viroza -> RE: Poročna sveča (30.7.2010 15:28:25)
|
IZVIRNO SPOROČILO: delfinček76 Sveča naj bi bila nekaj takega: http://konfeti.trgovinaonix.com/wp-content/uploads/2009/01/p1220268.jpg nanjo se običajno napiše ime neveste in ženina, ter datum poroke. Po naročilu jih delajo v nunskem samostanu v Sori pri Medvodah. Verz je pa: Poročna sveča Soj moje luči naj spremlja vajin zakon. Bolj kot darilo, sem nema priča v hiši vajine ljubezni. Ni treba, da bi gorela kadar sije sonce. Toda ko se bo stemnilo, ko se bo bližal vihar, takrat me prižgi. Ko bo izbruhnil prvi prepir, ko te bosta na tihem mučili potrtost in skrb, me prižgi. Ko bo treba storiti prvi korak, pa ne boš vedela kako, ko se boš hotela pogovoriti, pa ne boš našla besed, ko boš hotela objeti, pa bodo tvoje roke kat ohromljene, tedaj me prižgi. Moja luč v hiši je znamenje, svetlo in jasno. Moja govorica je preprosta, drugi jo bo takoj razumel. Vajina poročna sveča sem. Oba vaju imam rada. Pustita me, naj gorim, kadarkoli in kolikor bo potrebno, dokler me ne bosta oba skupaj z licem ob licu, lahko upihnila. Tedaj bom hvaležno rekla: Pa spet kdaj drugič! Pojdi pogledat pod trgovino onix majo fulll stvari za zdraven. Delfinček a si ti sz Postojnskega konca'
|
|
|
|