izdelava pograda za otroško sobo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Ustvarjamo skupaj

Sporočilo

julija*** -> izdelava pograda za otroško sobo (26.7.2010 20:39:00)

Omare v otroški sobi so črno bele, postelja je črna. Ker imamo doma dve punci in malo prostora, bi si sobo punci delili. Možu se zdi škoda kupit pograd, saj pravi, da ne bova dobila v barvi, ki bi ustrezala barvi pohištva. Želi, da bi namreč dva posteljna okvirja, ki ju imamo črne barve predelal v pograd. Kaj ve mislite o tem?

sanosan -> RE: izdelava pograda za otroško sobo (9.8.2010 9:55:42)

Mi smo kupili pograd po meri, naredil ga je en mizar, ki je na bolhi (mislim, da je bilo na bolhi) oglaševal svojo ponudbo. Po meri smo ga dali naredit zato, ker smo rabili dve postelji velikosti 140/70cm. Prejšnjo posteljo nam pa je naredil tast, ki je prav tako mizar (postelja je bila super narejena). Prav tako smo mislili, da nam bo tudi pograd naredil on, vendar sma z mojim prepričana, da pograd iz njegove izdelave ne bi bil tako trden kot tale, pa ne dvomim v njegovo sposobnost, kar se izdelave tiče (malo drugače so bile dolge stranice pritrjene na kratke in pri pogradu to ne pride v pošetv). Druga stvar, ki naju je presenetila pri tem pogradu, ki sma ga kupila, je ta, da je sestavljanje bilo zelo enostavno in je v prvo vse pasalo skupaj. Ko pa sma postelje postavila eno na drugo, pa je vsa zadeva zelo trdno stala (brez lepila in brez vijakov, samo na zatičih). Aja pa drago tudi ni bilo, stalo je namreč 100 eur, kljub temu, da je bil pograd manjši od njegovih običajnih, ki jih dela. V črno ali belo prebarvat okvir pa tudi ni neka znanost, če je okvir v osnovi v barvi lesa.
Midva sma se pravilno odločila, ko sma kupila pograd, saj sma računala na varnost za otroke, ker sta še toliko majhna in več skačeta po posteljah in ne bi prišlo v poštev, da bi bila postelja majava.

malecka -> RE: izdelava pograda za otroško sobo (17.9.2010 21:13:01)

Ja, tako nekako sem jaz predelala eno nizko posteljo v visoko, drugo pa sem pustila tako kot je.... in sedaj imamo pograd v L obliki.....

Stran: [1]