Rubin. -> RE: Kako pomagati Rubin ? (4.8.2010 21:02:53)
|
Pozdravljene moje rr-jevke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Najprej bi se zahvalila Persidi, ker je odprla to temo, sem tudi sama razmišljala o njej, pa nekako nisem zbrala poguma. Res je bil včeraj prispevek na pop tv o nas. Točno danes je leto dni od groze, ki je do tedaj še nisem doživela. Ko vidiš kako odnese kubike in kubike zemlje v minutah, misli delajo 1000/h. Prva misel je, reši otroka in beži. Vso noč sem preživela v grozi in upanju, da ne ostanemo brezdomci in bila hvaležna da imam dvojčici v bolnišnici, da ne preživljata te more. No nekdo, me je uslišal in hiša je ostala na svojem mestu - hvala bogu. Tisti čas je bilo tukaj ogromno ljudi, če povem po resnici, se sploh nisem zavedala kdo je kdo, verjetno posledica šoka. Mislila sem samo na to, da spravim otroke na varno, ker da se jim kaj zgodi, po moji krivdi, ne bi preživela. Kot veste nas je v tistem času - 14 dni - za tem doletela še večja nesreča, umrla je moja Zoja. Avgust 2009 je v mojem življenju najbolj črn mesec. Ne vem kako sem preživela, ampak sem. Konec avgusta so nam po posredovanju občine oddali v najem stanovanje (dnevna soba z kuhinjo in spalnica). Tam smo preživeli jesen, zimo in pomlad. V začetku aprila, pa so se začele kazati možnosti, da bo Gaja lahko prišla domov in potrebe po sobici zanjo. Zakaj mora imeti Gaja svojo sobo? Gaja ima kronično obolenje pljuč in je odvisna od raspiratorja. Njena pljučka so zelo občutljiva za infekte, bakterije, viruse, ki se kar hitro lahko razvijejo v pljučnico, ki je lahko zanjo smrtno nevarna. Tak primer smo imeli februarja, ki je v bolnišnici zbolela za infekcijsko pljučnico in skoraj umrla. Teden dni je bila na nitki in bog mi odpusti, vsak dan sem prosila Zojo, naj pazi na sestrico. Tri mesece je rabila, da je prišla ponovno na isto, kot je bila preden je zbolela. In to v bolnici! Ko je vse sterilno, ne upam si sploh pomisliti kako bo, ko doma in če nekdo od nas zboli, ne sme niti v biližino oz. z masko in rokavicami. Torej v primeru, da nekdo od nas zboli, bo Gaja v svoji sobici, da je ne okužimo. Moram poudariti, da se je g. podžupan zelo trudil, da bi nam našel primerno stanovanje, vendar ga na JMSS nimajo. Po priporočilu Gajine zdravnice bi za njo bila najbolj idelana hiška izven centra mesta, kjer zrak ni zelo onesnažen. In zato smo se preselili nazaj domov. To bi bilo na kratko oz. na dolgo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] o nas. Sedaj pa tudi jaz ne vem na koga ali na katero ustanovo se naj obrnem, da bi nam pomagala. Ali pri sanaciji plazu ali pri kakšni nadomestni hiški. Tako, da bom nasvetov zelo vesela.
|
|
|
|