|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 10:19:25   
n a n i
Dadi jaz sem pristala na ocesni zato, ker se mi je v nosecnosti na l ocesu ful poslabsal vid. Vidim crno piko, ne vidim barv prav. Mi je pa ze G na prvem pregledu, preden so se sploh zacele tezave, omenila, da bo potreben pregled ozadja pri okulistu. Naceloma, ce je visoka dioptrija npr tudi nad -10 ne delajo vec CR, ce je z ozadjem vse ok. Lahko izvedejo porod z vakuumom, ker lahko odstoi mrezenica, ce se prevec pritiska. Vcasih je pa bilo tako, da so pri vsaki z malo visjo dioptrijo takoj naredili CR. Povdarila bi, da nisem strokovnjak na tem podrocju, ampak, da sem samo napisala, kaj sem izvedela od razlicnih dr, ki so me pregledovali (okulisti, ginekologi).

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 10:42:22   
*Star*
mag3, tebe pa res celo večnost ni blo... A spola nam pa ne zaupaš??user posted image user posted image

Jst sm mela pa tko grozne sanje.... da so me peljal v porodnišnico (pri trenutnih tednih) in pride sestra v sobo, pa mi reče,kje je tista, k je 2 tedna pred rokom, pa jo gledam pa pravim, da ne 2 tedna ampak več kot 2 meseca. In se mi je sam smejala,češ da bo vse v redu. Potem so me dobesedno zelo prijazno silili da moram rodit. Jaz pa neee, da ne bom, da ne bo z otrokom vse v redu, jokala pa ko dežuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu n a n i)
Neposredna povezava do sporočila: 427
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 11:19:23   
čebelica11
Lep pozdrav vsem skupaj.

Mi tudi komaj čakamo na naslednji pregled, so zdaj dopusti pa smo mogli več kot 6 tednov na naslednjega čakat. Tako da upamo, da bomo v sredo izvedeli za spol. Je pa pikica zelo aktivna, že od 19. tedna ful brca, jutri začnemo s 23. tednom. S kilogrami smo na +4, ampak trebušček se je pa v zadnjih treh tednih ful povečal.

Drugače smo se pa naročili konec avgusta tudi pri dr. Strahovi na 3D/4D morfologijo, ker pravijo za mojega ginekologa, da spol bolj redko (pravilno) vidi in bolj slabo naredi tole morfologijo. Njo pa seveda ful pohvalijo, sicer ni poceni, ampak za pikico vse.

Drugače pa že od tretjega meseca naprej slabo spim, ker sem prej spala samo na trebuhu in potem to ni več šlo. Tako da sem si že pred dobrim mesecem kupila tisto blazino za spanje/dojenje/oporo, v BC je bila okoli 35€, če se prav spomnim, sem pa zelo zadovoljna, ker se zdaj lahko tudi na boku udobno namestim. Na hrbtu se pa od 20. tedna naprej baje ne sme spati. Sicer se vseeno ponoči kar velikokrat zbujam, ampak na to se je itak treba navadit. Tako da za tiste, ki slabo spite in razmišljate o blazini, definitivno priporočam.

Sva se pa tudi odločila za pohištvo od Lipa Poljčane. Pa nama je prijatelj svetoval, da naj greva kar v Mercator pohištvo, ker dobavlja tudi njihovo pohištvo. Razstavljene imajo sicer samo tri posteljice, ampak sva se že prej preko interneta odločila za posteljico in previjalno komodo Sonja. Sva mislila, da je treba čakati vsaj dva meseca, ampak so naju poklicali že po 14 dneh in nama tudi namignili, da imajo čez nekaj dni popust in naj prideva takrat iskat. Tako da sva plačala okoli 300€ za vse skupaj. Se mi zdi kar ugodno. user posted image

Uživajte.

Lp

(odgovor članu *Star*)
Neposredna povezava do sporočila: 428
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 11:23:31   
Rosi*
Mi imamo za prvega otroka posteljico od Lip Poljčane (Tim posteljico), pa smo zelo zadovoljni. Edino z odnosom tam (na sedežu podjetja) nismo bili zadovoljni. :( Drugače pa lip dela otroške sobe že dolgo dolgo časa in mislim, da vse, ki se boste odločile za njihovo pohištvo, da boste kupile dobre in lepe stvari.

