Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: Raho Dejstvo je, da holesterol NI samo posledica nezdrave prehrane, ampak posledica kombinacije raznovrstnih dejavnikov. Na nivo holesterola mnogokrat vpliva predvsem stres. Prav tako na nivo trigliceridov. Govorim iz lastnih izkušenj, saj sem imela abnormalno povišan holesterol, ko sem imela 48 kg in se resnično zdravo prehranjevala, vendar bila nezadovoljna v poklicu, ki sem ga opravljala, predvsem pa vsak dan pod hudimi pritiski, ker nisem imela ravno najboljšega odnosa s šefom. Danes imam 68 kg, jem mnogo bolj nezdravo (pač, kar mi pride pod roke), pa imam holesterol popolnoma v mejah normale. Je pa res, da delam tisto, kar želim in imam fantastičen kolektiv, nisem vsak dan pod streseom, v življenju si vzamem čas tudi samo zase, za moža, prijatelje. V glavnem, odkar ne težim k temu, da bi bila popolna na vseh področjih, holesterola ni. saj vem....ampak v bistvu sem želela povedat samo to, da dokler nisi prisiljen določenih dobrot opustiti zaradi zdravstvnih razlogov, ne misliš na posledice...Nam sedaj pediatrinja reče, da kaj ima tamala-ni dieta...ampak samo zdrava prehrana Saj pa tukaj nihče ni rekel, da otroka sili s sladkarijami in mu jih baše v usta. Vsak stariš se zaveda, da je zdrava prehrana ključnega pomena za razvoj, da se pri prehranjevanju upošteva prehranjevalna piramida. A otrok mora včasih dobiti tudi kakšno sladkarijo, kar je normalno. ne, ne, samo suhe češplje pa hruške, drugje je preveč E-jev.
|