tanja1980 -> Porodniška, kako je s tem (31.7.2010 19:01:56)
|
No, mene pa zanima spet nakaj kar bom itak najbrz na koncu morala zvedet od moje zelo bajne socialne delavke, ampak vseeno najprej vprašam tuki.... sredi avgusta se mi izteče porodniška, sem pa drugič noseča in brez službe. Na novo porodniško bi morala z 25.12.2010 in razmišljam, kaj naj naredim. Lahko me fiktivno zaposli tast, a v tem primeru si moram sama plačevati prispevke, kar je kar fajn zalogaj denarja. Lahk ostanem nazaposlena, a v tem primeru ne vem, če mi kot nezaposleni (pred samim nastopom porodniške) porodniška sploh pripada, ne glede na to, da sem imela 8 mesecev prispevke plačane... kako je sploh s tem, če gre zenska iz ene v drugo porodniško, s tem, da gre vmes delat npr za kak mesec dva....kako se obračunava osnova za izračun nadomestila? Izplačano (nadomestilo mesečno) itak dobiš neto od tvojega bruto povrečja, po moji logiki potem spet nazaj vzamejo bruto osnovo???ali se motim??? na zavodu za zaposlovanje mi je gospa rekla, da naj raje vprašam na csd-ju kako je s tem, da ni slučajno kakega pogoja....kot pravim, bom itak sla na moj Csd, ampak moja socialna delavka je res leva in mi je ze par stvari zasrala, mi gre kr malo na zivce in bi rada sla tja vsaj malo podučena... vesela bom vsakega odgovora, hvala
|
|
|
|