Drugače pa tudi jaz slabo spim. Bi še kar na trebuhu spala, pa mi itak ne paše. :( 

Naslednji pregled pa imam 31.8. Tudi cuker test. :(

(odgovor članu čebelica11)
Neposredna povezava do sporočila: 429
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 11:28:47   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: čebelica11

Na hrbtu se pa od 20. tedna naprej baje ne sme spati. Sicer se vseeno ponoči kar velikokrat zbujam, ampak na to se je itak treba navadit.



Takim vražam pa ni treba nasedat user posted image user posted image user posted image . Je pa res, da precej puncam spanje na hrbtu ne paše več, jih boli križ in podobno, tiste pač ne spijo na hrbtu, tistim pa ki jim paše, pa ni nobenih ovir. Ne da se mi pa zdaj poguglat Pušenjaka, ampak je to enih 100x napisal, da so vse te prepovedi spanja rahel lari-fari.

(odgovor članu čebelica11)
Neposredna povezava do sporočila: 430
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 11:33:44   
jona klara
betricija- čestitke za punčiko in dobro opravlen pregled.Katero sobo od lip pa sta naročila? komaj čakam sredo na morfologijo, da vidim, če se nam razodene in da je vse ok.user posted image

_____________________________

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 431
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 11:38:59   
senchy
ojla...

evo se jaz bi se vam pridružila tuki pri "decembrkam"...

To bo moj prvi otroček in upam, da ne tudi zadnji user posted image  ... 13.12. mam rok in bom rodila na Jesenicah.. se ze ful veselim veselega decembra user posted image ... jutri zacnem pa z opremljanjem nove sobice in bo univerzalna , ker ne vemo in nočemo vedet kaj bo, glavn da bo zdravo :)


(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 432
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 11:51:26   
betricija
nani, upam, da se ti problemi z vidom uredijo. jaz sem se že maja naročila pri svojemu optiku v ZD Vič, sem povedala da sem noseča, je neki zajamrala, potem vprašala kdaj imam rok in rekla če lahko septembra. pa sem rekla da ni problema. sicer pa praviš da vidiš neko črno piko. jaz sem tudi neki časa videla črno piko samo to je bilo samo takrat ko sem dalj časa gledala v rač.ekran. sedaj ko sem doma teh problemov ni.
so pa prej delal CR če si imel okoli -8 dioptrijo. jaz sem prvič to zasledila ko je una missica Miša ali Maša ko je sedaj v Grčiji rodila z CR ravno zaradi dioptrije. je pa to od doktorja odvisno ali te pošljejo k optiku ali ne. od mojega sošolca žena je cel čas nosila očala, pa jo je G komaj na koncu opazila da jih ima. Dadi, če si že 2x rodila ni nevarnosti...
za ta odstop mrežnice pa so meni rekli, da moram med porodom imeti zaprte oči ko pritiskam pa naj ne bi bilo nič hudega.




(odgovor članu n a n i)
Neposredna povezava do sporočila: 433
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 11:56:04   
suziflo
pinkalonca---ponovno prosim za posodobitev mojih podatkov...
morfologija 3.9.2010...


hvala!

jaz že tudi komaj čakam začetek dela otroške sobe...jo bova iz podstrešja naredila..mansardno sobico..prebila steno za vhod v otroško sobo iz dnevne..komaj čakam!!
Hkrati se bo tudi nova dnevna soba naredila..kupljeno že dnevna soba - regali in sedežna...

Kak bo lepo za našega otroka:)))

smo pa kupili že posteljico z vzmetnico od lip poljčane, voziček quinny buzz 3 za 170 eur (vse skupaj)...rabljeno..ampak več kot odlično ohranjeno:))
smo že na lovu za ostalo opremo:)))

počutje..odlično..bilo vedno..spimo že dolgo časa z veliko blazino thermoline za 10 eur..:) (rabljeno)
včasih boli križ..ker se že počasi širimo..pridobila vsega skup 7 kil...samo trebuh..
utrujenost? glede na to da delam vsak dan med tednom od 9.00 do 19.00 nisem nič pretirano utrujena..navajam malega na aktivno življenje:)))

lepo se mejte..naj vas ta hladen dan ne spravi v slabo voljo!!

