povečana ščitnica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

soncicaT -> povečana ščitnica (22.7.2005 15:21:43)

A je katera nosečka slučajn se zdravila zaradi pomanjkanja joda-golša?

A ste morale kake tabletke jest?

No jaz sem se kar nekaj časa nazaj. Preden sem zanosila, sem si dala preverit tsh, je bil normalen.

Sem že klicala nuklearno, je sicer rekla naj pridem šele avgusta, ampak sem se sedaj dogovorila da pridem dat kri v ponedeljek...da malo preverimo kako in kaj.

Malo me skrbi, ker je ščitnica ful pomembna...

LP:metulj:

Uživajte z bušiji:angel:

azeleja -> povečana ščitnica (22.7.2005 16:08:09)

Oj SoncicaT!

Ja tud jest sem imela isto zadevo pred dvemi leti. Sem jedla Atyrazol in Euthyrox (ne vem če sem prav napisala), kake pol leta sigurno. Potem je bilo vse ok na naslednjih pregledih.

Preden sem zanosila sem šla na pregled k svojemu zdravniku, da mi je dal pregledat kri in vodo. Vsi rezultati so bili OK, zato mislim, da ni potrebe da hodim še na nuklearno.Saj konec koncev se vse najprej vidi na krvi:)

Ampak ti si kr pejt prevert, da boš bolj sigurna.

Želim ti, da bi blo vse ok in uživi z bušijem tud ti.
Aja v kerem tednu si?

Anonimen -> povečana ščitnica (22.7.2005 16:09:55)

Kam hodite in kličete zaradi ščitnice:zmeden2:? V nuklearno ...?

soncicaT -> povečana ščitnica (22.7.2005 16:13:45)

5. teden šele9nebesa

Upam da bo vse ok..

Izvedela sem da obstaja neka voda Jožefov vrelec...imajo ga v Mercatorju...je naravna mineralna obogatena z jodom....sem vprašala Pušenjaka če lahko to pijem.

Jem ribice, ampak se mi jih ne lušta več...sploh ne vem kaj se mi lušta...hmmm, nič:zmeden2:

Zanimivo...nekak nimam pravega apetita...no mogoče se mi lušta praženega krompirja in piščanca, pa zeljno solato.....eeee to se mi je zluštalo:-))))8)

V katerem tednu si ti?

LP:angel::angel::angel::rozica:

soncicaT -> povečana ščitnica (22.7.2005 16:14:34)

Splišni...nuklearna medicina...oddelek v bolnišnici...ali tirološka...kakor pač rečeš:-))

LP:sloncek:

Anonimen -> povečana ščitnica (22.7.2005 16:16:16)

Aja, a potem ne v Krško:). Hec, me pa res zanima, ker imam občutek, da tudi meni nekaj ščitnica nagaja.

soncicaT -> povečana ščitnica (22.7.2005 16:18:51)

:)Ne ne Splišni...tja me ne dobite:ups:

Saj ti po krvi takoj ugotovijo TSH-ščitnični hormon..če je vse ok, potem ni panike..:racka:

LP;)

azeleja -> povečana ščitnica (22.7.2005 16:30:03)

Jest tud 5 teden, no malo čez:)

Mah jest sploh nimam apetita:zmeden: Vse kar pojem se morm ornk silt. Če pa na ribe pomislm me pa sploh use mine:(( No ja kkšn prepečenc še spravm vase, pa kšno juhco...

A ti je kej slabo? Men je fuuuuulllll, ampak bruham pa ne. Pa če pomislm kok časa to še lahko traja...8)

Ti, ampak po tale Jožefov vrelec bom pa zdele kr direkt s šihta skočla, če pravš da je dobr za tiste probleme.

Ej dobr tek, ti kr papi če ti je zapasal.:bravo:

LP:angel:

spella -> povečana ščitnica (22.7.2005 20:20:38)

A pa si povedala, da si noseča?:zmeden2:
Ker če si noseča, ti na nuklearni ne bodo pregledali krvi:zmeden:? Naredijo le UZ ščitnice, kri ti da pa lahko pregledat navaden zdravnik. Mene so tam, ko so mi vzeli kri dali še pod eno napravo kjer ti slikajo kopičenje joda v ščitnici in si izpostavljen sevanju, tako,da moraš NUJNO povedat, da si noseča (in te v tisto sobo za kri sploh ne bodo not spustil:zmeden2:)-v Ljubljani-poliklinika spodaj:zmeden2:.

Med nosečnostjo je ščitnica že normalno lahko povečana!;) Jaz že celo nosečnost jem ščitnične hormone (Euthyrox) So mi polovico ščitnice odstranili dva meseca pred zanositvijo, drugo mi bodo pa po porodu, ker je bila prva rakasta:((.Za enkrat kaže da je vse vredu z našo pikico, redno pa testiramo hormone v krvi;).

Tako, da karkoli ti rečejo se nič ne ustraši (mene je G hotla prepričat, da je boljš da naredim splav...pa se nismo dali in prav je tako-ker je naša sončica čist normalna, pa tud drugih večjih težav razen zelo nizkega pritiska nimam nobenih). Mamo pa seveda pataloško vodeno nosečnost in sem že od 6 t naprej doma.

Drži se in sporoči, kako je bilo na pregledu;). Pa pripravi se na dolgo vrsto;).

Lp špela

soncicaT -> povečana ščitnica (22.7.2005 21:36:36)

Čao Špela:rozica::angel:

Ja, sem povedala, da sem noseča, s tem da grem v mariborsko bolnišnico, hmm...:zmeden:

Saj ne vem a naj grem prej al naj počakam do srede ko imam prvi UZ pregled (6.teden):ups:

Malo me skrbi....pa se mi od skrbi še bolj poveča...ker psiha ful vpliva na ščitnico.

Koliko tednov si pa ti noseča?

Jaz sem jemala Vobenol in Jodid...joda mi primanjkuje...:(

Za te stvari je fajn da so vodene..

Tudi tebi želim lepo nosečnost, pa pij veliko sveže stisnjene zelenjave in sadja (RDEČA PESA-pomaga ohranit zdravo kri!)

Lp:angel:

Ro-La -> povečana ščitnica (22.7.2005 22:00:27)

Mene samo zanima kako gresta skupaj Athyrazol in Euthyrox. Prvi je za zaviranje ščitničnih hormonov, drugi Eut. pa za nastajanje ščitničnih hormonov:zmeden2:. Mam prav:zmeden: In če jemlješ malo tega malo onega ne prideš nikamor. Ali pač:zmeden: Ali si z Athyrazolom preveč zavreš hormone, da ti jih potem z Euthyroxom nadomeščajo:zmeden: Pojme več nimam:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Natasa-6 -> povečana ščitnica (25.7.2005 12:53:51)

Punce, ne se bat zaradi ščitnice!
Meni so jo odstranili in jemljem nadomestek hormonov (eltroxin), količina je odvisna od teže. Med1.nosečnostjo me je bilo strah, ker se teža veča, jaz pa sem jedla isto količino tablet, šele na koncu mi je zdravnik zvišal dozo, pa je bilo vse OK! Pa nisem jedla rib, jih ne maram. Je pa jod tudi v soli, pa v jabolkih,... Zato kar pogumno, važno je, da uživate v nosečnosti in se veselite svojih pikic!

Stran: [1]