|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 3.del
16.8.2010 14:01:25   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: teodora75

Archie, si že dobila 'varuško'? Si zdaj še mene čisto 'zapalila' za tole. A si mislila to Tomy Platinum, ki je znižana iz 139 na 85 (v Pikapolonici)?
Pa še nekaj me zanima, če si 'njihov' (imaš kartico), a se da potem tudi v njihovi trgovini kupit za to znižano ceno, ali je treba nujno preko spleta? Ker imam še nek njihov bon, pa bi ga tako vnovčila.

Joj, kolk se je usc*... In jaz naj grem zdaj po takemle (peš) iskat opran avto... jaj jaj

T.

pri nas na gorenjskem nic ne dezuje user posted image

nisem se dobila varuske. Sem jo sele v soboto narocila. Ja, seveda jo lahko kupis tudi v trgovini po znizani ceni (ce jo imajo v tisti poslovalnici). Samo meni je lazje kupovat preko neta user posted image .

Benika: mene trenutno v Lj in Kr moti predvsem guzva. Mi je pa prednost Kr predvsem njihova odprtost do dodatnih stvari oz. novosti (npr. ultiva, epiduralna, diantal...). se mi zdi, da so tu se najbolj odprti od vseh P...
je pa se ena stvar, zakaj Jesenice. Zraven je bolnica. Kranj je nima. (pa ne, da jo bomo rabili user posted image )

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 601
16.8.2010 14:05:28   
janjja
No da ne bo Nadka30 edina v CELJU rodila še mene lepo prosim napiši pod Celje. Pa upam da že kmalu grem, jaz bi kar - no saj že 37.tuser posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 602
16.8.2010 14:12:07   
benika

user posted image

Archie
nenka7

user posted image

Mala
Katrinka
Benika
Tinkatonka
Cresisy

LoveLove
Sarcy21
bambinca
Izabelina
Tannya
lillchy123
Almera

user posted image

Klemcy
tpmc

Natalija28
malecka_mateja

sanje2

user posted image

tejči28
Inčy
laliela

user posted image

lenca78
teodora75

user posted image

hanizali

user posted image

nadka30
janjja

user posted image

amelie010

user posted image

mala2001

user posted image

Kajča

user posted image

maca29

user posted image

corfu

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 603
16.8.2010 14:14:31   
nadka30
yeeeee končno ne samevam več.Janija še malo saj sma že v 37 tuser posted image user posted image user posted image user posted image , mogoče boma pa v sobi skupajuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 604
16.8.2010 14:22:30   
bambinca
Šlamparija se lahko zgodi kjerkoli in kadarkoli.

ja, to si dobr napisala!

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 605
16.8.2010 14:25:54   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: bambinca

Šlamparija se lahko zgodi kjerkoli in kadarkoli.

ja, to si dobr napisala!

Si videla...kava, četrtek, Zvezda, BTC! Da ne boš spregledalauser posted image

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 606
16.8.2010 14:29:28   
nadka30
Tole je pa mal za hec in smeh pred odhodi v Rim, pa ne vse vzeti za resuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Razlike med prvim, drugim in tretjim otrokom

Malo zares, predvsem pa za hec.  
Nosečnost.
Pri prvem otroku: vas zamikajo nosečniška oblačila čim izveste, da ste noseči. Pri drugem otroku: skušate nositi vaša običajna oblačila čim dlje. Pri tretjem otroku: nosečniška oblačila SO vaša običajna oblačila.  

Priprava na porod. Pri prvem otroku: predano trenirate pravilno dihanje med porodom. Pri drugem otroku: ne izgubljate časa s treningom dihanja, saj se še vedno spomnite prvega poroda. Pravilno dihanje vam ni prav nič pomagalo. Pri tretjem otroku: se dogovorite za epiduralno anastezijo že v 8. mesecu nosečnosti.  

Oblačilca za novorojenčka.
Pri prvem otroku: skrbno perete in likate oblačilca ter jih po barvi in funkciji razporejate na točno določena mesta. Pri drugem otroku: poskrbite zato, da imate dovolj čistih oblačilc, ki jih po pranju poravnate in zložite v omaro. Barva in oblika nista več pomembni. Pri tretjem otroku: oblačilca zlagate po povsem novem kriteriju - tiste z najtemnejšimi madeži spravite čisto na dno predala.  