(odgovor članu senchy)
Neposredna povezava do sporočila: 434
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 11:56:26   
betricija
jona klara, pohištva še nisva naročila. samo pogledala ga bova. sedaj morava še narediti načrt kam pohištvo postaviti, ker bo v otroški sobi ostal tastar kavč in notri pride še gugalnik. pa moj je včeraj v BC prebliske dobival ko je videl slikce polimane na stenah..to bo še študija. itak pa je treba prej odstranit vso nesnago iz sobe in jo še v rumeno/zeleno pobarvat. sam se bojim, da ne bo prej december prišel.

čebelica11 kdaj pa sta vidva kupila pohištvo v Mercatorju? se mi zdi ugodno.

škoda da ste imele vse tako slab odnos z zaposlenimi iz Lip Poljčane. jaz ko sem gor klicala je bila ful prijazna, no sicer sem jo morila po telefonu in sem imela malo občutek, da naj že neham čebljati, samo odgovori so bili pa prijazni.

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 435
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 12:02:39   
čebelica11
Arwenko, mogoče so vraže, mogoče ne, zato sem tudi napisala, da se baje na hrbtu ne sme spati. Oziroma ni priporočljivo. Jaz sama niti pred nosečnostjo nisem spala na hrbtu, tako da me to niti ne skrbi, ampak je pa res, da imajo "strokovnjaki" glede nekaterih stvari zelo različna mnenja in potem človek ne ve, komu verjet. Sem pa to večkrat prebrala, zato sem omenila. Je pa res lahko larifari, kot praviš. Pa saj verjetno res telo samo pove, kaj mu paše in kaj ne.   

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 436
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 12:07:58   
čebelica11
Betricija, midva sva naročila pohištvo okrog 10. julija, sva res mislila, da to malo dlje traja, drugače bi še malo počakala. Potem so naju pa klicali v ponedeljek, 26. julija in nama povedali, da imajo v petek popust. Pa še pike dobiš, če seveda tudi sicer kupujete v Mercatorju. So pa sicer cene enake kot na internetni strani od Lipa.

< Sporočilo je popravil čebelica11 -- 6.8.2010 12:13:05 >

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 437
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 12:12:33   
betricija
čebelica fora je v tem, da v vseh knjigah, revijah, itd o zdravi nosečnosti in na sploh nosečnosti piš, da naj nosečnica leži na levem boku. na trebuhu dokler lahko, potem pa na levem boku. če se med spanjem zbudi na hrbtu ali desnem boku, naj se čimprej obrne na levi bok. povsod piše, da naj bi bila na desnem boku neka žila, ki ne dovaja kisika otroku, na levem boku pa naj bi bilo v vredu ker je tudi srce tam. eh in potem še piše, da je sicer vseeno kako ležiš ker ti itak telo pove kako se najbolje počuti. meni osebno ful paše ležati na desnem boku. mislim pa da so to res bolj vraže kot ne...jaz sem na začetku nosečnosti ko sem imela neki težav prebrala mnogo literature, pa sem se odločila, da je moja G tista ki bo skrbela zame in ne berem več knjig. jaz si zapišem vprašanja in potem svojo G vprašam in do sedaj še nisem ostala brez odgovora.

(odgovor članu čebelica11)
Neposredna povezava do sporočila: 438
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 12:13:34   
betricija
aha čebelica. ja saj za pike vem. ej a cene so iste kot pri Lip Poljčane?

(odgovor članu čebelica11)
Neposredna povezava do sporočila: 439
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 12:23:07   
*Star*
Kar se tiče spanja na hrbtu, bi jaz kar verjela. Pa ne da škoduješ otroku, kvečjemu ko raste trebuh, če ležiš na hrbtu je koža nekako najbolj napeta. Pomoje maš tko več možnosti za nastanek strij. Vsaj mene kar malo zategne če sem na hrbtu.

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 440
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 12:25:23   
čebelica11
V bistvu je tukaj res tako, da je najbolje zaupati svojem ginekologu. Samo kaj ko velikokrat slišimo precej kritik na njihov račun. Verjetno so tiste, ki so z njim zadovoljne, bolj tiho, tako da zadnje čase slišim samo slabe komentarje na njegov račun. Če pa imaš v redu ginekologinjo, pa je seveda najbolje, da za njo pripraviš vprašanja. Pa če seveda preglede opravlja redno, pri meni se vrstijo na dobrih 6 tednov. Kar je seveda zame dolgo čakanje, ker je prva nosečnost in toliko novega. Potem pa seveda posežem tudi po knjigah in internetu. In tam so pa mnenja glede različnih tem deljena, tako da včasih človeka kar malo zmedejo.

