Barbk
|
Jutro bejbike, tolk dolg me ni bilo tukaj, da me je pošteno sram...pridem pokukat, pa vidim, da čvek ravni ne laufa pa pol kar nič ne napišem. Pa bi lahk, a ne. Za par stavkov na dan si bi pa lahko vzela vsaj vsak dan...Pa vas pogrešam, tako kot Blanči...tale fb je malo potuhe, čeprav je luštno vaše fotke gor gledat, sam fajnega čveka pa le ni. Zato bi jaz še zmeraj rr peljala, če je še katera za to. In kako ste drugače? Mi kar "guramo". Zdaj ko je Žigi dobil napotnico za operacijo (vstavitev cevk v ušeska), se mu je stanje bistveno izboljšalo. Po tem ko je imel od poletja praktično na mesec in pol gnojno vnetje, je zdaj od zadnjega v začetku januarja, ok. In trkam! Po tem je imel spet ph-metrijo in gastroskopijo (pod narkozo), kjer so mu najprej ugotovili, da ima še zmeraj zelo močni GERB, ni pa več tako kisel. Je pa refluks najbolj aktiven ponoči ob vseh antirefluksnih ukrepih. In smo spet na Controlocu. PO gastro se rekli, da naj bi bilo vse ok, so mu pa odvzeli še vzorce in požiralnika...Ker me niso nič poklicali, sem se precej oddahnila. In dobimo ta teden po pošti izvid in me je kar malo sesulo. Žigi ima kronično vnetje dvanajstnika, želodca in požiralnika, ter seveda zopet potrjen GERB. Poleg tega ima intoleranco na laktozo. Šele zdaj sem postala posebej pozorna, ker včasih potoži, da ga boli trebušček in zdaj ko ga vprašam kaj ga boli pokaže na prsa in trebušček. Prej teg še ni znal, ga je bolelo kar vse, kar si mu pokazal, no razno ko ga je bolel ušesek. Drugače ima naš sinko 9860g in 86cm pri 2,5 letih. Je pa izredno živahen, no mislim, da to ni pravi izraz, ker v bistvu je na mir le ko spi, pa še to ga zadnje dni nekaj dobesedno meče v luft, sumim refluks (včasih imamo take noči). Enkrat sem nekje brala kako je ena mami pisala, da ima hčerkica hud refluks in je stalno v pogonu, kot da bi s tem hotela pozabiti na bolečine...In tako naš miško pomoje sploh nima časa razmišljati kako ga kaj boli. Brinči je druga zgodba. Ima kilco, če ne še več, več od Žigija, cm-ji so pa tam tam. Njo sicer v lumparije potegne Žigi (in big sister Manca), je pa precej bolj umirjena. Rada gleda risanke in "bere" knjigice. Je pa izredno trmasta, nimam pojma po kom. Oba veliko govorita, Brinč se je bolj pozno spustila v govor, vendar je vse nadoknadila, v sestavljanju stavkov celo prehitela Žigca. Sej sem že pozabila kolk je Manca govorila pri tej starosti, samo ko gledam njune vrstnike v vrtu, jih "šišata". Tudi gibalno beje precej izstopata, sploh Žiga (po besedah njune vzgojiteljice in športnega pedagoga v vrtcu). Skratka, nič se jima ne vidi, da smo hodili v razvojno, verjetno jima je pa tudi nft zelo pomagala. No takole, malo sem napisla kako pri nas, se malo pohvalila o njunih dosežkih (upam, da nisem izpadla kot naduta mati ). Zdaj pa upam, da bo še katera kaj napisala. Bodite pridne in upam, da se kaj kmalu beremo.
30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o) Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5! (10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)
|