Skrb.
Pri prvem otroku: ob prvem znaku nemira – vzdihu ali nagubanem čelu – otroka vzamete v naročje, da se prepričate, če je z njim vse v redu. Pri drugem otroku: otroka vzamete v naročje takrat, ko se vam zdi da bi utegnil zbuditi starejšega bratca ali sestrico. Pri tretjem otroku: vašega štiriletnika naučite kako se ziba zibelko in kdaj vstavi dudo.  

Duda. Pri prvem otroku: ko pade duda na tla, jo skrbno pospravite in ponovno uporabite šele, ko ste jo oprali in prekuhali. Pri drugem otroku: ko pade duda na tla, jo polijete z nekaj čaja iz stekleničke in ponovno je pripravljena za uporabo. Pri tretjem otroku: ko pade duda na tla, jo na hitro obrišete z majico in jo ponovno vstavite otroku v usta.  

Menjava plenic. Pri prvem otroku: dojenčku zamenjate plenico vsako uro in pol, pa če je to potrebno ali ne. Pri drugem otroku: vedno razmišljate kdaj ste mu nazadnje zamenjali plenico. Pri tretjem otroku: plenico zamenjate takrat ko ta že nabrekne do trikratne začetne velikosti oz. takrat ko nekdo pokomentira, da nekaj res čudno smrdi.  

Aktivnosti.
Pri prvem otroku: vašega dojenčka vozite k telovadbi za dojenčke, plavanju za malčke, masaži in vesele urice v knjižnico. Pri drugem otroku: dojenčka vozite k telovadbi za dojenčke. Pri tretjem otroku: dojenčka vozite v trgovino in na pošto.  

Varstvo.
Pri prvem otroku: ko vašega dojenčka prvič pustite z nekom drugim v uri in pol petkrat pokličete kako jima gre. Pri drugem otroku: preden stopite skozi vrata se spomnite, da morate s seboj vzeti tudi mobilni telefon. Pri tretjem otroku: naročite, da naj vas pokličejo le v primeru, če bo tekla kri.

Doma. Pri prvem otroku: precejšen del svojega dne preživite tako, da strmite v dojenčka in ga občudujete. Pri drugem otroku: precejšen del svojega dne preživite tako, da pazite da ga starejši brat ne bi stiskal, ščipal ali tepel. Pri tretjem otroku: vsaj majhen del svojega dne preživite tako, da se skrivate pred otroci.  

Ko vaš malček pogoltne kovanec za 1€.
Pri prvem otroku: z njim odhitite na urgenco in zahtevate, da ga slikajo. Pri drugem otroku: se prepričate, da ga bo tudi izločil. Pri tretjem otroku: mu ga odštejete od žepnine.       

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa lep dan vam želim

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 607
16.8.2010 14:33:47   
benika
In dejansko je v tem hecu kr nekaj resniceuser posted image

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 608
16.8.2010 14:36:42   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: benika

itak!! pa saj je vedno tako (pri vseh stvareh). Mi smo tudi recimo pri prvem psu veliko bolj komplicirali kot pri tretjem user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 609
16.8.2010 14:42:10   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: archie

itak!! pa saj je vedno tako (pri vseh stvareh). Mi smo tudi recimo pri prvem psu veliko bolj komplicirali kot pri tretjem user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image A ne me basat, faca si.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 610
16.8.2010 14:45:54   
archie

IZVIRNO SPOROČILO: archie

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image A ne me basat, faca si.

Zakaj? Jah, ce je pa to res, no user posted image ce je prvi pes zacel sepat (recimo, ko je bil se mladic in se je igral z drugimi mladicki), smo takoj zagnali paniko. Sedaj zamahnes z roko in reces: ah, saj je samo udarec. Psa das na pocivanje za 5 min in neha sepat. user posted image
ce prvi pes ni hotel pojesti enega obroka, smo ze klicali naokoli, kaj naj naredimo. Sedaj lahko psica pusca vsak dan en obrok, pa ne bomo delali panike (dokler ima energije za izvoz in ni drugih znakov bolezni).

