streptokok b (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pikica1979 -> streptokok b (28.7.2010 18:36:08)

Pozdravljene!

Danes sem dobila rezultate in potrjeno je, da imam streptokok b.

Vem, da ti dajo v porodnisnici, preden rodis, antibiotik in s tem naj bi obvaroval otroka.

Zanima me: koliko casa prej ste prisle v porodnisnico, kaj ce ni casa za anitibiotik? Pa se to... kam iti rodit? Imam možnost v NM ali v LJ. Prvič sem bila v NM ( nisem delala testa za streptokok in je bilo vse OK), s porodnisnico sem zadovoljna.

Hvala za odgovor in posedovane izkusnje.
LP

tacamuca -> RE: streptokok b (30.7.2010 15:30:45)

pozdravljena!

Tudi jaz sem okužena s streptokokom b, vendar se med nosečnostjo žal nisem testirala. Pa sem šla na vse možne preglede, razen tega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]No, moja Taja se je med porodom okužila. sreči so pediatri okužbo takoj prepoznali in moja punčka je po enotedenski treapiji povsem okrevala. Me je pa precej skrbelo zanjo, saj sem kot večina nosečnic prebrala in naštudirala vse možne okužbe. Zdaj je zdrava enoletna navihanka.
Ne poznam sicer natančnega postopka prejemanja antibiotika, vendar sem prepričana, da bo vse ok. Saj zato si se pa šla testirat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Želim ti hiter porod in uživaj v materinstvu.

nana75 -> RE: streptokok b (31.7.2010 17:29:40)

Tudi sama sem okužena z streptokokom.
Prvič sem šla v porodnišnico ko so bili popadki nekje na 7-5 min. In je potekalo vse vredu. Tisti antibiotik ti teče v žilo nekje 30-40 min. odvisno kako ti naštimajo. Potem ko ti steče moraš nekje v času 4 ur roditi če ne ti morajo še enkrat dati. Tako da ne hitet. Meni so potem ko je steklo not dali neko svečko, ki baje malo pospeši popadke tako da sem rodila še preden je minilo 4 ure.
Drugič ( to je bil že moj tretji porod ) pa je šlo vse tako hitro, da ko sem prišla v porodnišnico so bili popadki že na 3 min. Zato pa me niso klistirali ampak so me takoj dali na antibiotik. Ko je stekel not pa sem takoj rodila.
Takšne so moje izkušnje upam, da sem ti kaj pomagala.
Lep sončen dan!

pikica1979 -> RE: streptokok b (1.8.2010 15:36:57)

Hvala za odgovor.

Bom v stanju pripravljenosti :-) oziroma sem ze.

Lep pozdrav.

Stran: [1]