s-ji in c-ji, spremenili v š-je in č-je, ampak se je tudi to nehalo.

Stran: [1]