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 611
16.8.2010 15:01:19   
malecka_mateja
Dan!

Tamala ma počitek, moj je že vslužbi jaz pa tu visimuser posted image
Natalija jaz bom že nekje 9.45 v mestu ker pridem z busom tako da se pri mulleru lahk kr dobiva, če hočeš? lahk ti še mojo telefonsko pošljem jaz tvojo imam. ko boš pokličeš in se dobiva.

Sanje ti pa si iz mojih koncev mi smo včasih bili doma v bojtini Šmartno na Pohorjuuser posted image kje pa si ti glede na to da si iz sl.bistrce v breg?

Mali ma že dva dni čago v trebuhu jaz pa se že ful čudno 2 dni počutim spet bruhanje in včeraj sem skup padla zarad pritiska mi je od vročine ful hitro pado, pa sem spila kavo pa je blo ok kako urco potem paspet bruhanje..komaj že čakam da grem dase to neha. v moji torbi so že albert keksi ker prve3 dni nimaš neke hrane razen čaja inkompota in vem da pri tjaši mi je lahko moj albert kekse prineso zajest zdaj jih imam polnozrnatne že vtorbiuser posted image Natalija nič bat sej bom zjutraj prede ngrem kavo malo spila in potem sem ok.user posted image

grem malo na balkon posedet ker je tako lepo vreme

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 612
16.8.2010 15:20:02   
Klemcy
malecka_mateja - jaz sem pa taka pozabljiva kura!! Me je moral moj spomnit, da moram jutri ob 9ih na Ptuj v laboratorij dat kri user posted image  Sej to bo po moje hitro, tak da potem me pa kr v Mb do mesta zapelje. Vidve itak še gresta najprej v Muller, potem bom pa jaz že nazaj.user posted image  Če se pa kaj zavleče pa sporočim Nataliji.

Jaz bila ravno na nohtkih. Sem si jih dala zdaj ful skrajšat user posted image , ker še nimam izkušenj kako bi jaz s takimi dolgimi nohti previjala user posted image .

nadka30

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 613
16.8.2010 15:23:07   
Klemcy
nadka30 - hahaha ja je kr dost resnice v tistem besedilu user posted image

(odgovor članu Klemcy)
Neposredna povezava do sporočila: 614
16.8.2010 15:25:46   
nadka30
a veš da sedaj ko sem jaz šla to še enkrat brat sem ugotovila da to le ni sam hec ampak ja tudi veliko resnice jeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ker sem drugič noseča sem ugotovila kar veliko tega kar piše da jaz delam.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Klemcy)
Neposredna povezava do sporočila: 615
16.8.2010 15:26:19   
amelie010
Evo nas 2 v 1 iz pregleda, vse kot mora biti. user posted image

Naš fant ima v 36 tednu cele 3 kile. Ajoj. user posted image

NP 30.8.

Pozdravček vsem.

(odgovor članu Klemcy)
Neposredna povezava do sporočila: 616
16.8.2010 15:29:03   
malecka_mateja
klemcy še dobr da maš tvojga user posted image sej to bo hitro in potem lahk prideš do 12 bomo na kavi tako da ni panike.

nadka pa res je kr nekaj resniceuser posted image

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu amelie010)
Neposredna povezava do sporočila: 617
16.8.2010 15:38:49   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: janjja

No da ne bo Nadka30 edina v CELJU rodila še mene lepo prosim napiši pod Celje. Pa upam da že kmalu grem, jaz bi kar - no saj že 37.tuser posted image

a veš kaj sem pa jaz zdajle pogruntala, da ne vem če ni tvoj prvi otrok tudi letnik 2004 tako kot je mojauser posted image user posted image user posted image .Pa da se nisma midve kaj pred šestimi leti zmenile da boma leta 2010 obe nosečkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 618
16.8.2010 16:32:50   
sanje2
haj nadka, dobro si tole napisala,.. se kar strinjam z nekaj resnice,...

benika: se strinjam to z bolnico, jaz sem pred dobrim tednom čula eno svinjarijo o MB porodnišnici, pa grem itak tja rodit,.. eni imajo samo dobre izkušje z bolnico, eni slabe, eni pa samo fejst pretiravajo,..to je ravno tako kot , da ene z lahkoto rodijo ene pa fejst matra,...najboljše pa je da vsega kar čuješ ne pobereš gor,..

