Gina -> RE: Kampiranje in dež (2.8.2010 11:11:42)
|
Jaz sem bila zdajle s štirimi otroki v prikolici, pa ni bilo dosti drugače - vse mokro, pa otroci se niso imeli kam dat. Kljub temu, da imamo predprostor in baldahin in v baldahinu po tleh pogrnjeno in se da pomest, rata v dežju vse mokro, saj hodiš ven in not, ko greš posodo pomit ali na wc, ali na sprehod med enim in drugim dežjem. Tako odpade pometanje v dežju. V vsakem primeru pa nosiš vse v prikolico in je še tam vse polno iglic, zemlje... Zato jaz vedno vzamem stare rjuhe za po tleh, da jih enostavno streseš ven. IN če je mokro, rjuho vsak drugi dan zamenjam. V prikolici je več prostora, zato lahko ssabo nosiš vse sorte. Če imaš šotor, se po moje pač ne seliš sredi dežja, ampak počakaš, da dež mine, da se posuši in šele potem prestavljaš svoje destinacije. Je pa zoprno v dežju, se strinjam. Ni isto kot sonček. Ampak to so čari kampiranja - nikdar ne veš za katerim vogalom te sreča čaka. Aja, v letih kampiranja sem doživela že resnično vse sorte, od 14-dnevnega dežja skupaj, do hudih pripek..., zato nikdar, ampak nikdar več ne grem brez hudo dobre zaloge dolgih rokavov in dolgih hlač in ornk spalnih vreč od doma. Hudo zoprno je biti sredi tedenskega dežja in mraza, ko gredo temperature za 15 stopinj dol, ko si sredi naliva kopal rov okrog šotora da ti ga ni odplaknilo, ali ko si se ko je bilo vse okoli tebe mokro namočil, ali samo ko je bila tako huda vlaga v zraku, da je bilo kompletno vse v baldahinu mokro...brez toplih in suhih oblačil v kamp. Jaz bi jih hranila v avtu, če ne bi imela prikolice.
|
|
|
|