Volga -> RE: čokoladna torta Noa?? (2.8.2010 8:21:54)
|
Dan prej zavremo sladko smetano in vanjo nalomimo čokolado. Mešamo, dokler se čokolada povsem ne raztopi. Po potrebi dogrevamo. Čez noč postavimo v hladilnik. Kremo tik pred polnjenjem torte nežno stepamo, da naraste in postane zelo čvrsta. Kakav razmešamo z vodo in segrevamo do vretja med stalnim mešanjem. Odstavimo in ohladimo. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov in 2/3 sladkorja stepemo zelo trd sneg. Rumenjake penasto stepemo s preostalim sladkorjem. Dodamo olje in nežno stepemo v emulzijo. Primešamo gost, ohlajen kakav. Rumenjakovo zmes primešamo snegu iz beljakov. Na jajčno mešanico postopoma vsipamo moko, ki smo jo prej presejali s pecilnim praškom in mešamo zelo nežno, od spodaj navzgor. Tako ne iztepemo preveč zraka iz mase in biskvit bo veliko bolj rahel. Pretresemo v tortni model, oblečen v peki papir in poravnamo. Pečemo 35 minut v vnaprej segreti pečici na 175 stopinj. Ohlajen biskvit 2 krat prerežemo, ga prepojimo z mešanico pomarančnega soka, likerja in marmelade ter torto napolnimo z 2/3 čokoladne kreme. S preostalo kremo torto premažemo.
|
|
|
|