Quinny Speedi SX (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

Neli1 -> Quinny Speedi SX (23.7.2005 19:15:27)

V Baby centru do konca meseca ponujajo voziček Quinny Speedi SX po izredno ugodni ceni. Zanima me kakšno je vaše mnenje?
:sloncek:

micki -> Quinny Speedi SX (23.7.2005 19:29:14)

superrrr!!!!!:bravo::bravo::bravo:
midva sva tko zadovoljna! spravima ga v p206(kar sva morala fejst pazit). Zelo je lahek. Kak se bo pa obnesel na terenu, bomo pa še vidli!!!!

lp:nosecka:

niki5 -> Quinny Speedi SX (23.7.2005 21:12:17)

Mi ga imamo, s košaro in lupinico se je maksimalno obnesel, res sem bila zadovoljna. Edina kar bi rada opozorila glede športnega dela vozička. Mene.. no ali pa našega dojenčka najbolj moti, da ni možno naklon hrbtišča dati višje, da bi lahko pokonci sedel, namesto da bi na pol ležal med tem ko je naslonjen. Žal mi je tudi, da ni možnosti poleg 5 točkovnega, tudi 3 točkovno pripenjanje (nekateri Quinnyi naj bi to imeli), kar bi potem veliko lažje prenesel na nižji naklon naslonjala.
Drugače pa je izredno vodljiv (naš 6 letnik ga brez težav lahko pelje, kar pri vozičkih z manjšimi kolesi ni bilo tako), enostaven za uporabo, predvsem za zložitev oz ponovno postavitev. Kosela gredo z enim pritiskom dol, kar pomeni je za zelo hitro zložitev. Na makedamu se je tudi obnesel.

Če povzamem je bil za nas s košaro brez napak, nasploh je bilo super ker smo ga kombinirali z lupinico in tako dojenčka ni bilo potrebno ven jemati iz avtosedeža. Pri športnem delu pa je naslon zame deloma moteč.

Sofi -> Quinny Speedi SX (24.7.2005 17:09:24)

Ja tudi midva sva kupila cel komplet in upava, da bo dobro služil - na dojenčka namreč še čakava.
Izredno lepo je vodljiv, dokaj lahek, fajn se zloži, pa seveda zelo dobro zgleda.
Ja pri športnem delu bi pa znal biti problem, prej nisem bila tako pozorna na to, čeprav sem mislila, da bom ob vseh teh vozičkih še diplomirala :)-.
Niki5, iz prve roke povej, a otroci radi sedijo zelo pokončno (od kdaj naprej)?

Moteče mi je pa to, da športnega dela ne morem v celoti odpeti in ga sleči, tako, da bi lahko dala na golo ogrodje vozička lupinico ali košarico, ali pa morda ne znam??????

Sicer sem zaenkrat zelo zadovoljna.

LP

arielca -> Quinny Speedi SX (24.7.2005 18:28:22)

Midva mava zaenkrat samo voziček in po zagotovilu prodajalke in prijateljice se mora športni del sneti v celoti. Tko da maš samo ogrodje in potem daš gor lupinico ali košaro.

Bom pa še sama sprobala, kako je s tem in potem poročam.

lp

Tinna -> Quinny Speedi SX (24.7.2005 22:10:31)

Mene je tudi motilo to da se naslona ne da popolnoma dvignit v sedeči položaj. Potem pa sem v trgovini z blagom kupla črn trak tak kot je tudi za privezat otroka in štiri sponke-gumbe. In potem sem ta trak namontirala tako, da drži naslon dvignjen v sedeči položaj. Na obeh štangah pa sem dala sponke, da trak lažje odprem in ga spet zaprem gor. Se kar fanj obnese še posebej zdej, ko je Luka večji imamo skoraj vedno v popolnoma sedečem položaju.

niki5 -> Quinny Speedi SX (24.7.2005 23:09:32)

Tinna, o tem tudi jaz razmišljam, da bi tako naredila.

Sofi, nekako pri 6 mesecih si je naš želel sedeti višje, bolj zravnano, predvse, zato ker je tako bolje videl ven.
Drugače pa se da šprtni del ves dol sneti (smo se tudi mi ubadali nekaj časa kako ga ob strani odpeti, ker je kar malo skrito), najbolje da kar v trgovini povprašaš in ti bodo prodajalke pomagale.

anckabancka -> Quinny Speedi SX (24.7.2005 23:26:23)

Tudi mi že dober teden uporabljamo speedya in smo zelo zadovoljni! :bravo:
Sicer je mali še v košari, a se očitno v njej dobro počuti.

Imam le eno vprašanje za tiste, ki imate ta voziček. Kako se prednje kolo zaklene, da je obrnjeno naprej? Zaenkrat smo ga pogruntali samo, da je obrnjen nazaj. Spet ena finta, ki je ziher čist preprosta...

Tinna -> Quinny Speedi SX (25.7.2005 9:27:12)

Mislim, da se da res fiksirat samo obrnjeno kolo nazaj. :zmeden: Mi sicer nismo imeli nikoli fiksiranega kolesa tako, da je možno, da se da fiksirati kolo tudi obrnjeno naprej.:zmeden:

niki5 -> Quinny Speedi SX (25.7.2005 10:31:30)

anckabancka, glede kolesa sem bila jaz prepričana da sem da tudi fiksirala da je bil obrnejen naprej, ampak ko se pred meseci hotela ponovno mi ga ni več uspelo, edina možnost je bila nazaj.. Tako da mi sploh ni jasno.. a sem takrat samo mislila da sem ga fiksirala, ker dejstvo je da se ga nikakor ne da.
Drugače imam pa fiksiranega samo ko sem v trgovini z njim, ker se tam lažje vozi na tak način.