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 619
16.8.2010 16:35:38   
teodora75

IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

Tole je pa mal za hec in smeh pred odhodi v Rim, pa ne vse vzeti za resuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Razlike med prvim, drugim in tretjim otrokom

Malo zares, predvsem pa za hec.  
Nosečnost.
Pri prvem otroku: vas zamikajo nosečniška oblačila čim izveste, da ste noseči. Pri drugem otroku: skušate nositi vaša običajna oblačila čim dlje. Pri tretjem otroku: nosečniška oblačila SO vaša običajna oblačila.  

Priprava na porod. Pri prvem otroku: predano trenirate pravilno dihanje med porodom. Pri drugem otroku: ne izgubljate časa s treningom dihanja, saj se še vedno spomnite prvega poroda. Pravilno dihanje vam ni prav nič pomagalo. Pri tretjem otroku: se dogovorite za epiduralno anastezijo že v 8. mesecu nosečnosti.  

Oblačilca za novorojenčka.
Pri prvem otroku: skrbno perete in likate oblačilca ter jih po barvi in funkciji razporejate na točno določena mesta. Pri drugem otroku: poskrbite zato, da imate dovolj čistih oblačilc, ki jih po pranju poravnate in zložite v omaro. Barva in oblika nista več pomembni. Pri tretjem otroku: oblačilca zlagate po povsem novem kriteriju - tiste z najtemnejšimi madeži spravite čisto na dno predala.  

Skrb.
Pri prvem otroku: ob prvem znaku nemira – vzdihu ali nagubanem čelu – otroka vzamete v naročje, da se prepričate, če je z njim vse v redu. Pri drugem otroku: otroka vzamete v naročje takrat, ko se vam zdi da bi utegnil zbuditi starejšega bratca ali sestrico. Pri tretjem otroku: vašega štiriletnika naučite kako se ziba zibelko in kdaj vstavi dudo.  

Duda. Pri prvem otroku: ko pade duda na tla, jo skrbno pospravite in ponovno uporabite šele, ko ste jo oprali in prekuhali. Pri drugem otroku: ko pade duda na tla, jo polijete z nekaj čaja iz stekleničke in ponovno je pripravljena za uporabo. Pri tretjem otroku: ko pade duda na tla, jo na hitro obrišete z majico in jo ponovno vstavite otroku v usta.  

Menjava plenic. Pri prvem otroku: dojenčku zamenjate plenico vsako uro in pol, pa če je to potrebno ali ne. Pri drugem otroku: vedno razmišljate kdaj ste mu nazadnje zamenjali plenico. Pri tretjem otroku: plenico zamenjate takrat ko ta že nabrekne do trikratne začetne velikosti oz. takrat ko nekdo pokomentira, da nekaj res čudno smrdi.  

Aktivnosti.
Pri prvem otroku: vašega dojenčka vozite k telovadbi za dojenčke, plavanju za malčke, masaži in vesele urice v knjižnico. Pri drugem otroku: dojenčka vozite k telovadbi za dojenčke. Pri tretjem otroku: dojenčka vozite v trgovino in na pošto.  

Varstvo.
Pri prvem otroku: ko vašega dojenčka prvič pustite z nekom drugim v uri in pol petkrat pokličete kako jima gre. Pri drugem otroku: preden stopite skozi vrata se spomnite, da morate s seboj vzeti tudi mobilni telefon. Pri tretjem otroku: naročite, da naj vas pokličejo le v primeru, če bo tekla kri.

Doma. Pri prvem otroku: precejšen del svojega dne preživite tako, da strmite v dojenčka in ga občudujete. Pri drugem otroku: precejšen del svojega dne preživite tako, da pazite da ga starejši brat ne bi stiskal, ščipal ali tepel. Pri tretjem otroku: vsaj majhen del svojega dne preživite tako, da se skrivate pred otroci.  

