zmajaz -> RE: vzmetnica (1.8.2010 12:18:43)
|
OK - Dormeo se ve, da je bolj ali manj klump, ampak kaj je pa narobe z lateksom mi pa res ni jasno - naravni lateks (ne kake umetne variante ala hidrolateks, ki jo v resnici umetna pena) je ja najboljše, kar je možno, za hrbetnico, boljša od tega je samo še vodna postelja. Moraš pa absolutno izbrati primerno trdoto za svojo velikost in težo. Jaz na lateksu že od prve noči spim kot angelček, pravi balzam je za moj bogi križ in nikoli več nočem drugega ležišča kot lateks. Tudi otrokom sem kupila ležišča iz lateksa, samo zanju recimo ni primerno 7-consko ležišče, kot ga imava midva z možem, ampak 3-consko. Ker sva z možem po velikosti 20 cm, po kilogramih pa 35 kg narazen, imava tudi različni trdoti ležišča, tako da imava v eni veliki preobleki 2 jedri različnih trdot, ker če je ležišče pretrdo ali premehko pač ne izpolnjuje dobro svoje naloge. Umetne pene se pa ve, da niti slučajno niso primerne za ljudi, ki se potijo, ker delujejo vroče in se na njih še bolj potiš, poleg tega pa rade pijejo vlago in se zaboga ne sušijo - za naravni lateks pa našteto ne velja.
|
|
|
|