Stečaj delodajalca (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

anchika -> Stečaj delodajalca (28.7.2010 11:53:31)

Pozdravljene. Zanima me če katera ve oz. če je bila katera v taki situaciji, da je zanosila in med tem časom je  gre firam v kateri je zaposlena  gre v stečaj. Namreč , delam da ntem  da bom zanosila in zdaj se je začelo šušljati ( ni še sigurno) da bo šla firam va stečaj.  Pravijo tudi da ko bo šla v stečaj bodo odprli novo firmo. Se pravi bo vse dal na zavod in vzel nazaj? Ma mene če bom noseča me ne bo? Ima katera kake izkušnje

hvala

Anonimen -> RE: Stečaj delodajalca (28.7.2010 11:57:10)

Načeloma vseh ne vzamejo nazaj - ker tudi zato je stečaj, ker je ljudi preveč - če gre za realni stečaj. Če gre za papirni, potem pa tudi lahko vsi, ja.

Za nosečnost pa ne vem...jaz ne bi povedala, da sem noseča, v tem primeru ne.

anchika -> RE: Stečaj delodajalca (28.7.2010 13:11:30)

V bistvu še ne vem če bo šlo v  stečaj , morda bo šlo čez 6 mesecev takrat pa bom morala že povedat, a ne

zvezdan -> RE: Stečaj delodajalca (28.7.2010 13:27:33)

Če gre firma fiktivno v stečaj nimaš kaj. Dvomim da bi se spustila v tožbo na spregleda pravne osebnosti. Glede na to da se oklic stečaja ne naredi z danes na jutri...se pravi kar nekaj časa traja ves postopek lahko upaš, da boš do takrat že na porodniški.

Anonimen -> RE: Stečaj delodajalca (28.7.2010 16:07:35)

V bistvu še ne vem če bo šlo v  stečaj , morda bo šlo čez 6 mesecev takrat pa bom morala že povedat, a ne

Aha, tako, zdaj drugače razumem vprašanje.

Delodajalec ne sme odpustiti nosečnice (in doječe matere, samo toliko da veš za naprej), vendar ne vem, če je v primeru stečaja postopek enak-ker če odpusti vse delavce, ne vem, če je prvič dolžan zadržati na pogodbi in plačilni listi noseče delavke in drugič, če jih je dolžan prioritetno zaposliti v novem podjetju. Ne vem, vprašanje ti ostaja nerešeno.

Še najbolj bi bilo (itak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), da čimprej zanosiš in greš na porodniško še, dokler delaš v obstoječi firmi. No, najbolje bi bilo, da poleg tega niti firma ne bi šla v stečaj.

Stran: [1]