Polnjeni lignji (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


katipi -> Polnjeni lignji (6.8.2010 22:32:32)

Kupila sem očiščene cele lignje in jutri bi naredila polnjene lignje. Še nikoli jih nisem pripravila, zato bi prosila, če ve katera za kakšen res dober recept. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




TDTP -> RE: Polnjeni lignji (6.8.2010 23:01:32)

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2762473





naja17 -> RE: Polnjeni lignji (7.8.2010 8:42:14)

Enkrat sem na morju probala istrske: polnjene s pršutom in dimljenim sirom ter lepo zapečene na žaru... Boljših v življenju nisem jedla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]....




Anonimen -> RE: Polnjeni lignji (7.8.2010 10:22:15)

Jaz še nisem jedla zelo dobrih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], tako da nimam recepta.




bomboncek1 -> RE: Polnjeni lignji (7.8.2010 15:55:13)

sesekljaj lovke, na drobno sesekljaj peteršilj ter česen. Lovke, česen in peteršilj stresi v skledo, soli in popraj, dodaj krušne drobtine in jajce, zmešaj v homogeno maso, pusti da nekaj minut stoji, da se prepoji z jajcem, napolni kalamare ter spni z zobotrebcem. Jaz sem take kalamare navadno pekla v konvekcijski pečici (vroči zrak) in so se vedno lepo spekli, v ponvi na olivnem olju pa tudi.




jar -> RE: Polnjeni lignji (7.8.2010 17:46:08)

za filo že veš; ostalo pa: jaz dam kalamare (predhodno pokapane z limono in oljčnim oljem, dodam še vejico rožmarina) na zelo zelo vročo ploščo (ali ponev), da čimprej zakrknejo in tako spustijo čim manj vode. kar vode spustijo jo poberem v lonček in shranim. zalijem z belim vinom, premešam, ko vse izhlapi dodam še strt česen. ponovim še enkrat z vinom, nato dodam od prej odvzeto "vodo", solim in ko so lepo rjavo obarvani je gotovo. vse skupaj 10 minut.







katipi -> RE: Polnjeni lignji (7.8.2010 20:25:20)

Punce, hvala vsem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sem jih danes naredila in so bili dobri. V filo sem dala prepražene lovke, čebulo, česen, drobtine, jajce in peteršilj. ZAprla sem jih z zobotrebci in spekla v pečici. Ampak mislim, da bodo naslednjič še boljši. A je katera poskusila dati v filo trdo kuhano jajce?




Stran: [1]