Neli1 -> Quinny Speedi SX (25.7.2005 18:57:39)

... hvala za odgovore.

Po dolgem premišljevanju sva se odločila, da bova najinemu sončku kupila drugi voziček, saj sva v parku gledala kako že večje malčke veseli, da se naslonijo na svoj sprednji naslonjač....
Najbolj naju pa moti, da ni možno dati naklon hrbtišča višje, da bi malček lahko udobno sedel.

...pa spet veselo v iskanje in ogledovanje!

LP;:nosecka:

niki5 -> Quinny Speedi SX (27.7.2005 16:05:08)

Neli1, voziček je drugače dober, samo pač tiste pomankljivosti ima, kar pa so rešljive z malo iznajdljivosti. Pri otročku pa res nikoli v naprej ne veš kaj bi potreboval, nekateri pa se celo sploh nočejo voziti z vozičkom, tako da ti še ne vem kakšen nič ne pomaga. Sploh pa je sedaj res cenovno ugoden. Vseeno se ga splača imeti.
Jaz si glede pasa za pripenjanje pomagam tako, da je pripet samo spodaj in da nima rokic notri, tako da se sam potem nagne naprej in sedi vzravnano.

Moj namen ni bil da odvrnem od nakupa.

Neli1 -> Quinny Speedi SX (28.7.2005 20:00:37)

Niki5, nisi me odvrnila od nakupa.
Prehitro sem padla v to nakupovalno mrzlico. Odločila
sva se, da bova počakala in izbrala nekaj s čimer bova zadovoljna. Najin :duda: bo prijokal na svet šele na "božični večer", tako da imava še dovolj časa.
V Baby centru so nama ponudili zraven še košaro in lupinico, pa se mi je zdelo da je to preveč in da za to ceno lahko kupiva voziček, ki bo primeren tudi za novorojenčka in kasneje za malčka. Ne predstavljam pa si, da bi :duda: pozimi bil samo v lupinici.

niki5 -> Quinny Speedi SX (29.7.2005 9:03:04)

Mi smo imeli vse pa nam je zelo prav prišlo. Košaro sem z vozička enostavno snela med tem ko mi je zaspal zunaj in jo odnesla v stanovanje, ga odkrila in odpela pajacek in tako mi je še kar nekaj časa spal. Uporabljala sem jo tudi za dnevno spanje, na začetku celo ponoči, ker se je bal zibke, košara pa mu je dajala občutek varnosti zaradi ravno pravšnje velikosti. Tako da je bila vredna vsakega tolarja.
Pri lupinici se mi je pa zdelo tudi to super, ko smo šli v trgovino sem iz avta vzela in jo samo položila na podvozje in smo šli naprej, brez kakšnega prestavljanja otroka, ven in noter.
Namestitev je tako enostavna, samo gor položiš na ročaje in je končano, za sneti pa pritisneš gumb in je že sneto. Glede uporabnosti in cenovne ugodnosti bi se jaz sigurno ponovno odločila za isti voziček.

mell -> Quinny Speedi SX (30.7.2005 10:59:08)

Rada bi vprašala vse tiste ,ki ste uporabljale košaro drami in je ne uporabljate več ali bi jo katera prodala?
Vem da to niso mali oglasi ampak vseeno voziček že imam a rabim še košaro.:sloncek:

niki5 -> Quinny Speedi SX (30.7.2005 13:45:32)

Jaz sem jo že pred časom prodala, mi je šla takoj ko sem dala oglas. Se pa res splača kupiti rabljeno, ker moja je izgledala kot nova, sploh se ne obrabi.

mell -> Quinny Speedi SX (10.8.2005 19:47:31)

HELP!
tudi mi smo kupili košaro dreami,pa ne znamo sneti šport.dela.Vse nekako gre samo zgoraj pri ročaju se ne da sneti.Prosim odgovorite mi čimprej!:zmeden:

anckabancka -> Quinny Speedi SX (11.8.2005 9:58:47)

Meli, tud jaz sem se namatrala, da sem snela športni del, klicala v 2 Baby centra...
Gre pa nekako takole: Tista črna zankica, ki zgleda, da je prišita na voziček (na mali srebrni obroček) in nikakor ne gre dol - ta srebrni obroček ima mali presledek in lahko črno zanko snemaš dol. Presledek pa je na notranji strani in je skrit, tako da moraš umakniti črno zankico in pogledati z notranje strani.
Sporoči če ti bo uspelo...

Velik sreče!

mell -> Quinny Speedi SX (11.8.2005 13:14:35)

joj sploh ne veš kako sem ti hvaležna za tale odgovor ,takoj sem šla probat in mi je uspelo.
Tudi moj je šel vprašat v BC v Kranj pa prodajalke niso imele blage veze ,zato se je nameraval danes popoldne odpeljati še v Ljubljano pa mu ne bo treba po tvoji zaslugi-res hvala ti.
lepo se imej

čao:bravo:

Klaudia -> RE: Quinny Speedi SX (27.12.2007 19:17:32)

Sicer je tema že stara in sem jo potegnila iz pamtiveka, ampak bom raje tukaj vprašala (da ne bo nove teme).

Koliko so bili vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] stari, ko ste jih prestavili v športni del Speedi-ja?

arielca -> RE: Quinny Speedi SX (27.12.2007 20:04:17)

4 mesece.

katra55 -> RE: Quinny Speedi SX (27.12.2007 22:08:51)

Tudi 4 mesece.

Stran: [1]