betricija -> RE: Decembrke 2010 II.del (16.9.2010 9:16:41)
|
jutro vidim, da imate debato glede delovne dobe. vse teče, tud če si na zavodu, samo neki se drugače obračunava za izplačilo porodniške. to moraš sam ful preštudirat, poglejte na CSD Šiška, je polno obrazcov gor, zakonov in razlag. ker ko prideš na svojo matično CSD je tako, da ženske tam itak nič ne vedo, porodniško pa dobiš kao toliko kot ti izračuna računalnik. tako je bilo pri naši znanki, ki je že 2 leti na zavodu, vmes pa ji je še ta potekel in je mož za njo prispevke plačeval.računalnik izračuna porodniško na podlagi rednih dohodkov, ona pa tega ni imela in so ji zaračunal, da bi dobila skoraj 100€ manj kot sta izračunala onadva. potem je mož zaposleni tam razložil kako in kaj (sramota ) pa je rekla, da mora še preverit, prejšni teden sta dobila odobreno, tako kot sta onadva izračunala. torej pozanimit se tiste ki ste na zavodu, sedaj še imate čas, pa malo pokličite naokoli. glede pokojninske dobe je pa tako, da se ti porodniško obdobje šteje v delovno dobo. zaenkrat je še tak zakon. moja sodelavka gre konec leta v penzijo in to skoraj 15mesecev prej, samo zato, ker je kot študentka imela prvega otroka in se ji to ful v plus šteje (to je isto, kot tisti, ki so začeli z delom pred 18 oz.15letom). je pa res, da je vprašanje, kako bo, ko bomo šle me v penzijo. ali bo zakon takrat tak ali ne. jaz to sploh več ne gledam. glavno je, da smo me sedaj noseče in da komaj čakamo na novega člana družine. je pa fajn, če pade kak cekin več. star ti imaš podobne probleme kot jaz z nakupovanjem. sploh ne vem katere številke naj kupim, pol pa pridem v trgovino mi pa še cunje niso všeč, so taki zmazki od slikic na tistih cunjah, da se ti kar gabi. ne znajo več normalnih slik natisnit.kako naj potem svojega otroka v takih grdih cotah slikam. pa izbira je tudi katastrofa glede barv. samo roza, modra, bež, pa taka čudna zelena. in meni se zdijo tiste oblekce št.56 tako majhne...dobro da imamo še 3 mesece časa, pa upam, da bo oblekic za prve tri mesece oz. zimo še kaj prišlo v trgovino. ostale pupe, imejte se skrajno lepo. joj, jaz imam samo še 100 dni do poroda. kolk sem čakala teh magičnih 100.
|
|
|
|