MMIICCII -> RE: bolezen als (30.8.2011 23:46:49)
|
draga Gita 10! Tebi draga oseba ima najhujšo bolezen, kar jih je. Niti rak ni tako hud, kot ta prekleta ALS. To je bolezen, ki žal ni raziskana, zanjo ni zdravil, ne vedo zakaj se pojavi....vzroka ne poznajo, ne vedo če je dedna,....le predvidevajo lahko......Torej nič se ne ve, vedo, da boš umrl in da ti ni pomoči. Lahko traja leto, dve tri,.....na koncu si tako bogi, da ti lahko povem, da to ni spodobno življenje človeka. Niti noge ne moreš premaknit, niti sedeti,niti se opreti na roko, niti sam jesti, niti dihati brez mehanske ventilacije (to je ena vrsta maske, ki jo imaš na obrazu nos usta, da ti pljuča sploh lahko dihajo, ker brez tega niti dihati ne moreš) snameš jo samo, ko ješ obrok. Samo ležiš in ležiš in ležiš in ležiš.......možgani so ok., kompletno telo pa je živa rastlina.To je tako žalostno in hudo, da se ti srce tga in duša.....Včasih sem mislila, da mogoče res Bog obstaja ali neka sila, sedaj pe ne verjamem v NIČ. To sem ti napisala lahko, ker poznam to bolezen, ker jo ima moja mama. Veliko poguma in kar se da še lepih trenutkov tebi in tej osebi! Srečno!
|
|
|
|