pikapoka01
|
Moj nasvet- čim manj podrobnih nakupov v nosečnosti! Ok, nekaj za silo že- nekaj kompletov oblačil, kakšna duda, kakšna steklenička - to vse toliko, da je za silo! Hladilno kremo, bepanten (se porabi za več stvari), planičke, nekaj povijalnih in več tetra (se zopet porabijo za več stvari in čez daljše obdobje), nekje kjer bo spal (ali bo to takoj postelca ali bo prej zibelka/košek- tvoja lastna presoja, ni to nekaj kar MORAŠ imeti! Mi mamo, ker smo meli že od prej. Največ stvari si prihrani za po porodu; imej ogledano, in zorganizirano- mogoče kak seznam "mogoče potrebnih" stvari in nekoga, ki ti bo pripravljen vse to nabaviti namesto tebe takrat! Pri nas je bilo tako, da sem tisto kar sem potrebovala mogla it dokupit (ko sem že lahko šla, ker je bil v inkubatorju, več ali manj je nabavil mož), mi je pa ostalo veliko "krame" ki je vsaj pri tem otroku nisem uporabila: -povijalne planice v takšni količini (kolke je imel ok, bil 3 tedne v bolnišnici- ni potreboval, ko smo prišli vsi domov pa sem jih dejansko rabila 5- itak smo skoz prali, ne pa 15!) - slepe dude, stekleničke... več vrst in količin (v P je dobil nukove cuclje in le te sprejme tudi doma, vse ostale ki sem jih jaz mela doma so ostale neuporabljene!) - kozmetika (boš sproti videla kaj tebi in doječku ugaja in kaj potrebuješ; na začetku le hladilno kremo, bepanten, fiziološko in alkohol- če- mi ga nismo ker je imel čist popek) meni leži doma ena škatla kozmetike- ki čaka na to da bo bejbi večji, še zdaj zavijam z očmi, ko mi kdo prinese od obiskov bejbi kopeli, robčke itd. ok, bomo ponucali, ampak zdaj še sigurno ne! pa še veliko bi lahko napisala, samo letim ker se dete prebuja! mislim, da je smiselno kupovati po otrokovem prihodu na svet, ker takrat bolj začutiš kaj dejansko rabiš ali ne! pa sledi svojemu instinktu- kar je tebi nujno, nekdo sploh nikoli ne uporabi, kar je tebi odveč pa mamice mogoče pravijo da MORAŠ imeti, ker je pač tak fajn, modna muha...
|