RE: Kako zakomplicirano je... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


zmajaz -> RE: Kako zakomplicirano je... (30.7.2010 11:37:58)

Kot kaže je pridobitna dejavnost društev obdavčena v skladu z zakonom o davku od dohodkov pravnih oseb - torej je davek na dobiček 21%




Kerensa* -> RE: Kako zakomplicirano je... (30.7.2010 11:39:06)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
OBDAVČITEV DRUŠTEV

Glede na to, da jaz legalno ne smem opravljati detektivske dejavnosti, smem pa prostovoljno in brez plačila za svoje storitve, pomagati detektivom, torej ne bi bila konkurenca detektivom in bi bilo moje društvo oproščeno plačila DDV-ja? OK, prav.

Ampak če vseeno ustvarim dobiček... npr. 1.000€ (za lažjo kalkulacijo) v enem letu... koliko od tega plačam davka na dobiček?




Kerensa* -> RE: Kako zakomplicirano je... (30.7.2010 11:39:43)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
- torej je davek na dobiček 21%

Aha... sem prej napisala prejšnji post, kot pa prebrala tole. Hvala.




Najaa -> RE: Kako zakomplicirano je... (30.7.2010 12:12:16)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
That''s the point. Love it. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]

Edina finančna obveza, če smem temu tako reči, je torej letno poročilo o prihodkih (npr. članarine, donacije, subvencije itd.) in odhodkih (npr. stroški za delovanje oz. uresničevanje ciljev društva)?

Naši niti članarine nimajo, kolikor vem - v bistvu odda vsako leto poročilo, da niso imelu nobenega dobička, stroškov pa sploh ne prikazuje: člani v bistvu pobirajo denar, da pokrijejo stroške registracije letal, da kupijo gorivo ipd., drugih dohodkov nimajo in potem samo vsako leto odda poročilo, da ni bilo nobenih dohodkov, pa je to v bistvu to. Zdaj če bi dohodki bili, bi pa bilo treba dati verjetno vse, ja: dohodke, stroške .. in potem plačati davek od dobička, ki bi ostal.


No tako nekako je mel moj, kakor je zmajaz napisala.
Ma glej društvo je za druženje ja. In prihodki društva do izključno iz kakšnih donacij ali če kdo kaj prispeva... ne smeš pa služit z društvom.
Kaj boš odprla Društvo za iskanje Đovane? Pol bi recimo, če bi rabla denar (govorim čisto hipotetično), da greš nekam na razgovor (npr. na Jesenice), lahko člani ali zunanji namenili denar v ta namen. Recimo.
In ja, računovodstvo lahko sama vodiš. Če sem ga jaz, ga boš tudi ti uspela, brez skrbi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Najaa -> RE: Kako zakomplicirano je... (30.7.2010 12:12:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Glede na napisano-da.

Krasno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Zakon dovoljuje, da se mešaš v tisto, pri čemer nimaš nič. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

1. alinea 25. člena:

Društvo lahko opravlja pridobitno dejavnost pod pogoji, ki jih za opravljanje te dejavnosti določa zakon.

Se pravi, da jaz ne smem imeti društva z dejavnostjo, za katero nimam izobrazbe? A se temu da izogniti tako, da ima izobrazbo eden od ustanoviteljev?


Ne, to sploh ni res. Moj je imel društvo pa nima te izobrazbe.
Tudi zaposlen ni treba da je član. Ali drugi člani.




Kerensa* -> RE: Kako zakomplicirano je... (30.7.2010 12:31:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
Kaj boš odprla Društvo za iskanje Đovane?

Ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




CatJa -> RE: Kako zakomplicirano je... (30.7.2010 18:10:03)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Ja - prej je bilo tako, da si plačeval samo pavšal prispevkov pri popoldanski dejavnosti (okoli 30 eur, se mi zdi), zdaj so pa to nekaj spremenili in se kar malo več plačuje.


Ja, cele 4 € več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




zmajaz -> RE: Kako zakomplicirano je... (30.7.2010 19:44:21)

IZVIRNO SPOROČILO: CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
Ja - prej je bilo tako, da si plačeval samo pavšal prispevkov pri popoldanski dejavnosti (okoli 30 eur, se mi zdi), zdaj so pa to nekaj spremenili in se kar malo več plačuje.

Ja, cele 4 € več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Jaz sem imela v mislih tole:
"Ti stroški za prvo skupino, torej študente, upokojence in tiste, ki so zaposleni za manj kot 40 ur tedensko, znašajo 30,33 evrov (prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje), doda pa se jim tudi prispevke za zdravstveno zavarovanje, kar aprila znese 79,25 evrov. Zgoraj našteti pavšalni prispevki za april znašajo 108,58 evrov."

Nisem se pa toliko poglabljala, da bi vedela, da pa za tiste, ki so zaposleni za 40 ur ali več tedensko, pa res ni več kot 34,67 evrov mesečno.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]