naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: charlyka Zdravo! Naša deklica je stara 2 meseca in jo moramo kar precej nositi in držati v pokončnem položaju. Prvič zato, ker ful dolgo ne podre kupčka, potem pa, ko ima krčke in jo zvija, ji najbolj paše ta položaj. Pri tem ne nasloni glavice na mojo ramo, ampak je čist zravnana, glavo gor in gleda naokoli. Zanima me, če je to lahko kaj škodljivo že pri 2. mesecih, morda prehitra obremenitev hrbtenice ... ?? Jo lahko tako nosim ali je še prekmalu in naj vztrajam pri ležečem položaju? Hvala za vaša mnenja. LP pri taki starosti dojenčka,hrbtenica še ni zmožna nositi bremena: prvič glavice,drugič pa samo sebe toplo priporočam,da ne....ok,...po hranjenju ja,malo pokonci,potem pa ne. hrbtenica se začne kriviti.boste opazili pr kakih 5 mesecih,da ga-jo nosi postrani.posledica je asimetričnost,zategnjenost-zakrčenost.zelo bi bilo dobro vsaj približno poznati baby handling. ne v ležečem položaju splo ne vztrajaj: ti bom poskusila opisati.danes se noben otrok ne nosi vseč.oz.se noče nositi več ležeče. malo primi v levo roko(predvidevam da si DESNIČARKA).predstavljaj si da gleda sosedno stran npr.D roko.glavica je naslonjena na tvoji L nadlakti.hrbtenica je usločena-pravilno,primi jo pod pokrčenimi koleni in ritko.rokice lepo poravnaj k telesu,da ne bodo štrlele vsaka v svojo stran.posledica teh rok,ki mahajo vsenaokol je da začno otroci nositi igračke,kasneje žlico,narobe k ustom.dlan obračajo navzven,ne navznoter. malo povprašaj na posvetovalnici,ali najdi kako sliko na netu.težko je opisat. in NE nosi jo tako pokonci,ker se res hrbtenica krivi. mi smo dali čez razvojno amb.od 5 meseca in te tam zel lepo naučijo.to bi moralo bit nujno v mat.šoli,ne pa o kariesu v steklenički,pa ravno to delamo,kajne. mogoče ti bodo trdele katere še kaj,vendar vedi,da to ni dobro.sploh ker se veliko nosi. naš drugi 4 mesečnik,bi rad sedel,pa mu ne piustimo.vidiš pa mame,ki dajejo otroke pr 6 mesecih stat na noge.
|