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 441
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 12:26:45   
suziflo
Drage moje...
sama se pri svojem delu srečujem z nosečnicami in mladimi mamicami...veliko se pogovarjamo izmenjavamo mnenja, nasvete, itd.

Sem prišla do svojega zaključka...nosečnost ni bolezen...delajte, jejte, razmišlajte, skrbite ali neskrbite, potujte, plavajte, telovadite, lenarite, spite kak vam pače, mejte prekrižane noge.,..pač karkoli ste delale pred nosečnostjo..delajte še naprej...telo vam bo samo narekovalo kako in kaj za nprej. poslušajte svoje telo, ta se nikoli ne moti.. pa naj rečejo druga kaj hočejo..
sam se tega držim..in vidim da je vse o.k....

Npr. sama sem začela čutit otroka že v 17. tednu..in vse moje kolegice, prijateljice...so mi rekle to ni možno..1. gibe čutič šele v 23 tednu...
Drage vse, ki ste podkovane s teorijo..sama ženska ve kaj se dogaja z njenim telesom najbolje.. sama vem, da vibracij v trbuhu nikoli do zdaj nisem imela..torej vem, da je to otrok..mogoče ga res nisem čutula kot ga bom kmalu..izrazite brce, itd...ampak vem,..da so to bili gibi otroka v 1. fazi..

čim manj se bote obremenjevale z drugimi boljše vam bo.. kot mogoče ste zasledile..tudi sma nisem veliko gori na tem forumu..prav zaradi tega..ker kot včasih berem..mi je kar slabo..pri kakšnih temah..ampak ljudje smo si različni..hvala bogu!!

želim vam vse dodbo..vsem nam, čim manj stresno nosečnost..naj bodo sami lepi trenutki pri odkrivanju tega stanja!!
lp špela

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 442
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 12:28:43   
Rosi*
IZVIRNO SPOROČILO: suziflo

Drage moje...
sama se pri svojem delu srečujem z nosečnicami in mladimi mamicami...veliko se pogovarjamo izmenjavamo mnenja, nasvete, itd.

Sem prišla do svojega zaključka...nosečnost ni bolezen...delajte, jejte, razmišlajte, skrbite ali neskrbite, potujte, plavajte, telovadite, lenarite, spite kak vam pače, mejte prekrižane noge.,..pač karkoli ste delale pred nosečnostjo..delajte še naprej...telo vam bo samo narekovalo kako in kaj za nprej. poslušajte svoje telo, ta se nikoli ne moti.. pa naj rečejo druga kaj hočejo..
sam se tega držim..in vidim da je vse o.k....

Npr. sama sem začela čutit otroka že v 17. tednu..in vse moje kolegice, prijateljice...so mi rekle to ni možno..1. gibe čutič šele v 23 tednu...
Drage vse, ki ste podkovane s teorijo..sama ženska ve kaj se dogaja z njenim telesom najbolje.. sama vem, da vibracij v trbuhu nikoli do zdaj nisem imela..torej vem, da je to otrok..mogoče ga res nisem čutula kot ga bom kmalu..izrazite brce, itd...ampak vem,..da so to bili gibi otroka v 1. fazi..

čim manj se bote obremenjevale z drugimi boljše vam bo.. kot mogoče ste zasledile..tudi sma nisem veliko gori na tem forumu..prav zaradi tega..ker kot včasih berem..mi je kar slabo..pri kakšnih temah..ampak ljudje smo si različni..hvala bogu!!

želim vam vse dodbo..vsem nam, čim manj stresno nosečnost..naj bodo sami lepi trenutki pri odkrivanju tega stanja!!
lp špela




Zelo dobro in zelo lepo napisano. user posted image  user posted image

(odgovor članu suziflo)
Neposredna povezava do sporočila: 443
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 12:30:45   
*Star*
suziflo, se podpišem pod tvoj post...
In se strinjam glede gibov v 17. tednu... jaz sem čutila rahlo žgečkanje user posted image

(odgovor članu suziflo)
Neposredna povezava do sporočila: 444
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 12:31:13   
senchy
suziflo - to je moja prva nosečnost in čeprov ne vem velik o tem se popolnoma strinjam s tabo...ene res nardijo ceu halo iz tega...

tudi tebi en lep pozdravček...