Ko vaš malček pogoltne kovanec za 1€.
Pri prvem otroku: z njim odhitite na urgenco in zahtevate, da ga slikajo. Pri drugem otroku: se prepričate, da ga bo tudi izločil. Pri tretjem otroku: mu ga odštejete od žepnine.       

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa lep dan vam želim

Hm ja... Se pravi da nas za začetek čaka veliko kompliciranja.... Ok, štekam.
Ampak..., kaj pa potem čaka (nameravanega) četrtega? user posted image

T.

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 620
16.8.2010 16:36:14   
bambinca
o ja, tiste razlike med 1.,2. in 3.user posted image res štimajouser posted image user posted image user posted image

Benika ne vem, če pridem v Lj, ker se mi ne da s ta malima...pa smo spet pri tistem zgoraj, ko piše, da se vsaj del dneva hočeš skriti pred otrokomuser posted image user posted image user posted image

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 621
16.8.2010 17:15:36   
tinkatonka
Hej!

Jinx....kako je v P? so te pregledali že danes z UZ? Je dovolj plodovnice, da bodo čez 2 dni naredili obrat?

Jaz sem pa ta teden spet busy, busy. Se dobivam s prijateljicami, ki so trenutno tudi na porodniški, pa se v vsem tem času odkar so rodile, še nismo uspele dobit. HB za to, da imam zdaj čas, da lahko nadoknadim te obiske, ki mi jih prej ni uspelo izvesti. Danes sem prvič vidla 8-mesečno pupiko, jutri bom prvič vidla enega 11 mesečnika, tak da se že res privajam na dojenčkasto družbo. user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image me kliče Anej zdele v dnevno sobo, pa neki jokca kot dojenček in pridem tja in on "dela A test ležalnika"  beri:  leži v ležalniku za dojenčke in se dela, da je dojenček. user posted image user posted image user posted image user posted image Se kr bojim, da ga bom kdaj v košari na vozičku našla. user posted image

Šibam špilat frizerko, polepšat sinkota, da bo na fotkah  lep!

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 16.8.2010 17:18:52 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 622
16.8.2010 18:13:55   
kajča
evo še mene s pregleda, tudi naša dojenčica ima danes skoraj 3kg, odprta še nisem nič, na CTG so bili popadki do največ 50. Skratka vse zgleda ok.

Za četrtek v Zvezdi se pa tudi jaz priporočam.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 623
16.8.2010 18:17:34   
Jinx
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

Jinx....kako je v P? so te pregledali že danes z UZ? Je dovolj plodovnice, da bodo čez 2 dni naredili obrat?

Evo moje poročilo iz P: ob pol osmih sem prišla, čez pet minut sem bila že na CTG, potem me je ginekologinja pretipala in rekla, da bo obrat v sredo zjutraj. Nato sem dobila obliž za mehčanje maternice in pa ene tabletke proti razbijanju srca ter Lekadole, ker baje po teh obližih rada boli glava. Nekje ob desetih sem bila na UZ, plodovnice je dovolj (juhu user posted image ), tako da bom imela obrat res v sredo, če bo uspel, bom v četrtek dopoldne že doma. Vsi so full prijazni, hrana je božanska (čeprav imam diabetično user posted image ), moram pa res večino časa ležati. Aja, glava pa res boli user posted image Ne vem, kaj bi brez Lekadolov user posted image To je to, kar se mi dogaja user posted image No, se bom vsaj naspala za nazaj in naprej user posted image

Lp,
Vesna

I Am One Of God's Mistakes

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 624
16.8.2010 18:53:44   
katrinka
na hitrco...pokomentiram jutri...

dan d bo to soboto...se je dohtarca tko odlocla,zjutraj me sprejmejo,dobim tabletko potem upam da bom kmal dihala...hehe,
sem pa danes dobila tudi naroceno posteljnino,tetra plenicke in obrobe za posteljici tko da imam kar nekaj dela,jutri bo vec casa pa bom za nazaj prebrala in pokomentirala...

a ja - prosim nic ne na fb pisat ker razen vas in moje mami noben ne ve....

(odgovor članu Jinx)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?