mamsi
|
Tko kot pravi izgubljena ovčka, moraš si poenostavit, kolikor se le da. Jest sicer svojih treh otrok nisem tako uspavala, na joški nikakor, ker mam prehude vodomete, da bi kateri otrok hotu gor zaspat, kvečjemu kontra, se razdrma. Prvo punco sem zibala na rokah, rabla me je skozi, tudi med spanjem (čez dan) ponoči ni bilo problema, tretja punca mi pa velikokrat (ne vedno) sama zaspi v posteljici, različni so. Ampak dejstvo je, da je lažje, če se prvo leto enostavno prilagodiš otroku, takemu, kot je. Saj bi se lahko mučila mesece in otroka le navadila samostojnega spanja, ampak otrok pri enem letu bo lažje sprejel nov način uspavanja in hitreje, kot pa 4 mesečni dojenček. Samo živci ti grejo, če ga hočeš prehitro v svoj kalup vpeljat. Zakaj si ne poenostaviš? Če pa ga vseeno hočeš učit, bi ga jaz na tvojem mestu najprej fino poštimala, pocartala, umirila zraven posteljice, da bo čisto umirjen in zaspan. Potem pa ko še ne spi trdno, čisto počasi in ovitega v odejico položila v posteljico. Dala bi mu dudo in pleničko, ki diši po mamici in še malo nežno potrepljala po ritki. Če se rita, nadaljuješ, če joka ponovno vzameš ven in postopek ponoviš. In to pol delaš vedno enako, ure in ure...dokler se ne navadi, eni prej, drugi kasnej. LP
|