(odgovor članu suziflo)
Neposredna povezava do sporočila: 445
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 12:40:10   
pinkalonca
senchy dobrodošla med nami user posted image user posted image želim ti lep preostanek nosečnosti user posted image

spanje na hrbtu - jst sm mnenja, da če kaj ne bo uredu ti bo telo dalo samo vedeti user posted image jst se sicer vsak večer vležem na levi bok, ker sem že prej kot nenosečka vedno zaspala na levem boku... ampak vem pa da se skoraj vsak dan zbudim na hrbtu user posted image poznam pa kar nekaj nosečnic ki pa na hrbtu niso mogle ležat ker jim je bilo slabo - torej telo jim je samo povedalo, da pač na hrbtu ni dobro ležat user posted image

suziflo bom dopisala pregled - pa se popolnoma strinjam s tvojim postom user posted image sem pa tudi jst najprej začutila vibracije - dvakrat user posted image

(odgovor članu senchy)
Neposredna povezava do sporočila: 446
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 12:56:58   
pinkalonca
http://med.over.net/forum5/read.php?19,1006631

http://med.over.net/forum5/read.php?19,954913,954922

dva o spanju na hrbtu sm najdla...

< Sporočilo je popravil pinkalonca -- 6.8.2010 12:57:19 >

(odgovor članu pinkalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 447
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 13:07:45   
senchy
pinkalonca najlepša hvala, upam, da bo vse kot mora bit še do konca user posted image

(odgovor članu pinkalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 448
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 13:08:19   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: suziflo

Drage moje...
sama se pri svojem delu srečujem z nosečnicami in mladimi mamicami...veliko se pogovarjamo izmenjavamo mnenja, nasvete, itd.

Sem prišla do svojega zaključka...nosečnost ni bolezen...delajte, jejte, razmišlajte, skrbite ali neskrbite, potujte, plavajte, telovadite, lenarite, spite kak vam pače, mejte prekrižane noge.,..pač karkoli ste delale pred nosečnostjo..delajte še naprej...telo vam bo samo narekovalo kako in kaj za nprej. poslušajte svoje telo, ta se nikoli ne moti.. pa naj rečejo druga kaj hočejo..
sam se tega držim..in vidim da je vse o.k....

Npr. sama sem začela čutit otroka že v 17. tednu..in vse moje kolegice, prijateljice...so mi rekle to ni možno..1. gibe čutič šele v 23 tednu...
Drage vse, ki ste podkovane s teorijo..sama ženska ve kaj se dogaja z njenim telesom najbolje.. sama vem, da vibracij v trbuhu nikoli do zdaj nisem imela..torej vem, da je to otrok..mogoče ga res nisem čutula kot ga bom kmalu..izrazite brce, itd...ampak vem,..da so to bili gibi otroka v 1. fazi..

čim manj se bote obremenjevale z drugimi boljše vam bo.. kot mogoče ste zasledile..tudi sma nisem veliko gori na tem forumu..prav zaradi tega..ker kot včasih berem..mi je kar slabo..pri kakšnih temah..ampak ljudje smo si različni..hvala bogu!!

želim vam vse dodbo..vsem nam, čim manj stresno nosečnost..naj bodo sami lepi trenutki pri odkrivanju tega stanja!!
lp špela



Super napisano Špela, točno tako tudi jaz razmišljam. user posted image

(odgovor članu suziflo)
Neposredna povezava do sporočila: 449
   RE: Decembrke 2010 II.del
6.8.2010 13:49:51   
n a n i
Suziflo tudi jaz se popolnoma strinjam s tabo.

Betricija jaz crno piko vidim obcasno sele od 16 tedna nosecnosti, prav tako od takrat na istem ocesu vidim slabse barve. naj bi bilo zaradi strdka v eni od ocesnih ven  - cist laicno povedano. Hvala, ker si povedala, da je potrebno mizati med pritiskanjem. Jaz osebno si tko ali tko ne predstavljam kako bi potiskala z odprtimi ocmi.

Senchy dobrodosla.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




avto moto
metalord666

ali zbirate avto moto?

da (17%)

ne (83%)


Število vseh glasov: 235

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!