liliana -> RE: kako s tako taščo? (10.8.2010 16:49:10)
|
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i ja, cist mozno, da je tak-kje... pri nas problema ni bilo NOBENEGA, dokler ni prisel otrok(ne tascin[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , ampak najin) aves[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] relaciji sin-mama in jaz-moj dragi sta bili b.p. in, ja, jaz imam tu samo ta problem, da zelim in ZAHTEVAM bit mama otroku jaz, moj mu bo ati, babi pa naj ostane babi in ne vzgojiteljica, strokovnjakinja za prehrano/spalne navade/potrebe/....(vnesi vse, kar ti pade na pamet) in nenazadnje varnost v prometu(saj si prebrala vse odgovore v tej temi,ane?!) moja samopodoba je izdelana do te mere, da se pocutim(in tudi dokazujem), da sem pri svojih skoraj 35ih sposobna rodit in vzgojit otroka. tascina samopodoba je na psu, ker ocitno popravlja napake iz svojega casa materinstva na prihodnjih rodovih (njeni otroci so hodli sami k zobozdravniku, otroci njene hcere grejo edino in samo, ce gre ona zraven, moji bojo hodli z mano al pa atijem) in ce je njena hcera sprejela to, da je taista babi pri njej pon-pet VSAK teden (tam ima svojo sobo!!ne govorimo o dnevnih obiskih in popoldanskih kavicah, lepo prosim!ona te dneve zivi tam)-je meni prav. mi je cist vseeno, ce njen moz (tast) sprejema tako zivljenje; JAZ ji tega, da bo 5/7ski del nasega zivljenja ona, ne bom DOVOLILA. se manj pa ji bom (al pa komurkoli drugemu) dovolila, da mi mrtvo hladno posredno in neposredno ocita nesposobnost. in ja...dol mi visi, ce nikoli vec ne spregovori niti besede z mano Pa bodi mama in ne zahtevaj tega......ne vem zakaj bi morala zahtevati to, kar ti že po naravi pripada.....in če se sama dobro počutiš kot mama, te tudi taki brezvezni taščini nasveti kot je varnost v avtu oz. pravilna postavitev sedeža ne morejo zmesti in spraviti iz tira...... Pa saj normalno je, da ženske stare 60 let kaj pripomnijo.....običajno so zelo vesele svojih vnučkov.....in čisto normalno je, da drugače razmišljajo kot me in da nam povedo kako svojo izkušnjo iz svojih časov, ki pa je verjetno drugačna od izkušnje novodobnega rokovanja z otrokom...... Pač jaz se držim načela, da je tašča vzgojila moškega, ki mene ljubi.....je njegova mati.....ki je obstajala že pred mano......in ne pričakujem, da se je bo moj mož odrekel zaradi mene.....oz. jo bo videval samo takrat, ko bom jaz to hotela, ker jaz tako zahtevam......in ne pričakujem, da bo kot kip stala v bližini mojega otroka, ker le jaz vem, kar je dobro zanj, v stilu da je ona pa itak za časom in so njene izjave neumne, ker se ne skladajo z mojimi......večkrat kaki taki smešni izjavi celo pritrdim, naredim pa itak po svoje......
|
|
|
|