barni -> RE: Ali naj dam 3-letno hčerko v vrtec? (2.8.2010 9:07:18)
|
No meni se zdi logično, da če je prvi v vrtcu, da potem prinese drugemu domov določene viruse in bakterije. Velikokrat so otroci zgolj prenašalci in sami ne zbolijo. Meni se je to dogajalo kot odrasli; prej nisem bila nikoli bolna, mah bolniške zase v vsej doloveni dobi nisem imela, razen za eno operacijo. Letos, ko je bila ta mala prvo leto v vrtcu sem bila non stop bolna; angina, norice, viroza, driska... Pa ok, vzamem to v zakup. Ker nimam tukaj in zdaj dveh otrok, ne morem pametovati. Jaz sem za mojo želela,da gre v vrtec, kljub dokazano oslabljenem imunskem sistemu. Moja odločitev. In HB ni bila veliko bolna, kar je bilo, ni bilo v nekih težjih oblikah. Zaenkrat. Trkam! Se je pa že v času moje porodniške družila tudi z vrtčevskimi otroci, saj je vendar nisem mogla izolirati in je tudi tam kaj fasala (otroci so kužni še preden se na ven vidijo znaki bolezni). Nečak je v vrtcu in ima mlajšega bratca in seveda je bil mlajši veliko več bolan, kot je bil starejši pri isti starosti. Glede udobja pa samo tole; če bi bil drugi otrok pol tak, kot je bila prva med porodniško, ne bi mogla govoriti o nikakršnem udobju. S tem, da prvi otork ne bi imel prav nič od mene. Moja madam se je dojila non stop, veliko je bila po rokah, ker nam je bilo to tudi priporočeno kot najbolj "zdrava" varianta v prvih treh mesecih, imela je krče...skratka, o kakem luksuzu in počitku ni bilo govora. Da ne govorim o nočeh.................
|
|
|
|